Önemli bir noktada olduðumuz için mesaj atma ihtiyacý duydum.
ABD an be an çöküyor. Tesla arabalarý sabotajla yakýyorlar. Kamuda 150bin kiþiyi iþten attýlar. Firmalar onbinelerce elemaný iþten attýlar. Protestolar her yerde. Ýç savaþ dedikodularý var. Tarifeler Gümrükler uyguluyorlar. Çöken Amerikan borsasý. Çöken Amerikan firmalarý. ve nihayetinde olacak olan Dolarýn rezerv para statüsünü kaybetmesi ki bu biraz zaman alabilir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Smoot%...ley_Tariff_Act aynen 1930 da da Amerika benzer bir gümrük tarifesi uyguladý. Amerikada 2 yýl içinde 9000 den fazla banka battý. Süreç Ýkinci Dünya savaþýný tetikledi. Þu anda da benzer bir durumdayýz. Ýþler hiç iyiye gitmiyor.
Evet. Gümüþte beklediðimiz sert düzeltme ve büyük alým fýrsatý bu hafta sonu geldi. Dibini sýyýrýp alabildiðimiz kadar alýyoruz. Düþerse almaya devam ediyoruz. Her düzeltme alm fýrsatýdýr demiþtik. Fiziki alýp atýn kenara ve filmin bitmesini çekirdek çitleyerek izleyin. Düþerse de almaya devam edin. Bayram hediyesi veriyorlar size. Öyle düþünün.
Argümanlarý da ilgilenen arkadaþlara bilgi verip aktarayým.
Gümüþ madeninin üretimi her yýl azalýyor.
Gümüþ üretim maliyeti sürekli artýyor. Q4 2024 itibarý ile 27$ kýrmýzý çizgimizdi. Q1 2025 itibarý ile bunu 29$ olarak güncelliyorum. Spot sanal fiyat bunun altýnda uzun süre kalamaz, sanal satýþ gelse bile bunu birkaç günde silip süpürürler. Ýnanmayan pandemideki Gümüþ satýþ ve toparlanma grafiðine bakabilir.
Ayrýca tüm dünyada Ulusalcýlýk akýmý þahlanýyor ve herkes iç üretimi arttýracaðým diyor. Bunun baþ madeni de Gümüþtür. Gümüþ olmadan hiç bir modern ürün üretilemez. Hiçbir ürün. Avrupa kendi ordumu kuracaðým. Kendi füzelerimi kendi silahlarýmý üreteceðim diyor. Amerika üretimi içeri çekeceðim diyor. Çin zaten dünyanýn en büyük üretim üssü. Bir füzede kaç gram Gümüþ var diye bakalým.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri