Originally Posted by
snkleyp
...
Ana fikir; tasarruf et ve tasarruflarýný iyi yatýrýmlarda nemalandýr. Yalnýz iþin kötü tarafý; dünyada yükselen enflasyonla birlikte eski getirilerin kolay kolay elde edilemeyeceðini düþünüyorum. Maalesef ben yatýrýma baþlayýnca da böyle bir döngüye girilir. Zaten bastýðým yerde ot bitmez benim. Kalýn saðlýcakla!
Ana fikrin, bu baþlýðýn da ana fikri aslýnda. Yani iþin temeli mütevazý yaþayýp, mümkün olduðunca çok tasarruf edebilmek. Sonra da makul reel getiri ile bu birikimleri büyütmeye çalýþmak. Uçup, kaçmadan, katlama rüyalarýna dalmadan. Çünkü katlamak, ayný zamanda parayý batýrma ihtimaline hazýr olmak demek.
Benim gibi 90 larýn sonlarýnda beyaz yaka olarak, çalýþmaya ve tasarrufa baþlayanlarýn iþi kolaydý. Özellikle 2010 sonrasý iþler çok zorlaþtý. Hem tasarruf edebilme þansý azaldý, hem de emeklilik þartlarý aðýrlaþtý. Bunu biliyor ve bire bir gözlemliyorum çevremden. Bir nesil bu zorluklarla yüzleþecek. Bu nedenle elimden geldiðince önceden uyarýp, hazýrlýklý olmayý tavsiye ettim. Tümden umutsuzluðun anlamý da yok, sonuçta az-çok bir mesafe kat edilir, zararýn neresinden dönülürse kardýr.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri