Otobüste yer vermemek için , ölü taklidi yapýyor.![]()
Otobüste yer vermemek için , ölü taklidi yapýyor.![]()
Yatýrým tavsiyesi deðildir! Yanýlma ihtimalim her zaman vardýr!
Son düzenleme : bigmaster; 05-09-2020 saat: 11:18.
Merhaba üstatlar,
Altýnda biraz kafam karýþýk. Sizlerin deðerli fikirlerine ihtiyacým var.
Gram altýným var ve almaya da devam ediyorum lakin þu an dünyadaki banka hesabýndaki altýnlarýn fiziki karþýlýðý yok, yani tüm müþteriler olarak çekmeye kalksak yeterli altýn miktarý yok.
Öte yandan da Nadir Gold veya Ýstanbul Altýn Rafinerisi ürünlerini alsam ve bankadaki kasaya atsam, hem iþçilik kaynaklý gramý þu an 460 tl’den iþlem gören ürün 489 tl’den alýp makastan zarara gireceðim hem de satmaya kalksam fiyatlar yüksekken kuyumcu para yok diyecek, alan da düþük makasla alýp banka gram altýna göre zarara sokacak. Avantajý ise elimde altýn olacak.
Bir de, elimde zamanýnda kuyumcudan aldýðým normal gram altýn var. Bunlarý Nadir veya Ýstanbul Rafinerisi ürünleriyle deðiþtirmeli miyim? Onlara göre Türkiye veya yurtdýþýnda daha düþükten mi iþlem görür?
Þimdiden hepinize teþekkürler.
Sanal Altýnlarýnýzý altýn transfer yöntemi bankanýzdan ile KuveytTürke havale edebilirsiniz. Sonra da KuveytTürk ten fiziki olarak Altýný þubeden çekebilirsiniz.
Ben daha önce Garanti den KuveytTürk e altýn transferi yapmýþtým. Sonra da þubeden fiziki çekmiþtim.
KuveytTürk te hesabýnýz yoksa hemen açtýrýn, sonra da þubeye gidip Altýn transferi formunu doldurup havale yapýn, sonra KT þubesine talimat verin giþeden fiziki teslim alýn.
Ayrýca þu anda öðrendim ki bunu bile yapmama gerek kalmamýþ, Garanti Bankasý da þubeden 1 KG fiziki külçe Altýn teslim edebiliyormuþ. Tek farký küsürat gramlarý teslim edememeleri. KT gramýna kadar þubeden fiziki teslim edebiliyor.
Sizin bankanýzda da ya fiziki altýn teslimi varsa o imkaný kullanýn ya da dediðim gibi KT ye Altýn transferi yapýp KT þubeden çekin.
Son düzenleme : sadecegrafik; 06-09-2020 saat: 10:17.
Sanal piyasada ufak bir al/sat farký var. Fiziksel de bu farktan çok, bant aralýðýna dönmüþ durumda.
Ben dediðiniz rakamlarý 1 ay içinde bekliyorum ama ölü taklidi yapmasý kafamda soru iþaretleri doðurdu. Yanlýþ anlaþýlmasýn, sadece süre anlamýnda.
Bu arada altýn ve gümüþte , devlet hakký oranlarý arttýrýlmýþ.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...BD2-J7&cf=1
Yatýrým tavsiyesi deðildir! Yanýlma ihtimalim her zaman vardýr!
Yer Ýmleri