Þu ortamda altýn satmak bana saçma geliyor. Satýp ne alacaksýn? Dolar zaten altýný yükselten þey yani çok bir farký yok, borsalar desen zirvelerde daha gidebilir ama uygun alým yerleri degil (risk büyük yani), faizler yetersiz( enflasyona göre), coinleri zaten geç( akýllý adam iþi degil), yatýrým için ev, dükkan vs desen ondada fiyatlar yüksek. Ýyi yerde uygun arsa zaten piyangodur ve kapan kapmýþ her yeri. Bakýnca yine en uygunu altýn gibi, en azýndan ons zirvelerinde degil ve yükselmeye müsait. Bence satmak degil mümkünse toplamaya devam etmek lazým.
Geçen 2 hafta önce dolar ve onsta yükseliþ olabilecegini ve altýna ilave yapacagýmý yazmýþtým. O aldýklarým bile þuan gr baþýna 30 tl karda.( 472 idi o zaman).
Birde ons max uzun vade grafigine bakýnca 10 sene önceki 1700-1800 dolar zirve seviyelerinin üzerine çýkmýþ,düþmüþ, debelenmiþ (son 8 aydýrki iþkence dönemi) ve þuan itibariyle üzerinde tutunmuþ görünüyor. Bu bölgeleri biraz yani atýyorum 2000 dolar üzerine geçmesi durumunda çýkýþý hýzlanacaktýr. 2007 civarlarýndada bugünün kopyasý bir görüntü var. Sonuç itibariyle altýn sabýr iþidir, zengin etmez ama üzecegini de hiç sanmýyorum birkaç yýl en azýndan. Ýþkence dönemi bitti bence.
LG-M400 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.


Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri