Ha gümüþ ve platin için elektrik çaðýna giriyoruz,hibrit araçlar ,elektrikli araçlar vs bunlar sanayi devriminin baþý gibi bir deðiþim dönemine girdiðimiz bir dönemin olmazsa olmaz metalleri,orda bambaþka iþler dönüyor diye düþünüyorum.
Ha gümüþ ve platin için elektrik çaðýna giriyoruz,hibrit araçlar ,elektrikli araçlar vs bunlar sanayi devriminin baþý gibi bir deðiþim dönemine girdiðimiz bir dönemin olmazsa olmaz metalleri,orda bambaþka iþler dönüyor diye düþünüyorum.
First majestic ceosu keith neumayer e elektrikli araçlar için bir araçta ne kadar gümüþ kullanýlýyor diye sordular.Adam resmen sektör bunu söylememizi bilmemizi istemiyor sýr olarak kalsýn istiyorlar dedi))))))Ama beþ yýlda kullaným 5 milyon onstan 40 milyon onsa çýkmýþ bu bir fikir veriyor tabi.
Bu arada uzman doktorlar genelde günde 8 saatten fazla çalýþýr,çoðu acil durumu nedeniyle gece de icaba çaðrýlýr,nöbetler olur. .15 bin maaþ devlette hayaldir genelde 8 ila 12 arasýnda alýnýr.15 özelde alýnabilir ama özelde o parayý verirken cidden tam anlamýyla adamýn canýna okur.
Haklýsýnýz . Zamanýn beraberinde getirdiði geliþmelere baðlý olarak fýrsatlar doðuyor . Bu fýrsatlarý da akýl ve mantýk çerçevesinde deðerlendirmek en doðrusu . X Belediyesi ' nde güvenlik görevlisi olarak çalýþýyorum . Gelirim sýnýrlý olduðu için istediðim her yatýrýmý yapma þansým ve imkaným olmuyor . 100 000 TL sermayem var . Yarýsý BES ' te diðer yarýsý ise fiziki altýn olarak yastýk altýnda . Aylýk gelirim iyi olsa ve oldukça iyi bir sermayem olsa . Uzun vadeli yatýrým planým þu þekilde olurdu : Altýn - Gümüþ - Dolar - Platin - Arsa ve Tarla .
Birkaç sene içinde gýda krizi bekliyorum . O yüzden tarla alýrdým . Konut kesinlikle almazdým .
Dolar almayý hiç sevmem ancak portföy sepetinde en azýndan bir miktar bulundururdum . Taaki herkesin dört gözle beklediði seçimlere kadar . Seçim ya 2022 ya da 2023 yýlý ...
Borsa endeksi en az % 50 düþmediði sürece borsaya uzun vadeli yatýrým yapmazdým .
Gelecek 10 yýl dünya gündemi açýsýndan oldukça hareketli ve sýkýntýlý geçeceðini düþünüyorum . Ýsraf ve borca girmekten uzak dururdum . En azýndan mesafeli olurdum .
Gelecek bir kaç sene içinde öyle bir sürece gireceðiz ki ikinci el eþyalarý almak daha cazip hale gelecek . Buna elbise ve ayakkabýlar da dahil . Dünya genelinde hayat þartlarý daha da zorlaþacak . Hayýrlý akþamlar dilerim . Saðlýcakla kalýnýz .
Sayýn ENKÝ, dikkatle izliyoruz ve okuyoruz sizi. Bu arada bende perþembe günü fiziki altýn aldým. Kuyumcular geçmiþe göre aniden düþen fiyat yüzünden biraz daha fazla marj ekliyor. Örneðin cumhuriyet için 2800 rakam var ama bir çoðu 2880 istedi. Eskiden böyle deðildi. Sanki bu malý satmak Ýçin o dükkan açýlmamýþ. Fakat twiterde sistem çöküþüne inanan çok yatýrýmcý olmasý da gerçekten ilginç. Elbette çökebilir ama buna göre yalamak oldukça yorucu olur. Bu bir nevi be zaman öleceðini bilmek gibi. Keþke ülke daha güvenilir olsada kimse yastýk altý yapmadan bu paralarý üretime eklese. Ama yerleþik dolar sahiplerini tebrik ediyorum, dolarýn uçuruma gitmesine Berat beyi çaðýrarak resmen engel oldular.
Yer Ýmleri