Originally Posted by
kastirsef
Dikkat ederseniz þimdi gümüþü 22$ altýna indiremiyorlar. Dötleri yiyorsa Altýný 1800$ altýna, Gümüþü de 22$ altýna indirsinler.
Eðer insin ve bu sýnýrlarýn altýnda 2 gün üstüste kapanýþ yapsýnlar, bu iþi býrakýp pazarda limon satacaðým.
Herþeyin bir maliyeti var. Þu anki maliyetler belli. Madenciler dükkaný kapatýr, madenleri durdururlar, elemanlarý iþten atarlar, ve durum rezil olur. Bunu istemedikleri için zaten Gümüþü Altýný üretim maliyetinin az üstünde gezdiriyorlar ki Madenler tam kapanmasýn. Yoksa JP falan dinlemezler, ebesini zikerler fiziki pazarda. Gümüþ sürümü olan bir ürün. Niþ özel bir ürün deðil.
Platin Paladyum Rodium gibi özel niþ ürünler olsa türevle her fiyatý belirleyebilirler pazar yok, kendileri canlarý istediði her fiyattan satabilirler.
Altýn ve Gümüþte global piyasalarda her zaman net alýcý var. Pazarý kimse tek baþýna belirleyemez. Kim olursa olsun üretim maliyetinin altýnda uzun süre tutamaz, zaten geçmiþ 40 seneye baktým, JP çok akýllý sürekli üretim maliyetinin az üstünde manipule ediyor ama altýnda gezdirmiyor ki aþýrý alým olmasýn diye. Son 40 seneye baktým JP çok ibnator, üretim maliyetlerini çok iyi biliyor, madenleri iflas ettirmeden inek gibi saðýyor, Madenler iflas etmediði için de arz sýkýntýsý olmuyor.
Bu sebeple benim Gümüþ hedefim uçuk deðil. 2024 te 35$. Burasý görülür taze üretim maliyetlerine göre. Üstünü bilemem. O zaman gelsin bakarýz.
Yer Ýmleri