Hah bu first majestic in ceo su demiþti,otomobil endüstrisi çaktýrmadan gümüþ topluyor.Her araba için ne kadar gümüþ kullanýlýyor biz bile bilmiyoruz,sýr olarak saklýyorlar bu bilgiyi demiþti
Hah bu first majestic in ceo su demiþti,otomobil endüstrisi çaktýrmadan gümüþ topluyor.Her araba için ne kadar gümüþ kullanýlýyor biz bile bilmiyoruz,sýr olarak saklýyorlar bu bilgiyi demiþti
Madencilerin Haziran 2023 te sýfýr kar noktalarý 22.42$ gümüþte. Adamlar zararýna mý çalýþacaklar? Amerikada enflasyon var. Yýl sonuna 25$ noktasý sýfýr kar noktasý olur. Bu sýfýr kar. Yani adamlar bununla ne yeni yatýrým yapabilirler, ne yeni arama yapabilirler, ne de doðru düzgün bakým yapabilirler.
Çok yýpratýcý bir iþ bu. Kimse düþük karla yapmaz. Her türlü pislik bela çöp ve can güvenliði.
Bu kadýnla yaptýðý bir roportajda bu bilgiyi verdi de ,ben þimdi hangi videoydu bulamam tabi.
Bu Top 6 Madencinin Eylül 2023 bilançolarýna bakýn lütfen. Külli zarar. Cepten yemiþler ve sürekli eksiye gidiyorlar.
Bir sektör düþünün. X sektörü. Üreticiler sürekli zarar ediyor. Hangi sektör olduðu önemli deðil. O sektörde arz nasýl olur bir süre sonra? O malýn fiyatý ne olur?
Zarar edenler fabrikalardan karsýz olanlarý hemen kapatýr. Elemanlarý iþten atar. Sonuç arz eksikliði. Daha da çok zarar ederse dükkaný komple kapatýr.
Sn kastýrsef ilk benim ilgimi çektiðinde 17 18 dolar falandý.O zaman alýmlara baþladým.Sonra bir kriz oldu malum trump ýn bir gecede trilyonlarca dolar bastýrdýðý zamanlar.O zaman bir gecede 12 dolara bastýlar.O zaman keýth neumayer bizim maliyet 17 18 dolar falan 12 dolardan biz tek ons gümüþ piyasaya vermedik dedi.Zaten o rakam fiziki piyasada hiç dönmedi dedi.Ben zaten amerikadaki gümüþ satan sitelere bakýyordum 12 dolar rakamýndan o sitelerde de satýþ olmadý.Ama ekrana baktýðýn zaman hesap eksiye geçti mi geçti.Zarardayým algýsýný yaþadýk mý yaþadýk,gümüþte long olanlar battý mý battý.Bu jp morgan aslýnda seçil erzan gibi biþi)))))))
Adamýn dediði þuydu.Bu baský gayrý kanuni olarak yapýlýyor.Gümüþün fiyatý bizim batmýyacaðýmýz seviyelerde tutuluyor ama asla hakiki deðerine gelmesine izin verilmiyor þeklindeydi.Nedeni de ucuz olduðu kesin olan bu malda malýn artacaðýný düþünüp kaldýraçlý iþlemler yapanlarý her zaman çarparak dehþetli karlar yapýyorlar þeklindeydi.Tek çare de fiziki alýmlar demiþti.Yani bizdeki eksi 60 milyar dolar rezervdeki merkez bankasýnýn dolar satarak dolarý baskýlamasý gibi biþi.
Þimdi bankalara gidip on milyar dolar fiziki dolar çekmeye kalksak sistem kitlenir.Sadece kkm de 100 m,lyar dolar var.Ýlk on milyar dolar çekilir gerisi lübnan olur.Gümüþtede de ayný olay var.Amerikadaki fiziki gümüþ tuttuðu iddia edilen etf lerde bence gümüþ falan yok.O etf ler jpmorgana ödünç veriyor,jp morgan onlarý teminat gösterip sanalda basýyor piyasaya milyar milyar onsu hop gümüþ aþaðý.
Yer Ýmleri