Originally Posted by
Patrick Bateman
Yok, gayet de iyi biliyorum nasýl çalýþtýðýný. Hatta 7 seneden fazladýr da piyasayým. Yatýrýmým da var. Bilgisizlik gibi bir durum yok.
Ben bitcoin aðýný durdururlar demedim.
Ona gerek yok. 60bin dolardan 1 dolara çakýlan bitcoin zaten ölmesi için yeterli. Bitcoin'in kendisi devletlerden izin almýyor çalýþmak için ama merkez bankalarýnýn bastýðý paralar ile alýnýp satýlabilmesi için devletlerin iznine ihtiyacý var.
Bu izinden mahrum kaldýðý anda bitcoin'e deðerini veren dolar ortadan puf diye kaybolur, bitcoin'de asli deðeri olan sýfýra iner. Hadi sýfýr olmasýn 100 dolar olsun. Hadi seni kýrmayayým 1000 dolar olsun. Bu bað kesildiði anda fiyatýn nerede duracaðýnýn garantisi var mý? Yok.
Bir daha kimse buna güvenip de iþ miþ yapmaz böyle bir durumda.
Bitcoin borsalarý þu an tam anlamý ile lisanssýz bankacýlýk yapýyorlar. E madem herkes istediði gibi para basýp dünyaya verebiliyor, o zaman merkez bankalarýna, lokal bankalara falan ne gerek var di mi? Birinden birisi yok olmak zorunda. Varlýðýný devletlerin koyduðu yasalardan alan bankalar mý yoksa kurucusunun kim olduðu bile belli olmayan bitcoin mi ayakta kalacak bu iþin sonunda gayet belli.
Ha bütün dünya devleri sýnýrlarý kaldýracak, globalleþme son aþamasýna geçecek, tüm dünya paralarý tedavülden kalkýp yerine global rezerv olarak bitcoin geçecek falan tarzýnda görüþleriniz varsa saygý duyarým. :D
Yer Ýmleri