benim hesabim var; atm'de fiziki altin al menüsüne giriyorum, gram altin ve ceyrek altin secenekleri var; istedigimi seciyorum, onayliyorum... madeni para haznesine düsüyor altinpara da hesabimdan cekiliyor.
ayni bankada ceyrek ve gram altin hesaplarim da var: ama buradaki altinlari atm'den alamiyorum maalesef.
Türkçemizi doðru ve güzel kullanmayanlara internet eriþimi saðlamayacaksýn! Kendi yazdýklarýný bile anlamýyorlardýr ya da bile bile sizi yanlýþ yönlendiriyorlardýr. Bu kadar mý zor noktalama iþaretlerini kullanmak ve imla kurallarýna uymak! Ýnsan kendi dilini kullan(a)madýðý için utanýr!
Bu ortamda geri cekilme hangi noktada olacak ... kestirmesi zor ... 3500 götürüp bir 500 geri verebilirler, tabi bu pekala 2100'de olabilir... rsi uçtu kaçtý diyebiliriz, yine yükselemeye devam eder... birde bizim ülkeye özgü kur riski mevcut, göz ardý etmeyelim ...
Onlarýn çoðu bugün trene atladý. Ellerine verilmiþ olabilir. Sadece bir tahmin. Bilsem zaten hep kazanýrým.
Büyük oyuncular Sentiment Extreme uç noktada olduðunda terse mal yýkmaya bayýlýrlar. Adamlar çift yönlü malý yýkabiliyorlar.
Yükseliþin devam edebilmesi için GDX GDXJ SIL SILJ de ayný anda benzer oranlarda hatta daha fazla yükselme olmasý lazým.
Genelde dönüþ zamanlarýnda önce bunlar yani madencilik hisseleri satýlýyor sonra ALTIN ve GÜMÜÞ fiyatlarý bunu izliyor. Bakalým bu defa aynýsý mý olacak?
Benim tek odaklandýðým gösterge altýn fiziki teslimat miktarý, orada da tepeler kýrýlýyor ... smart money yavaþ yavaþ altýna doðru yöneliyor ... yeni sisteme geçiþ sinyali olabilir..
Öðlen Kemeraltýnda kuyumcuya gittim.
Müþteri: çeyrek var mý?
Kuyumcu: kalmadý ama gelecek.
Müþteri: ne var?
Kuyumcu: Ata altýn.
Müþteri : Ver 20 tane (fiyatý sormuyor bile)
Kuyumcu: 3.300 TL tanesi
Alýþveriþ tamamlanýyor. Arkada sýra bende sende kavgasý çýktý bu arada.
Demem o ki herkes deli gibi altýna saldýrýyorsa düþüþ yakýndýr derim.
Sonra elbette yine yükselir o ayrý.
Yer Ýmleri