Niyeküne!.."Merkez Bankasý (TCMB), eylülde 45,5 tonluk yüklü altýn satýþý yaptý.."
Ben o altýnlarý 'ÝstanbulKanalý'na gömeceðiz sanýyordum. Vaz mý geçildi kanaldan acap?
https://youtu.be/Tq7TKcV6G0I
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
siyasetçiler "ekonomik kurtuluþ savaþý veriyoruz" gibi þeyler söylüyorlarmýþ.
þu ilan geldi aklýma.
your country is threatened
Yarýn öbür gün "vatan için, ezan için, ülkenin bekasý için" diyerek halktan isteklerde bulunurlarsa þaþýrmam.
altýna el koyma - biggest gold heists.jpg
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Biz 1 Lira 1 Dolar olsun diye çok çabaladýk..
Çin'li 1 Yuan 1 Dolar olmasýn diye çok çabaladý..
Sonuç; 1 Lira 0,8 Yuan., sýrtýmýz yine minderde..
Altýn'cý ahali,
hangi çalýnýn arkasýnda saklanýyorsunuz?
Ortaya çýkýp "Biz demiþtik.!" desenize yahu!
Kazanan konuþmaz, kazanamayan hiç susmazmis. 2007 eylulunde ilk iþe baþladýðýmda ilk ucretimle 63 gram altýn alabiliyorsun(asgari ücrette 15 gram altýn civarýndaydý). Þimdi ülkenin yüzde 70-80 i bile o zaman ki asgari ücretin alým gücüne ulaþamaz.
Rakamlar ortada fazla söze ne gerek. Türkiye gibi yüksek enflasyon kültürü olan bir ülkede yaþýyorsan , birikiminin yatýrýmýnýn neyse artýk her zaman en az yarýsý altýnda olmak zorunda. Dün böyleydi , bugünde böyle, yarinda boyle olacak.
IMG_20201103_152006.jpg
Ýþte Altin. Birde 2019 dan bu yana bakarsan þemsiye aðýzdan çýkmýþ görürsün.
Yer Ýmleri