2540 lý seviyelerden haftalýk trend desteði geçiyor. Orayý dip yapacak gibime geliyor.
2540 lý seviyelerden haftalýk trend desteði geçiyor. Orayý dip yapacak gibime geliyor.
Kapalýçarþý fiyatý ile ekran fiyatý arasýndaki fark 170 tl. ye çýktý...
Fiziki döviz sahiplerine sopa vurulup tövbe ettiriliyor þu an.
Ev sahiplerine vurulmuþtu zaten.
Bakalým fiziki altýncýlara ne yapacaklar.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Fiziki dolarla fiziki altýn ayný þey deðildir. Fiziki dolar sadece lazým olduðunda alýr kullanýrsýn. Yastýk altýnda bekletilmez.
Altýna hiç birþey olmaz özellikle yastýk altýndakine.
Türkiye gibi bir ülkede mutlaka fiziki altýn tutmalý. Abd vatandaþý olsam tutmam ama türk vatandaþý olarak mutlaka tutulmalý
Benim portföyüm þu þekilde
1 adet oturulan ev tercihen krediyle alýnmýþ olsun. Gayrimenkul hariç kalan portföy
%30 fiziki altýn(alýp yastýk altýna koy asla sanal altýn alma, portföyün aþýrý büyürse oraný azaltabilirsin)
%30 eurobond
%30 yerli hisse(dolar bazlý kaybettirmemiþ 7-8 hisseli bir portföy)
%10yabancý hisse(fonlar aracýlýðýyla almak en pratiði direk almak biraz sýkýntýlý)
Yaþýn gençse hisse oraný biraz daha artýrýlabilir.
Ama Türkiye için söylüyorum asla ve asla fiziki altýndan vazgeçmeyin. Fiziki altýn candýr.
Kendi görüþlerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir.
2020 yýlýnda kur þoklarý esnasýnda bankalara öyle yetkiler verildi ki neler yapabileceklerini hayal bile edemezsiniz.
Bugün gelen bir mesaj: "Türkiye Finans Katýlým Bankasý'nda kendimce yüklü bir miktar altýný Fiziki Altýndan Dönen Kur Korumalý Hesaba (FATSÝ) yatýrdým.
Bir sene yüzde 4 kâr payý uðruna fiziki olarak teslim ettim. Þu anda kilo baþýna 250 bin TL talep ediyorlar.
#Altýn EFT talebinde bulundum. Bu sefer de t+90 valör þartý getirdiler.
Kendi paramla bankanýn elinde esir oldum. BDDK kapý duvar."
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Fiziki altýn bankaya verilip kaydi altýna çevrilir mi ya? Akýl iþi deðil.
Hem de %4 için...
Misal benim bankam kuveytTürk kaydiden fizikiye çeviirken %4 masraf alýyor zaten.
Eee? Elde var sýfýr. Biz bu bku niye yedik.![]()
Çin Merkez Bankasýndan altý ay aradan sonra altýn hamlesi
Investing.com - Çin Merkez Bankasý (PBOC), altý aylýk bir aranýn ardýndan Kasým ayýnda altýn rezervlerini artýrmaya baþladý.
PBOC'nin Cumartesi günü yayýmladýðý verilere göre, mevcut altýn varlýklarý bir önceki ayýn sonunda 72,80 milyon ons iken, Kasým ayýnda bu rakam 72,96 milyon onsa çýktý. Bu hareket, Mayýs ayýnda 18 ay süren alým serisine ara verilmesinin ardýndan Çinli yatýrýmcý talebine yeni bir destek saðlama potansiyelini taþýyor.
023 yýlý boyunca PBOC, dünyanýn en büyük resmi sektör altýn alýcýsý konumunu sürdürmüþtü. Altýn alýmlarýnýn yeniden baþlamasý, Çin'in rezervlerini artýrma konusundaki kararlýlýðýnýn bir göstergesi olarak deðerlendiriliyor. Ancak, altýn rezervlerinin Ekim ayýndaki 199,06 milyar dolarlýk deðerinden Kasým ayý sonunda 193,43 milyar dolara gerilemesi, piyasalarda farklý dinamiklerin etkisine iþaret ediyor.
Altýnýn Kasým ayýnda deðer kaybetmesi dikkat çekti
Kasým ayý, ABD seçimlerinden sonra altýn fiyatlarýnýn Haziran'dan bu yana ilk kez aylýk bazda düþüþ gösterdiði bir dönem oldu. Donald Trump'ýn seçim zaferi sonrasý piyasalarda yaþanan satýþ baskýsý, altýn fiyatlarýný olumsuz etkiledi. Saxo Bank'ýn Emtia Strateji Baþkaný Ole Hansen, Çin Merkez Bankasýnýn yeniden altýn alýmýna baþlamasýnýn, bu yüksek fiyat seviyelerini alýþýlmýþ hale getirme ve ne olursa olsun rezerv oluþturmaya devam etme yönünde bir sinyal olduðunu ifade etti.
Bu geliþmeler, PBOC'nin stratejik rezerv yönetimine yönelik yaklaþýmýný ve piyasa þartlarýna raðmen altýn alýmlarýna olan baðlýlýðýný ortaya koyuyor. Çin Merkez Bankasýnýn bu kararýnýn küresel altýn piyasalarýnda önemli yankýlar oluþturabileceði ve diðer merkez bankalarýnýn altýn stratejilerini de etkileyebileceði düþünülüyor.
Altýn yüksekken kuyumcuya millet akýn etmiþti almak için.
Altýn düþük, alan yok.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri