Aynen öyle. ABD büyük devlet olmanýn gereðini yapýyor sadece. Nedir o? Küçük ve güçsüz devletlerle istediði gibi oynamak.
Þimdi ABD Çin'e karþý soykýrým ya da iþkence yasasý kabul etse (Uygur Türkleri'ne yapýlanlar malum), Çin sallar mý? Yasayý zaten Çin ile köprüleri tümden atmadan çýkaramazlar.
Çin'in elinin altýnda her türlü üretim gücü ve yýllar boyunca dünyanýn her tarafýnda biriktirdikleri doðal maden kaynaklarý var. Ürettikleri malý dýþarýya hiç satmasalar bile bir þey kaybetmezler artýk.
Gel gelelim dünyanýn geri kalaný Çin'e göbekten baðlý o yüzden kimse gýkýný çýkaramýyor.
Sabah sabah zerohedge'e bakayým dedim baþsayfadan vermiþler:
China Warns Australia's Military Is "Weak", Will Be "First Hit" In Any War With Western Alliance
Beni ellerseniz Avustralya'ya vururum ilk demiþ Çinliler. Buyrun hadi atýn Japonya'ya attýðýnýz nükleerlerden de susturun bunlarý kolaysa.
Görüldüðü gibi almanyada da sezeryan oraný yüksek,yüzde 30 gibi bir oran sözkonusu.Sezeryan oraný ile ülke geliþmiþliði ile de alaka yok,hiç de özenmeyeceðimiz pek çok üçüncü dünya ülkesinde sezeryan oraný düþük.Olgularý deðerlendirirken sapla samaný karýþtýrmamak lazým.Nüfus kontrolü olgusu iyimidir kötümüdür,hindistanda afrikada nüfus çok artýyor bu nüfusu azaltmak için gdo lu gýdalarla yanlýþ saðlýk politikalarý ile,salgýnla savaþla nüfusu azaltalým derseniz yanlýþ ,ama doðum kontrol politikalarý ile azaltalým derseniz bence doðrudur.Ýnsan zekasý ile diðer hayvanlara ve doðaya karþý kurduðu üstünlük nedeniyle doðanýn dengesini bozacak kadar aþýrý ölçüde ürerse dünya bu nüfus artýþýný kaldýramaz,misal 7 milyar olduk diðer tüm canlýlarýn sayýsý azalýrken yaþanabilir doðal alanlarýn tarým arazilerinin miktarý azalýrken 50 yýl sonra 15 milyar olursak dünya bu nüfus artýþýný kaldýramaz,nüfusun bilimsel yollarla çok artmamasýný saðlamak doðru bir þeydir.Sezeryan bu politikaya zaten bilimsel olarak da hizmet etmez.Güncel yaþamýmýzda üçden fazla çocuk yapmak zaten kolay deðil,iki çocuk yaparsanýz nüfus sabit kalýr ,ikiden fazla çocuk yapýlýrsa nüfus artar ikiden az çocuk yapýlan toplumlarda nüfus azalýr,sezeryan sayýsý zaten týbben üçden fazla kez uygulanabilir,sezeryan nüfus artýþýný azaltmaya kesinlikle hizmet etmez.Ýþin týbbi yönüne gelince bizde sezeryan sayýsýnýn artmasý iki nedene baðlý.Birincisi kesinlikle daha fazla komplikasyona neden olan normal doðumlarda daha fazla dava açýlma olasýlýðý,ikincisi sezeryanýn anne açýsýndan çok daha konforlu olmasý,doðumun kýsa sürmesi,aðrý çekilmemesi,bilinenin aksine normal doðumdan daha kýsa sürede hastanýn kendini toparlamasý gibi etkenler sezeryan sayýsýný artýrdý.Yoksa kadýn doðumcular olarak biz salakmýyýz ya da kendi halkýmýza düþmanmýyýz ki zararlý olduðunu bildiðimiz bir þeyi kendi eþlerimize uyguluyalým. .
RTE dört çocuk politikasý uygulamak istiyordu.Doðru bir þeymiydi.Dört çocuk elli yýlda nüfusu ikiye katlamamýz demektir,bu bizim memleketimiz için doðru bir politika mý.
Sayýn hkm, son yýllarda bebeklerde çok sýk gördüðümüz solunum problemleri ve "þiþe dibi gözlük" gerektirecek boyuttaki göz bozukluklarýnýn sebebinin sezaryen ile erken doðum yapýlmasý olduðunu duymuþtum.
Tam da bu branþta görev yapmýþ bir hekim olarak, sizin bu konudaki görüþünüz nedir?
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Sn djoz nerdeyse onbeþ yirmi yýldýr sezeryan oranýmýz çok yüksek.Son on yýlda nerdeyse yarý yarýya.Þu anda on yaþýna kadar olan çocuklarýn yarýsý sezeryanla doðdu.Bu çocuklarda normal doðumlara oranla oranla daha fazla sýkýntý olan herhangi bir týbbi durum yok.Son zamanlarda allerji arttý veya baþka hastalýklar arttý ,doðrudur da bu artan hastalýklar normal doðumla doðan çocuklarda da artýyor.Göz bozukluklarý konusunda bir bilgim yok ama solunum sýkýntýsý veya allerji kesinlikle deðiþmez.Teorik olarak da vajýnal doðumda çocuk vajenden çýkýyor,çocuk 10 saat kadar özellikle sadece kafa kýsmý vajen ortamýna maruz kalýyor gövde baþ doðduktan sonra dakikalar içinde çýkartýlýr,sezeryanda ise tek fark vajen ortamýna maruz kalmadan karýndan çýkarýlýyor.Bu altý yedi saatlik fark insan fizyolojisini ne kadar deðiþtirebilir.Benim doktor olarak aklým kesinlikle bu denilen þeylere yatmýyor.Sezeryan sakýncalý falan deðil.Ben eþime de en yakýn tanýdýklarýma akrabalarýma da hep sezeryan önerdim.
Yer Ýmleri