Neyse dünyanýn rezerv parasý hakkýndaki kararlarý kimlerin verdiði bilinmeden yapýlan analizler hep havada kalýr.Bu adamlar neyin ne olacaðýna karar veriyor.Finansal piyasalarda ne olacaðýný anlayabilmek için bu adamlarýn planlarý üzerine kafa patlatmak lazým.Benim yazdýklarým bir teori,bazý bilgilere dayanýyor,tutar tutmaz ilerde anlarýz.Ama dünyanýn rezerv parasýný kimin yönettiðini insanlardan gizleyebilmek te iþte bu adamlarýn hüneri,bunu da komplo teorisi vs diye iþleri sulandýrarak yapýyorlar.
düzeltme yapmýþtým, geride kaldý o yüzden bir örnek olarak cevap vereyim..
Örn. Japon MB sý ucuz para basmýþ ve bankalarýna tahvil karþýlýðý vermiþ..Bir Japon þirketi de o bankalarýn birinden ucuz kredi alarak gelmiþ senin ülkenden sirke fabrikasýný(Kükrer) almýþ..þimdi kimin kasasýna girdi bu para..
Japon merkez bankasý bu parayý bankaya verdi mi karþýlýðýnda bankayý kendine borçlandýrmýyor mu.E japon merkez bankasý bundan nemalanmýyor mu.Bu nemalandýðý miktar her ne ise bu karý ne karþýlýðý yapýyor,yani merkez bankalarýnýn karý nerden geliyor,ne iþ yapýyorlar da kar yapýyorlar,ve bu kar kimlerin cebine gidiyor,japon merkez bankasý kimin
Özel banka ,özel þirketlerin tamamen özel bir bankasý FED.Koca amerika ve dünyanýn parasýný neden özel bir banka basýyor.Ve bu özel banka 1971 e kadar altýna baðlý bir þekilde bastýðý parayý bretton woods tan sonra sýnýrsýz basabiliyor.Þimdi altýndan neden nefret ediliyor farkedebildiniz mi.Altýn FED in korkulu rüyasý,senyoraj hakký elinden gidebilir.
Sn enki valla dolara hard currency falan demem ben.Neticede her yýl 2 trilyon dolar basýlmak zorunda.Her amerikalýnýn cebine 2000 dolar koymaktan bahsediliyor,bu borç falan da deðil hibe,bu yapýlýrsa dolarýn canýna okunur.Dolar en az bizim para kadar tehlikede.Ben gene de altýn gümüþ platin diyorum.Merkez bankalarý özel sn enki,bunlar özel bankalar,sahipleri de paranýn sahipleri,iþte alacaklýlar onlar,onlar ne derse o olur.
Yer Ýmleri