ABD enflasyon rakamlarý tamamen matematiksel bir aldatmaca. Matematiði iyi olanlar aþaðýdaki makaleyi incelesinler. Amerikalýlarýn yaptýðý üç kaðýdý hemen anýnda anlarlar. Bizim TUÝK de ABD den kopya çekti. Benzer förmüle göre hesaplama yapýyor. Bir hýrsýz çalmayý baþka bir hýrsýzdan öðrenir.
ben ilkokul mezunu olduðum için size yol gösteriyorum. aranýzda okumuþ çocuklar vardýr onlar detaylý yazsýnlar yorumlarýný.
Is inflation total bullsh*t? Why some people think the government is lying to us. (And what it means for YOU)
https://mymoneywizard.com/inflation-...s-old-new-cpi/
Gram fiyatý 417 gibi bir rakamdan 50 bin liralýk fiziki altýn aldým. 8-10 gün önce, bir senette 2 aylýk beklemiþtim, onun karý. Kýsmet olursa haftaya bir senet temettü verecek, hatta iki senet, onlardan 80 bin civarý gelecek o para ile de fiziki altýn alacaðým. Ama senetleri satmam ve fiziki altýn için bu kadar uç noktalarda teori üretmem. Malasef yatýrýmcýlar orta karar yaþamayý ve yatýrým yapmayý bilmiyor. Bu altýnlarý alýrken ne kripto paranýn çökmesini, nedene fiziki altýnýn 5 bin dolara çýkmasýný da istemem. Ýleride bir gün fýrsat olursa gram altýn 460-480 liraya gelirse satarým diye aldým.
Gümüþün fiziki olarak bulunmasý zorlaþýnca, acaba ileride Rhodium gibi olabilir mi? Sizce bu düþünce abartý mý?
Kaynak: http://www.roperld.com/science/minerals/Silver.htm
''Bill Gross said he's short Treasuries and expects U.S. inflation to accelerate to a pace of 3% to 4% in coming months.''
Bu adam bono kralý, ben kendi adýma bu adamýn pek boþ konuþacaðýný zannetmem..bu bakýmdan Abd 10 yýllýklarýn daha yolu var gibi..þu an 10 yýllýklar 1,72..
Daha önce konusu geçmiþti, 1.75-2 kritik seviyeler..balonlarýn büyüklüðü düþünülürse mazallah, ne olur ne olmaz..
ECB titremeye baþladý ama FED de böyle bir emare yok þimdilik..Esasen Abd den önce biz gibi geliþmekte olan ülkeler için bu deðerler daha önemli..fakat yabancý kontrolünden olsa gerek, yada eninde sonunda FED müdahale eder beklentise de dahil, içeride hiç bir þey yok gibi davranýlmasý manidar bence..YTD..
Sanayiciler fiziki gümüþ platin ve nadi metallerin eksikliðini yakýnda iyice hissederler. Stoðu olmayan sanayici tarraðý tutacak.
Misal gümüþ talebi aþýrýya gidince sanayici granül gümüþü nerden bulacak?
![]()
Yer Ýmleri