Dönelim tabi misal siz altýnýn geleceði konusunda ne düþünüyorsunuz hedefiniz kaç bu topigi neden takip ediyorsunuz altin neden ilginizi çekiyor maliyetiniz kaç neden aldýnýz kaça satarsýnýz.kisaca ozetleseniz üstünde tartýþacak pek çok noktamýz olur.
Yatýrým yaparken sadece altýn veya gümüþe abanmayýn . TEFAS üzerinden çeþitli yatýrým fonlarýný alarak uzun vadeli yatýrým yapabilirsiniz .
Portföyümün % 50 ' si fiziki altýn
% 40 ' ý Bireysel Emeklilik sistemi ( % 50 altýn - % 50 para piyasasý likit fonu )
BES altýn fonlarýný zamana yayarak kademeli satýþ yapýyorum . Tek kalemde deðil .
% 10 ' u ise TEFAS üzerinden çeþitli yatýrým fonlarýný alarak güzel portföy sepeti oluþturdum .
Petrol fonu
Altýn fonu
Döviz fonu
Yapý Kredi Portföy Gümüþ Sepeti Fonu
Ýþ Portföy Emtia Fonu
Karma fon
Elektrik araçlar
Saðlýk sektörü fonu
Fon sepeti fonu
Yabancý fon sepeti fonu
Sermayenin % 10 ' u son 2 aydan beri bu fonlarda . Gayet güzel getiri saðladý. Bugün de dahil .
NOT : Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. Karar ve tercih sizindir. Saðlýcakla kalýnýz .
Tüketici fiyatlarýnda ENAG'ý Tüketici ücretlerinde TÜÝK'Ý temel alacaðýz dedik, küsmece yok!DýþBorçla yaratýlan sahte cennette yýllarca yaþadýn bugün de borcunu böyle kapatacaksýn iþte, sen ne olacak sanýyordun ki!. Bu iþler böyle biter dedik bize inanmadýn asrýn liderimize inandýn..
Altungold'da Atalira nakit ödeme ile sitesinde 3423 lira. Saf altýnýn gramý 520 liraya geliyor. Spotta gram 524tl görünüyor investing'de. Bana uygun geldi aldým. Bilginize.
Ýçinde daha az saf altýn olan tam altýn, Atalira'dan daha pahalý sitede þu an, ilginç.
![]()
Yer Ýmleri