Sn Maharaj,
Ýlk cümleniz bilimsel veri içerdiði için katýlýyorum. Ýkinci cümlenize ise öngörünüz olduðu ve ayný öngörüyü paylaþtýðým için katýlýyorum. Ancak üçüncü cümlenizin içerdiði öngörüye katýlmýyorum.
Ons altýnda, usd kuru önem arz eder. Kapitalist sistemde geniþleme ise bir birimlik paranýn, on birime bölünmesi ve bir birime karþý meta olarak altýn tutulduðunu varsayarsak dokuz birim geniþleme olur. Tekrardan dokuz birim bütün kabul edilip yine bir birim ayrýlýp geriye dokuz birimle geniþleme yapýlýr. Bu döngü ayný þekilde devam eder gider. Bu durum çocuðun baþtan ölü doðduðu gerçeðini deðiþtirmediði gibi çocuðun yaþamasý için yapýlanlarýn yalan olduðu sonucuna götürür. Parasal geniþlemeye bakýþ açým budur.
Ancak bu geniþleme ekonomik piyasalara etkisi olacaðý gerçeðini deðiþtirmediðine göre son cümlenizdeki öngörüye niçin katýlmadýðýmý teknik olarak açýklamam gerekir diyerek, öngörümü paylaþmak isterim. Öngörünün, farklý bir bakýþ açýsýndan baþka bir iddaasý bulunmamaktadýr.
Ons altýnda forex piyasasýnda yapýlan iþlemler göz önünde bulundurularak;
ilk olarak kendi sistemimin günlük kanal görüntüsü,
haftalýk kanal görüntüsü,
aylýk kanal görüntüsü,
ve yýllýk kanal görüntüsü bu þekildedir.
Yýllýk görüntüye fibo kanallarý ilave edilince, ons altýn fibokanal dokuzuncu hedef 3565 olarak görülmektedir.
Kullanýlan sisteme göre döngü kýrýlýmlarý dahil edilince yýllýk trendler ise aþaðýdaki gibi gözükmektedir.
Zaman sýnýrsýz düþünüldüðünde dediðiniz gibi hedefler söz konusu gibi gözükse de, 2038 yýlý mayýs ayýna kadar görülen ise aþaðýdaki gibidir.
Son olarak döngü kýrýlýmlarýndan trend çizildiðinde, 2038 yýlý mayýs ayý ons altýn hedefi 3645 gözüküyor.
Velhasýl, usd kuru hesaba katýlarak ancak ulaþýlabilen hedef 3645'te kalýyor. Kur etkisi olmasaydý, dediðiniz 30000 hedefi olabilirdi.
Ancak geniþlemeyi bir birim üzerinden yaparsak hedef ya sizi dediðinizin onda biri 3000 olur ya da usd kur hareketi ile 3645 hedefi 2038 yýlý mayýs ayýna kadar geçerli olur. Ters mantýk hareketle düþündüðümüzde dolarýn 2038 yýlý hedefi hesaplanmalýdýr.
Bugünkü usd kuru 7 tl baz alýnsa, belirttiðiniz hedefin gerçekleþmesi için altýnýn gramý 30000*7/28=7500 tl olmasý gerekir. Þimdiki fiyatýn neredeyse 18 katý demektir. Bu yüzden ons altýn 30000 hedefini kabul edemiyorum.
Fikrinize saygý duyarak, bol kazançlar diliyorum.
Yer Ýmleri