Gümüþteki sýkýþma inanýlmaz boyutta. Altýn alýmlarýmý durdurdum bugün. Gümüþ fonlarý almaya baþladým. Gümüþe yükleniyorum. Bir yöne kýrýlacak. Kademeli olarak TEFAS taki YZG, DMG, MJG fonlarýndan alýnabilir. Düþtükçe alýp eklemek lazým.
Altýn çok arttý. Gümüþ geride kaldý. Eðer Altýn düþmeyecekse ki öyle görünüyor, o zaman muhakkak Gümüþ eninde sonunda yükselmeli. Gümüþ çok spekülatif olduðundan ve fiziki alým satýmý her yerde mümkün olmadýðýndan en iyi TEFAS Gümüþ fonlarý ile devam edilebilir.
Gümüþte EMA 50, 100, 200, 300, 400 hepsi üstüste binde. Bu kadar sýkýþma bir süre devam eder, sonra atom bombasý gibi bir yöne patlar. Yönü bilmediðim için kademeli olaran TEFAS Gümüþ fonlarýndan almayý planlýyorum sürekli.
Þu anda Altýn/Gümüþ rasyosu 90 oldu. Krizlerde en fazla 100 oluyor, sonra 70 bandýna dönüyor. Dolayýsý ile 100 e gitse bile oran, almaya devam edip 70 e dönünce tekrar geri Altýna geçmek düþünülebilir.
Ýþin özeti þu anda Gümüþ te þu an alým yönlü risk alýnabilir yerlerdeyiz. Ben kendi adýma riski alýyorum kademeli alýmlarla.
Altýn 2100$ a çok yaklaþtý ve düþmeden duruyor. Askýda bekliyor. Þahin Güvercin farketmez zamaný gelince barajý patlatýp yýkýp geçecek yukarýya. Kademeli alýp baraja bol bol su ekliyoruz patlamadan önce.
![]()
Aynen bu dediðim gibi gümüþ bugün dirayetli bir duruþ sergiledi. Altýn 2100$ tepesini kýrarsa Gümüþte aniden 30$ tepesini kýrabilir. Gerilim çok artýyor. TEFAS gümüþ fonlarý DMG YZG ve MJG düþünülebilir. Alýþ valörlü T+1, Satýþ valörlü T+3. Kademeli alým riski azaltacaktýr. Fakat sýkýþma çok fazla. Patlarsa fena patlar.
Altýn Gümüþ oraný tekrar 70 lere gelecektir.
![]()
ABD ekonomisi çöküyor. Altýn ve Gümüþ almaya devam etmekte fayda var. Maç bitti. Uzatmalarý oynuyorlar. Maçýn sonucu þimdiden belli.
Federal government current expenditures: Interest payments exceed 1 Trillion $.
https://fred.stlouisfed.org/series/A091RC1Q027SBEA#
En büyük gümüþ üreticilerinden First Majestic in gümüþ üretim maliyeti Eylül 2023 te net 25.9$ a çýktý son bilançoda. Kendi açýkladýðý AISC 19$ ama hatalý. Doðrusu 25.9$ olmalý.
Gümüþ alýmlarýna kademeli devam ediyorum TEFAS Fonlarý ile YZG MJG DMG karmasý tercihim.
Altýn almýyorum artýk. Gümüþe kaydým. Umarým o da bana kaymaz. :-)
LibreOfis teki hesaplamalara göre.
![]()
Son düzenleme : kastirsef; 03-11-2023 saat: 02:17.
Altýnda pullback tamamlanmak üzere. Dikkat ederseniz düþmüyor. Bekliyor. Bekliyor. Bekliyor. Sonra güm pat çat.
Merkez bankalarýnýn sýnýrsýz M3 para arzýný geniþletmesi fiat paralarý eritiyor.
![]()
Yer Ýmleri