Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 944/1116 ÝlkÝlk ... 4448448949349429439449459469549941044 ... SonSon
Arama sonucu : 8921 madde; 7,545 - 7,552 arasý.

Konu: Altýn fiyatlarýnýn geleceði (XAU)

1. Amerikan haydut kurumlarý ip morgan gibi, dolarýn rezerv para fonksiyonunu kaybetmemek için her türlü pisliði, devletin desteði ile yapmaya devam edecek. Artýk normal piyasa kurallarýnýn iþlemediði bir ortam var, dolayýsýyla bu ortamda oluþan fiyat ne kadar doðru fiyat ve ne kadar sürdürülebilir tahmin etmek zor

2.  Alýntý Originally Posted by Cezer Yazýyý Oku
    Amerikan haydut kurumlarý ip morgan gibi, dolarýn rezerv para fonksiyonunu kaybetmemek için her türlü pisliði, devletin desteði ile yapmaya devam edecek. Artýk normal piyasa kurallarýnýn iþlemediði bir ortam var, dolayýsýyla bu ortamda oluþan fiyat ne kadar doðru fiyat ve ne kadar sürdürülebilir tahmin etmek zor

Benim o kadar kompleks konulara kafam basmaz. Komplo teorileri ile iþimiz yok.

Altýn Gümüþ herþey dahil net toplam Üretim maliyetine (AISC + madenci bilançolarýndaki bütün indirekt masraflar) ve merkez bankalarý M3 para ardýndaki artýþa bakýyoruz. Gerisini bilemeyiz. Dünyayý düzeltmek gibi ulvi bir amacýmýz da yok. Bizim iþimiz deðil o konular.

Altýn herþey dahil net üretim maliyeti 1820$ (bana göre Eylül 2023 global dünya ortalamasý) + %35 madenci rafineri kar marjý toplamý = 2500$.

Kabaca altýn 2500$ altýndaki her deðerde bana göre alýnýp beklenebilir.

Ýleride bu net üretim maliyetleri daha da yükselirse bu rakamda buna göre yükselecek.

2500$ þu an için Altýnýn bana göre adil deðerdir. Hadi en kötü ölüsü 2200$ etsin. Yine þu anki deðere göre bir %10 - %20 prim imkaný çok yüksek.

Gümüþte bu prim imkaný Altýna göre daha yüksek. Öncekilerde yayýnladým. Tekrar etmiyorum. Bu sebeple son iki haftadýr yeni altýn almýyorum ama elindekileri de satmýyorum, fakat yeni alýmlarýmý tamamen Gümüþ TEFAS Fonlarý alarak deðerlendiriyorum. Gümüþ aþaðý gelince kafasýna vurup epey bir miktar aldým. Haftaya Gümüþ düþerse daha da alýrým. Çünkü marj var. Üretim maliyeti altýnda madenler ve rafineriler ellerindeki stoklar bitince yeni üretim yapamazlar. Arz azalýnca da fiyat tekrar dengelenir. Bu hemen olmayabilir. Aylar sürebilir. Fakat eninde sonunda mutlaka dengelenir.

Altýn Gümüþ yatýrýmý yapacak arkadaþlar mutlaka bilanço okumayý öðrensinler, ve firmalarýn raporlarýný okusunlar.

Altýn için:
    Barrick
    Newmont

Gümüþ için:
    Fresnillo
    First Majestic

Bunlar en büyükler. Bunlarýn bilançolarýný muhakkak didik edin ve bir mali müþavir gözüyle analiz edip Altýn Gümüþ için adil rakamlarý bulun. Sonra ucuzsa alýn, pahalý ise satýn. Kademeli alýn. Kademeli satýn. Sabýrlý olun.

3.  Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Bize ne sizin "kaðýt üzeri sisteminizin" krizinden?
    "Parayý piyasada deðerlendirmek yerine fiziki varlýklara gömüyorsunuz" üçkaðýtçýlarýn en klasik palavrasýdýr.
    Ýnsanlar kaðýtlara deðil de elle tutulur varlýklara parasýný yatýrýnca o para piyasadan kaybolmuyor.
    Sadece üç-KAÐIT-çýlarýn cebine deðil gerçek elle tutulur varlýk üretenlerin cebine giriyor, yani o da yine halkýn cebi.
    Patronlarýn veya bankalarýn cebi deðil.
    Siz istiyorsunuz ki herkes kumarhanenin müdavimi olsun, mayýþý alan hemen kumarhaneye koþsun, kaðýt alsýn.

1929 krizinde elle tutulur varlýðý olan hiçkimse kaybetmedi. Hepsi varlýðýný korudu.
    Kim kaybetti?
    -Kumar oynayanlar, borçla hisse alanlar
    -Borçla ayakta duran firmalar, ve malesef onlarýn iþçileri.
    Kim servetini katladý?
    -Kaðýtlarý zirveden satýp halkýn parasýný cebe indirenler.

Halk da aptal olmasaymýþ.

Yastýk altýnda dolar tutan bence geri zekalýdýr. Batmakta olan bir ülkenin parasý. Fiziki Altýn Gümüþ en mantýklýsý. Her zaman para eder. Dolar gitse de eder, kalsa da eder. Ama gün gelir dolar tuvalet kaðýdý olur.

Haftasonu ABD de Bank Of America, Citibank, Wells Fargo, Chase in hiç bir ATM sinden tüm gün para çekilememiþ. Medya da niye bahsetmiyorlar bundan. Ortalýðýn yýkýlmasý lazým normalde. 6-7 en büyük banka ayný anda.

Bank of America, Chase and U.S. Bank customers still raging after system crash.

https://www.mirror.co.uk/news/us-new...-bank-31362039

Bank of America, Chase and Wells Fargo customers hit with deposit delays after major glitch with payment processor - delaying 900,000 transactions

https://www.dailymail.co.uk/yourmone...it-issues.html

4.  Alýntý Originally Posted by Corbaciyan Yazýyý Oku
    Kimisi fiziki altin alir bunun ile kendini rahat hisseder kimisi finansal piyasalarda fon alir etf alir kontrat alir farkli urunlerle sepet yapar agirlik ayarlar bunlr neden tartisma konusu oluyor iki taraf icinde bunu anlamadim ikisinin de riskleri veya getirileri kendi taraflarinda mevcut

Ulkemiz icin de mevcut kamu stoklarimiz haric birey bazinda gayet gizli altin stogu baya saglam olan bir ulkeyiz bunun da hic bir kotu yani bulunmuyor sadece birey bazinda tek urune saplanip kalmak alternatif getirilerden mahrum kalmak disinda ancak bunu boyle uygulayan insanin bakis acisi farkli sisteme guvenmediginden fiziki cazip geliyor. Kamusal bakis acisi ile de aksine boylesine saglam bir yan rezervi devletini seven her yonetici ister manupilasyona konu olmadigi surece merkez bankalari neden altin stoklar bunun bir sebebi oldugu gayet acik

Asil gelistirmemiz gereken taraf insanlarin finansal piyasalara bakis acilarini gelistirip farkli urunlere de yonelimlerini saglamak ve cesitliliklere ulasimini kolaylastirmak olmali bazi kurumlar buradaki boslugu gorup bu alanda karliligi yolun basinda gozardi edip yola ciktilar

Ancak burada insanlarin asmasi gereken farkli bir zorluk daha bulunuyor. Mesela insanlarin uluslarasi piyasalara erisimini kolaylastirmak ve getirileri uzerinden insanlari fahis ve zorlu bir vergilendirme uygulamasinin insanlari ne kadar kayit disina ittigini gorememek finansal sisteme katilmalarinin onune set cekmek ne kadar dogrudur ?

SM-M526BR cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Yastýk altýnda dolar tutan bence geri zekalýdýr. Batmakta olan bir ülkenin parasý. Fiziki Altýn Gümüþ en mantýklýsý. Her zaman para eder. Dolar gitse de eder, kalsa da eder. Ama gün gelir dolar tuvalet kaðýdý olur.

Haftasonu ABD de Bank Of America, Citibank, Wells Fargo, Chase in hiç bir ATM sinden tüm gün para çekilememiþ. Medya da niye bahsetmiyorlar bundan. Ortalýðýn yýkýlmasý lazým normalde. 6-7 en büyük banka ayný anda.

Bank of America, Chase and Wells Fargo customers hit with deposit delays after major glitch with payment processor - delaying 900,000 transactions

5.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku

Tamam ABD batýyor. Ons 5000$ ben hemen yarýn barter usulüne geçiyorum. Gram altinla ayakkabý alacaðým. Bundan sonra böyle

Ons altýn maliyeti bu arada 1800$ deðil firmaya göre deðiþiyor ortalama 1300-1400$

Komplo ( !) Lara kafan bassa iyi olur yoksa senin için hiç iyi olmaz

6.  Alýntý Originally Posted by kastirsef Yazýyý Oku

Oncelikle belirteyim hic amerikanci degilimdir altini cok onemserim portfoylerimde her daim ana direnkler biri olarak tutarimancak sizin dusunceleriniz karisinda bazi noktalari belirtmekte yarar var.

Yani biraz fazla keskin bir cumleleriniz konu ile alakali yastik altinda dolar tutanin nerede oldugu ile alakali bir durum isvicere de mi turkiye de mi sahra alti afrikada mi ??? Su an hala en convertable para biriminden bahsediyoruz siz sabaha kadar batiyor cikiyor diyebilirsiniz ikincil convertability olan para birimi euro yu disarsa biraktiginizda fersah fersah uzakta sevdigimiz altinin ise ticarette yeri yok denecek kadar az

Yok efendim abd nin borcu iki katina cikti, bu borc iki katina cikmadan once de odenebilir degildi ki uc katina cikinca da odenebilir olmayacak sinirsiz para basmasi bugunun konusu muydu acaba ? Peki bu curet nereden geliyor onun da aciklamasi asagida

Batmakta olan ulke diye tanimladiginiz dunyanin en buyuk ve aktivite acisindan en buyuk askeri gucu ( cin de buyuk askeri guc gecti abd yi vs bunlar lafuguzaf cin ilk once tayvan bogazindan disari burnunu cikarabilsin ki cin diplomasisi benim belirttigim cehalette bir refleks ile hareket etmez cok dengeli olculudur onu da biliyorum ) ve rezerv para birim aidiyetligi hatta finansal piyasalardaki nakit akisini yaratan elinde tutan yegane ulke. Daha yuzlerce ozelligi sayilabilir ancak gereksiz zaman kaybi bu ulke batacak ve oyle sessiz sedasiz sovyetler birligi gibi bir gecede kepengi indirip gidecek cok naifce geliyor bu fikir. Bu ulke batmadigi halde milyonlarca insani paydaslari ile birlikte adice sebepsiz kendi cikarlari dogrultusunda yok edebiliyor ve bu ulke yasamsal tehdit aldiginda kac milyonu kitlese bir sekilde yok edebilir bir hayal edelim

Tabiki fiziki altin buhran donemlerinde sigortadir ama nukleer serpinti altinda fiziksel altinlarimiz bizi koruyamaz

7.  Alýntý Originally Posted by riko66 Yazýyý Oku
    dert gümüþ deðil

dert dolarýn tahtýnýn sallanmasýný saðlayan altýnýn yükseliþini kýrmak

hatta gerekirse fiyatý aþðýya çekip milleti piþman ettirmektir...

altýnýn hareketini kýrmak için gümüþ kullanýlýyor...

bazý uzmanlar AGU yani altýn gümüþ paritesine göre altýnýn bu fiyatlarý hak etmediðini idda ediyorlar...

yýllarca abd ve küresel ortaklarý altýn yerine

kaðýt parlarý yani abd dolarý ve küresel ortaklarýnýn paralarýnýn dolaþýmda olmasýný

dünyada mal ve hizmetlerin deðerinin kendi paralarýyla fiyatlanmasýný saðladýlar...

yani bir nevi beyinlere kazýdýrlar...

adeta otomatik ezbere çevirdiler..

Türkiyede de gördük hem aþýrý negatif faiz hem basýlan paralar ...

dünyada mal ve hizmetlerin dolar yerine baþka bir deðere göre tneespiti ABD için kürese savaþ nedenidir...

bakalým geliþmeler neyi gösterecek...
    Altýn sistemi denendi. Ýngiltere merkez Bankasý sterlin karsiligi altýný kasasýna koyamadý. Fransa altýnýný geri istedi sistem çöktü. Ne altýna dayalý yeni bir sistem olabilir. Ne petrodolar sisteminden vazgecilebilir.. Yerine hangi sistemi koyacaksýn? Petro-Yuan? Herkes durumun farkýnda ama yerine gelecek daha iyi bir sistem yok

Basýlan paralarý buharlaþtýrmanýn bir çok yöntemi var. Illakine

8.  Alýntý Originally Posted by Corbaciyan Yazýyý Oku
    Oncelikle belirteyim hic amerikanci degilimdir altini cok onemserim portfoylerimde her daim ana direnkler biri olarak tutarimancak sizin dusunceleriniz karisinda bazi noktalari belirtmekte yarar var.

Yani biraz fazla keskin bir cumleleriniz konu ile alakali yastik altinda dolar tutanin nerede oldugu ile alakali bir durum isvicere de mi turkiye de mi sahra alti afrikada mi ??? Su an hala en convertable para biriminden bahsediyoruz siz sabaha kadar batiyor cikiyor diyebilirsiniz ikincil convertability olan para birimi euro yu disarsa biraktiginizda fersah fersah uzakta sevdigimiz altinin ise ticarette yeri yok denecek kadar az

Yok efendim abd nin borcu iki katina cikti, bu borc iki katina cikmadan once de odenebilir degildi ki uc katina cikinca da odenebilir olmayacak sinirsiz para basmasi bugunun konusu muydu acaba ? Peki bu curet nereden geliyor onun da aciklamasi asagida

Batmakta olan ulke diye tanimladiginiz dunyanin en buyuk ve aktivite acisindan en buyuk askeri gucu ( cin de buyuk askeri guc gecti abd yi vs bunlar lafuguzaf cin ilk once tayvan bogazindan disari burnunu cikarabilsin ki cin diplomasisi benim belirttigim cehalette bir refleks ile hareket etmez cok dengeli olculudur onu da biliyorum ) ve rezerv para birim aidiyetligi hatta finansal piyasalardaki nakit akisini yaratan elinde tutan yegane ulke. Daha yuzlerce ozelligi sayilabilir ancak gereksiz zaman kaybi bu ulke batacak ve oyle sessiz sedasiz sovyetler birligi gibi bir gecede kepengi indirip gidecek cok naifce geliyor bu fikir. Bu ulke batmadigi halde milyonlarca insani paydaslari ile birlikte adice sebepsiz kendi cikarlari dogrultusunda yok edebiliyor ve bu ulke yasamsal tehdit aldiginda kac milyonu kitlese bir sekilde yok edebilir bir hayal edelim

Tabiki fiziki altin buhran donemlerinde sigortadir ama nukleer serpinti altinda fiziksel altinlarimiz bizi koruyamaz

Yerine ne geleceðini tahminen biliyorum. IMF ve BIS digital bir para birimi yazýlým geliþtirme aþamasýný tamamladýlar. Testler bitti. Bunun dolarýn yerini alacaðýný düþünüyorum. Bir global çöküþ anýnda, bunu dolarýn yerine koyabilirler.

Nasýl pandemi ile dijital yaþama geçildi ve artýk geri dönüþü yok, benzer bir global çöküþte dolarýn yerine ne konuþacaksa bunu neden getirmesinler?

Dolarýn rezerv para aþamasu FED in kuruluþu ile oldu. Yani 1. Dünya savaþý. Sonra da 2. Dünya savaþý ile de perçinlendi. Dolarýn gidiþini de bir global savaþ ile neden yapmasýnlar?

Bugün dünyada en çok Altýn nerede? Kimlerin elinde? Amerika Çin Hindistan Almanya Ýngiltere. Buradaki bankalar ve yatýrým kurumlarý kimin elinde Vanguard ve Blackrock. O zaman IMF ve BIS ile bir kurgu neden yapýlmasýn? Altýn ve Gümüþ ün sahibi aslýnda Vanguard ve Blackrock fiziki çoðunluk olarak. Dolarýn yerine ne gelecekse bunlar çatýr çatýr getirirler.

Adamlar tema olarak Kapitalizm döngüsünü tamamladý. Yeni aþamaya geçiyoruz diye açýk açýk söylüyorlar.

Vanguard ve Blackrock istediði her kurguyu yapabilir. Son zamanlarda deli gibi fiziki Altýn Gümüþ çekiyorlar COMEX den ve LBMA den ve SGE den.

Vanguard ve Blackrock çok ilginç hareketler yapýyor. Bence ABD den çýkarýyorlar fiziki altýn gümüþü.

Çin ve Hindistan daki en büyük þirketlerin sahibi de Vanguard ve Blackrock zaten.

Sayfa 944/1116 ÝlkÝlk ... 4448448949349429439449459469549941044 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •