Originally Posted by
enki
Sayýn Çakýr teveccüh göstermiþssiniz, saðolun..ancak malum ekonomi bir bilim dalý deðil..hepimiz araþtýrarak bir takým varsayýmlarla hareket ediyoruz, doðru çýkar, yanlýþ çýkar bilemeyiz..
Öncelikle FED, ECB vs. nin global finansal sistemi korumakla mükellef olduðunu düþünmek lazým..o yüzden komplo teorilerine girmemek daha anlamlý olur kanaatindeyim..örn. reset denilen þey kolay bir þey deðil..yada para basmadýklarýnda, yada faiz arttýrdýklarýnda olacak þeyler belli; borç deflasyonu, ciddi bir çöküþ, sonuçta taþ taþ üzerine kalmaz diyelim..
O yüzden bana kalýrsa en olur þey enflasyonla borç daðlarýný bir nebze eritebilmek..QE ler deðil ama nakit para enjeksiyonunu kontrol etmek ellerinde..azaltýp arttýrarak kontrollü bir þekilde enflasyon yaratabilirler mi, yada sistemin nakit ihtiyacý dolayýsýyla kontrolü kaybederler mi bilemiyorum..Kaldý ki FED geçmiþten farklý olarak enflasyona belli bir tolerans göstereceðini daha önce açýklamýþtý(sanýrým ayný sebeple)..aslýna bakarsan faiz silahý elinde kalmayan(faiz arttýramaz) bir FED in enflasyonu nasýl tolera edeceði benim açýmdan muamma..belki dediðim gibi gerektiðinde nakdi teþviði bir parça keserse/kesebilirse belki..sonuçta benim anladýðým bugünden baþlamak üzere kontrollü yada kontrolsüz global enflasyondan birikimlerimizi koruma ihtiyacýmýz olduðu..
Diðer taraftan yurt içinde dahil olmak üzere piyasalarda sanal altýn çok çok fazla malum..iþler yolunda giderken(kontrollü) bir þey olmaz ama havalar herhangi bir þekilde kapanmaya baþlarsa iþler deðiþebilir..o yüzden konusu geçmedi ama benim tercihim fizikiden yana..tek bir þartla fizikiye arsa muammelesi yapmak gerekli..zaten doðal olarak sanal altýn insaný dürter, fizikide böyle bir þey olmaz..pahalý veya ucuz arsa aldým unuttum gibi bir mantýk geceleri rahat uyutur insaný..bu arada unutmamak lazým altýn aldým yükselecek gibi bir mantýk iþlemez altýnda, COMEX te kaðýt ürünlerle çok güzel baskýlýyorlar altýný..altýn alanýn uzunca bir süre kar etmemeyi de göze almasýnda fayda var bence..
Yer Ýmleri