Gavurlarýn videolarýný seyrediyorum,yok altýn gümüþ sikke al,tarým arazisi al ,kendi yiyeceðini kendin üret,suyunu elektriðini kendin saðla falan.Bence saçmalýk,o çaplý karanlýk bir dünyada bunlar da iþe yaramaz ki,sonuçta bir sistem olacak insanlar sistemsiz yaþayamaz,o sistem de maalesef 1984 tarzý bir þey olacak.Google da eski bir filmi var isteyenler için kitabý okumadýysanýz (çok baþarýlý bir produksiyon) filmi çekilmiþ.Kaç yýl önceden adamlar nasýl bir dünya tahayyül ettiklerini yazmýþlar,filmini çekmiþler,bunlarla nasýl baþedilecek.Þimdiki aptallaþtýrýlmýþ nesil bunlarýn elinde tamamen oyuncak olur.
Valla bizim kazancýmýzdan ne olacak,hadi biz yýrtalým,adamlar bir nesil sonra nakitsiz toplum diyor,eviniz arabanýz olmayacak sistem zaten size bunlarý verecek ayaðýna kiþisel mülkiyeti bitireceðiz diyorlar ki bu adamlar dediler mi yaparlar.Bizim üç beþ yýllýk finansal zaferimiz ne iþe yarayacak ki ,bu iþlerin sonu tatsýz.
Ha bir de hiç tarzým olmadýðý halde fiziki gümüþ iþine sýrf redditçilere destek olsun diye düzenli alýmlarla devam ediyorum.Yanlýþ anlaþýlmasýn altýn gümüþ çok severim de hiç fiziki almazdým,redditçilerden beri düzenli alýyorum.
FED: RÝSK ÝÞTAHI DÜÞERSE VARLIK FÝYATLARI KIRILGAN HALE GELEBÝLÝR..
Ehhh tabi o zaman US bonolarýn faizlerinin yükselmemesi ve ayný zamanda dolarýn güçlenmemesi gerekiyor..
10 yýllýklarýn faizinin ve dolarýn güçlenmesinin olaðanüstü durumlar haricinde pek mümkünatý yok..bu olaðanüstü durumalara gidiþ olduðunda ise FED ve saz arkadaþlarýnýn devreye girmesi çok normal gözüküyor..
Yani ara sýra piyasalar yoklama çekecek olsada, buralardan altýna gelecek ciddi bir tehdit görmüyorum ben..
YTD..
Yer Ýmleri