Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
52,90 9.98% 46,72 Mn 52,90 / 52,90
410,50 9.98% 21,67 Mn 410,50 / 410,50
32,30 9.94% 1,98 Mn 32,30 / 32,30
14,39 9.93% 6,76 Mn 14,39 / 14,39
106,00 9.9% 49,32 Mn 101,10 / 106,00
948,00 -9.97% 2,94 Mn 948,00 / 948,00
12,24 -8.31% 78,10 Mn 12,20 / 12,55
34,60 -7.24% 120,11 Mn 34,16 / 35,02
41,24 -7.12% 25,97 Mn 40,10 / 41,96
77,90 -6.48% 25,59 Mn 77,90 / 82,00
3,23 2.87% 1,26 Mr 3,22 / 3,26
290,50 2.29% 1,12 Mr 281,00 / 290,75
308,00 -0.08% 1,00 Mr 307,75 / 310,75
428,50 1.96% 740,55 Mn 421,50 / 430,75
71,85 -1.84% 679,97 Mn 71,85 / 73,60
19,03 0.26% 27,67 Mn 18,99 / 19,18
290,50 2.29% 1,12 Mr 281,00 / 290,75
744,00 0.34% 224,90 Mn 735,00 / 745,50
93,40 1.03% 35,08 Mn 92,95 / 94,50
111,60 -0.27% 11,31 Mn 111,50 / 112,60
31,68 0.96% 10,31 Mn 31,38 / 31,80
10,50 -0.85% 23,57 Mn 10,47 / 10,67
83,80 1.95% 48,96 Mn 83,00 / 83,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 132/147 ÝlkÝlk ... 3282122130131132133134142 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 1,049 - 1,056 arasý.

Konu: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-3

1.  Alýntý Originally Posted by 1event Yazýyý Oku
    Size katýlýyoum. Herkesin hayata bakýþ açýsýna göre doðrularý deðiþir. Sadece mutluluðu para harcamak getirmez. Paranýn nereye harcandýðýda önemli.
    Babalara fazla haksýzlýk yapýldýðýný düþünüyorum. Yokluktan gelmiþler. Üretimin doðru düzgün olmadýðý bir dönem. Bu þekilde düþünmeleri çok yanlýþ olmayabilir.
    25 yaþýndan sonra evlatlara birþey vermek zorunda deðiller bence. Bir þirket gibi çocuklar ailelerini ikna edip paralarý düzgün yerlere harcayacaðýný göstermeleri gerekir. Bu perspektifi ve güveni sunmayan çocuða para verilmesi çok doðru olmayabilir. Parayý doðru yere harcayacak yada kullanacak cocuða da aile cimrilik yapýyorsa problem.
    Emrah sefa gürkan mesela babasý tarafýndan fonlanmýþ bir insan. 30 yaþýna kadar doðru düzgün çalýþmamýþ. Ama parayý doðru harcamýþ.
    Hocam babalara haksýzlýk yapmýyoruz. Onlar bizim canýmýz. Bu nedenle, kiracýlardan GOL yediðinde üzülüyorum. Yapma baba diyorum. Elektrik su aboneliði üstüne al diyorum. Almýyor.

Mesela eþya sigortasý yap eve dedim yapmadý. 7-8 yýllýk tv , 2 defa ekran deðiþti. Geçen hafta 3.500 TL ödedi. Ya baba yap, 200-300 TL yýllýk sigorta rahat et. Yapmýyor.

Ya diyorum ki, 20-25 senelik evde oturma, sat, 100-200 mt ötede yeni ve az katrlý evler var. Depremden korkuyorum. Oraya geç. Aradaki farký ben ödücem. Yapmýyor.

Baba diyorum emekli memursun, marmaris bodrum gez. Tatil parasýný vereyim. Gezmiyor.

En son ikna ettim 6-7 sene önce, Kuþadasýnda daire aldýk. Þimdi yýlýn 8 ayý kuþadasýnda kalýyor. Ýyi ki almýþýz diyor. Yahu, daha neler dedim. Ýmkaný var. ama yapmýyor.

2.  Alýntý Originally Posted by kýrmýzý Yazýyý Oku
    Çok güzel yazýlar okuyorum,son dönemde en keyif aldýðým yazýlar ( son 1,2 sayfada okuduklarým sanýyorum.)borsa ise hobim ve mesleðim olunca sizlerden biraz daha farklý hareket ediyorum (portföy çeþitlendirmesi hiç yapamadým malesef buna raðmen fena bir getiri elde etmedim,) ancak açýkçasý yatýrým displini ile bu kazancý elde edenlere daha çok saygý duyuyorum.baþýðý açan kiþi cauiti’de müthiþ disipli yatýrýmcý, tanýmasam da kendisini doas ttrak toaso gibi senetlerde 2018 fiyatlarýndaki alým startejisi (aylara bölerek alým) vs hala ayný displin ile devam ettirmesi müthiþ.

Yüksek enflasyon ortamýnda birikim yapmaya çalýþan herkese bol kazançlar diliyorum,konuþmanýn kolay uygulamanýn neredeyse imkansýz olduðu ülkemizde yapýlan bu fedakarlýklar ÝNÞALLAH çok ama çok pozitif sonuçlanýr.
    ah,ah..yaramý deþtin burada az doas muhabbeti yapmadýk, bu millet alman araba sevdasýndan vazgeçmez dedik, o sýrada sözde alman hükümeti ile papaz olmuþtu bizimkiler..nesfocagrý ile çok yazdýk bu konuda...sonra ttrak da, tarým önemli dedik, bu fýrsatlar kaçmaz dedik...ama ben ne yaptým, belli karlardan sonra yeter bu kadar dedik, yanlýþ yaptýk..doas o zamanlar 5 tl idi, þimdi 70....ttrak 30 tl altýnda bile alýmým vardý, þimdi 240 filan..bunlar 4 senelik hikaye ve temeli saðlam, çok az risk ile taþýnabilecek hisselerdi...zaten spekülatif, saçma sapan hisselerle hiç iþim olmadý.

Neyse...kaçanlara deðil, önümüzdeki fýrsatlara bakacaðýz...o zamanlar daha kýsa vade yatýrým yapýyordum, þimdi biraz daha vadeyi uzattýk..gerekirse 4-5 yýl bekleyeceðim inandýðým kaðýtlarda.

Benim en önemli özelliðim planlama...meslek hastalýðý bir yerde...buna baðlý olarak da çeþitlendirme...konutlarý bile deprem nedeniyle farklý þehirlerden aldým...arsa da aldým, tarla da aldým..hisse zaten var, altýn da var riski bu kadar daðýtýnca, getiri de ortalamalarda kalýyor...ama akþama rahat uyuyorsun, kafan rahat oluyor, her türlü olumsuzlukta bir þekilde ayakta kalýyorsun

Millet hep geçmiþte nasýl battýðýný vs anlatýr, ben de hep þunu derdim...Ben istesem de batamam, yapým müsait deðil

Bu arada en büyük dezavantajým da para kazanma konusunda çok istekli olmamam..yani çok kazanayým diye büyük bir motivasyonum yok, bað bahça iþleriyle uðraþmayý, doðada vakit geçirmeyi seviyorum..böyle olunca çok para kazanýlamýyor, ama sonuçta bu benim tercihim ve böyle daha mutluyum
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

3.  Alýntý Originally Posted by varsayým Yazýyý Oku
    Hocam babalara haksýzlýk yapmýyoruz. Onlar bizim canýmýz. Bu nedenle, kiracýlardan GOL yediðinde üzülüyorum. Yapma baba diyorum. Elektrik su aboneliði üstüne al diyorum. Almýyor.

Mesela eþya sigortasý yap eve dedim yapmadý. 7-8 yýllýk tv , 2 defa ekran deðiþti. Geçen hafta 3.500 TL ödedi. Ya baba yap, 200-300 TL yýllýk sigorta rahat et. Yapmýyor.

Ya diyorum ki, 20-25 senelik evde oturma, sat, 100-200 mt ötede yeni ve az katrlý evler var. Depremden korkuyorum. Oraya geç. Aradaki farký ben ödücem. Yapmýyor.

Baba diyorum emekli memursun, marmaris bodrum gez. Tatil parasýný vereyim. Gezmiyor.

En son ikna ettim 6-7 sene önce, Kuþadasýnda daire aldýk. Þimdi yýlýn 8 ayý kuþadasýnda kalýyor. Ýyi ki almýþýz diyor. Yahu, daha neler dedim. Ýmkaný var. ama yapmýyor.
    Hayýrlý evlat olarak en güzelini yapýyorsun Aslýnda sen kendi ayaklarýn üzerine durabildiðin için þu an çok daha iyi konumdasýn, ve baban en büyük eksikliði kendine yapýyor...yani bu yazdýklarýn kendinle alakalý deðil, daha çok baban ve annenin yaþadýðý eksikliklerle alakalý.

Ben kesinlikle bu durumda olmam, yeni nesil bu konuda biraz daha bilinçli..en fazla birer ev býrakýrým çocuklara, bir de iyi bir eðitim, güzel ahlak..diðerlerini kendileri becerip yapsýn..ben de belli bir yaþtan sonra bol bol para harcayayým, bu konularda çoðu kiþiye göre biraz bencil düþünüyor olabilirim.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

4. Mesela ben bir çok farklý yatýrým türünü eþ zamanlý yapýyorum. Mesela, oglum universiteye baþlayýnca þunu veririm, 25-30 yasýnda þunu verýrým, evlenýnce þunu veririrm gibi. Kýsacasý, hayata atacaðý her büyük adýmda, bir destek olmak lazým diye düþünüyorum. (IMF Kredisi gibi, dilimleri serbest býrakýyorum gibi). Ama eski kafalar, ölene kadar en ufak bir paylaþým da bulunmuyorlar. Teyzem rahmetli oldu, onlarca evi kaldý, çocuklarý mirastan paylarýna düþenle ev sahibi oldular. Düþünün anne babalarýn evleri oluyor, cocuklarý kirada sürünüyor, ama sorsanýz, ben bu evleri cocuklarým için yaptým, onlar için çalýþtým diyorlar. 40-45 yaþýnda adama ev versen nolur. Önemli olan 20-40 yaþ arasý destek olmak.

Tam tersi durumda var. Yakýn arkadasým. Sürekli ailesi destekledi. Ev alýrken, ciddi nakit verdi, arabasýný aldý v.s. 3 liralýk bir þey alýyorsa, 1 lirasýný banka, 1 lirasýný kendisi, 1 lirasýný da ailesinden aldý. Adam da hayýrsýz evlat deðil elbet. Adam her zaman ailesini arkasýnda hissetti, biz hissedemedik. Öyle olsa, cok daha önceden f.özgür olurduk. Çok çok gereksiz ihtiyatlý olduk.

5. Bu baþlýðý sürekli okurum, güzel konular konuþulur. Ben kendime özgü geliþtirdiðim yatýrým stratejimden bahsetmek istiyorum. Bu stratejimim hem baþkalarýna örnek olur, yada ilave tavsiyelerle geliþtirebilirim diye düþünüyorum.

100 000 tl 15 tane hissede 10 bin tl lik alýmlar yapýyorum. Kafanýz karýþmasýn 10 bin tl lik 10 hissede alým yapýnca portföy doluyor, diger 5 hissenin 10 binlik alýmlarý gerçekleþmiyor.

Bütün alým satýmlarýmý spot hisselere kurdugum algoritmik sistemlerimle yapýyorum. Çok geliþmiþ sistemler degil , basit sistemler. Fakat iþin güzel yaný iyi hisselerde güzel þ çýkarýyor.

Aksa,Aksen,Alark,Hektas,Doaþ,Tüpraþ,Logo,Thy,Toaso ,Froto,Sasa,Kordsa,Kozaa,Deva,Eregli,Vestel,Algyo

Þuan sistemlerinin çalýþtýðý hisseler bunlar . Sürekli bunlarý alýp satar. Burada þu var bazý haftalar portföy ful dolu olur. Bazý haftalar 2-3 hisse olur, hissenin yada endeksin durumuna göre hareket eder. 10 hisse alda ise portföy dolu olur . Diger hisselerin emirleri gerçekleþmez. Sistemi sat veren olursa yeni al emri gerçekleþirse sat verenin yerini yeni al verenler girer. Hisse sayýsý ve ismi sürekli deðiþir .

Hissede trend oldumu sonuna kadar sömürür önceki aylardaki kozaa, eregli ,Alark vb trendlerde güzel paralar kazandýrdý

Sistemin olumsuz yanýda var bazen portföy dolu olunca tavan giden hisseleri kaçýra biliyor. Mesela bu haftaki Doas, Aksa,Hektas yükseliþini kaçýrdý.

Rusya-Ukrayna þavaþýnda full portföyle yakalandým. Portföy %10 eriyerek en dibi gördü , Oradan mart ayýndaki trendde katýlarak Portföyü tekrar toparladýðý gibi , þuan için %10 kara geçti. Sistemlere ve þirketlere güvendiðim için korkmadan sistemlere
    dokunmadým.
    Endeks düzeltme- trend döngüsü içinde senede 3-4 defa hareket yapabilir. Düzeltmenin baþlagýcýnda portföy boþalýyor. Düzeltme bitip , trend baþlangýcýnda portföy doluyor. Dip yada zirveden alým satýmý kastedmiyorum. Düzeltme yada trendin %3 dönüþünde kesinlikle sinyal oluþuyor. Tabi sert gablý açýlýþ olursa ona bir þey yapamýyorum. Senelik 3-4 adet döngüde sistemimin baþarýlý sonuçlar çýkaracagýný biliyorum ve güveniyorum.

Yýllýk bazda hedefim rakamsal olmasa bile Ýyi yönetilen mac,nnf , tacirlerin fonunun yýllýk getirisini geçmek gibi bir hedefim var.

Rakamsal olarakta en az %50 kazanmayý umuyorum.

Hisselerimi seçerken basit düzeyde temel analiz ile
    Son 5 yýldaki yýllýk Satýþ, Net Kar, Esas Faliyet karý, Öz kaynak büyümesi pozitif olan hisseleri seçtim. Ýleri zamanlarda bu verileri bozulaný çýkarýp, baþkalarýný ekleyecegim.

Yýllardýr kafamda tasarladýðým bir stratejiydi. Fakat baþarýlý kayddadeger algoritmalar üretemediðim için uygulamaya koyamadým. Model olarak küçük denemeler yaptým, fakat endeksin kötü zamanlarýna denk geldiði için usandým býrsktý uðraþmayý. Fakat geçmiþ testleri inceleyip baþarýlý olduðunu gördüm.

Portföydeki hisseleri seçerken Bist 100 dýþýna çýkmadým. Hatta benim bist 60 listem vardýr. Onlardan baþka hisse takip etmem onlar arasýndan seçtim.

Biliþim, Çimento hisseside eklemek istiyorum fakat porföy dolunca sokamadým. Çimsa , Oyakc takibimde olan hisseler. Algyo ,Logonun hareketlerini sevmesemde çeþitlilik oluþturmak adýna içine kattým.

Algoritmalarým düþük periyodda , trende yapýþan, zararda fazla durmayan yapýda olduðu için güveniyoru. Hisse yataysa sararsa kesnlikle çuvallar. O yüzden hisse seçimim çok önemli trend olacak, degerini bulacak hisseler eklemem stratejinin baþarýsý için çok önemli.

Þuda var 10 hisse ile 10 bin tl lik alýmlarda yapabilirsiniz , fakat endeks yatayda olunca portföyde 4-5 hisse olmadý yerine fazla hisse ile portföyü trendde olan hisseler ile fullemek istiyorum . Marta göre momentum biraz düþtü fakat bazý hisseler güzel yükseliþler yapabiliyor. Onlarý portföyüm bazen yakalayabiliyor bazen kaçýraniliyor. Portföy full dolu iken, portföy dýþý hisselerde sinyal oluþursa tabi portföye girmiyor. Portföyde çýkan hisseler olsa bile o hisseler sinya ürettiði için tekrar giremiyor. Sat- al sinyali döngüsüyle portföye girme þansý yakalýyor. O yüzden bu haftaki doas ve hektas portföy dolu iken sinyal üretti giremedi.

Bu stratejim hedeflerim doðrultusunda ilerlerse bir ömür uygulamayý, kendim ve çocuklarým için pasif gelir yaratmasý umudundayým.

Stratejim teknikcilerin , temelcilerin, Algocularýn, Temettücülerin , Para ve risk yönetimi yapanlarýn hepsinden bir demet alýnmýþ giriþ seviyesi bir strateji. Saydýðým analizler konusunda ileri düzeyde bir bilgim yok, temel düzeyde hepsini bilirim.

Hedefimi seçerken özellikle Ýyi yönetilen fonlarý esas alýyorum . Az önce baktým son 5 yýlda Türk hisselerinde yatýrým yapan iyi fonlar % 600 civarý kazandýrmýþ. O çok yüksekmiþ ben bunu nasýl yakalarým diye umutsuzluða düþerken iþin içine bileþik getiri giriyor bu fonlar bileþik getiri ile bu rakamlarý elde etmiþ.

Bende hesapladým bileþik getiri ile yýllýk %50 ile 5 yýl sonunda 8 kat % 900 gibi bir getiriye ulaþýyorum.

Benim seçtiðim hisseler ile fonlarýn seçtiði hisselerin benzerliði yüksek.

Portföyü sürekli büyütüp ilk 100den 1000 ne çýkmak çok zordu.1000 den 5000 ne çýkmak daha zor derlerdiya . Ben bu psikoloji yada korkudan hiç etkilenmiyorum . Çünkü algolarýma ve seçtiðim hisselere sonuna kadar güveniyorum. 100.000 de olsa 1 milyonda olsa 5 milyonda ayný strateji ile korkmadan uygularým.

Stratejimin full portföyümle 2-3 ayýndayým. Daha önce model portföy ile kýsa süreli denemelerim oldu. Baþarýya ulaþtýðýný görünce full girmeye karar verdim. Çeþitlendirme tavsiye eden olabilir altýn yada usd tavsiyesi olabilir. Dolar ve gram altýn içinde tamamen spot piyasada iþlem acacak algolarýmda hazýr. Bizzat gram ve usd yi baz alan yatýrým araçlarýnda çalýþacak. Fakat ben bundan sonra tamamen hisse ile götürmeyi düþünüyorum. Kar ettikçe paranýn az bir kýsmý ile viop tarafýnda çift yönlü iþlem açan pay vadeli algolarým devreye girecek. Az az minik lotlar ekleyecegim pay vadeli hisselerdem. Çift taraflý olacak iþlemleri.

Aslýnda kafamda bu stratejiyi 2-3 hisse ile swing trade tarzýnda uygulamak yatýyor fakat kendimi bildiðimden üsteki tarz daha uygunu diye düþünüyorum .

Zarar edince stop olma , Kardan erken çýkma , Hisse çok yükseldi alamama korkusu, Endeks çok gitti hisseler pahalandý korkusu gibi yatýrýmcýnýn yýllarca beynini kemiren korkulardan tamamen kendimi soyutladým, beynimden attým. O Yüzden portföyüme baðlayacagým miktardan hiç korkmuyorum. Strateji hedeflerime ulaþtýkca dahada güveneceðim.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
    Tebrikler..
    Nefesimi tutarak okudum.
    Bol ve hayirli kazanclar dilerim.
    Su elemanin sistemini de bir inceleyin derim.

https://twitter.com/necip_tansel?t=5...azTKg1aKw&s=09

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Merhabalar.

Oncelikle toptikteki onceki mesajim uzerine verilen tavsiyeler icin herkese cok tesekkur ederim. Onlara geri donus yapamadim, fakat hepsini okudum ve faydalandim. (Asosyal bir insan olarak yazmak bana cok zor geliyor. Su kisa mesaj icin bile dakikalarca yazip yazip siliyorum Not: O kadar da kisa olmadi.)

Merhaba sayýn atakanözbaki. Sisteminiz icin hangi alt yapiyi kullaniyorsunuz? Bir programci olarak bu konu ilgimi cekiyor. Kucuk bir portfoyle denemeler yapmak isterim.

Sizce baslangic olarak su strateji mantikli midir?
    1. Portfoye uzun vade icin ilgilendigin hisseleri al. Malda kalmak asla sorun olmasin.
    2. Hatta ilk alimlari gerceklestir. Enflasyon nedeniyle TL'de kalmaktan korkuyorum.
    3. Nakit olmadigi icin satis + alis firsatlari oldugunda islem yap.
    4. "Asla zararina satma" diye bir kural koy. Bu sekilde para en azindan nominal olarak eksilmez. Hatta belki enflasyonu da bu kurala ekleyebiliriz. Maliyetleri enflasyonu baz alarak otomatik olarak artirip, buna gore artmayan hisseyi satmayiz.

4. kural islemleri bir sure sonra kitleyebilir diye tahmin ediyorum. Bu durumda durumu kabullenebilir, veya kendimiz programa mudahale edebiliriz. O arada bir seyler ogrenmis olurum.

Burada benim icin en bilinmezi 3. nokta. Henuz teknik analiz hakkinda yeterince bilgiye sahip degilim. Gecen gun EMA, MACD ve RSI algoritmalarini arastirdim. Bir veri setinde bu degerleri hesaplayip grafigini cizdirdim. Tabii algoritmalarin kendisi yetmiyor, nasil yorumlayacagim konusundaki nuanslari da ogrenmem gerekecek.

Bir de 3. durumda satisi gerceklestirip alis yapamamak da var. TL'de kalmak veya hisseyi istedigimiz degerden degil de daha yukaridan almak 4. kurali cignemek anlamina gelecek. Bunun icin de bir strateji belirlenmeli.

8.  Alýntý Originally Posted by doubt Yazýyý Oku
    Merhabalar.

Oncelikle toptikteki onceki mesajim uzerine verilen tavsiyeler icin herkese cok tesekkur ederim. Onlara geri donus yapamadim, fakat hepsini okudum ve faydalandim. (Asosyal bir insan olarak yazmak bana cok zor geliyor. Su kisa mesaj icin bile dakikalarca yazip yazip siliyorum Not: O kadar da kisa olmadi.)

Merhaba sayýn atakanözbaki. Sisteminiz icin hangi alt yapiyi kullaniyorsunuz? Bir programci olarak bu konu ilgimi cekiyor. Kucuk bir portfoyle denemeler yapmak isterim.

Sizce baslangic olarak su strateji mantikli midir?
    1. Portfoye uzun vade icin ilgilendigin hisseleri al. Malda kalmak asla sorun olmasin.
    2. Hatta ilk alimlari gerceklestir. Enflasyon nedeniyle TL'de kalmaktan korkuyorum.
    3. Nakit olmadigi icin satis + alis firsatlari oldugunda islem yap.
    4. "Asla zararina satma" diye bir kural koy. Bu sekilde para en azindan nominal olarak eksilmez. Hatta belki enflasyonu da bu kurala ekleyebiliriz. Maliyetleri enflasyonu baz alarak otomatik olarak artirip, buna gore artmayan hisseyi satmayiz.

4. kural islemleri bir sure sonra kitleyebilir diye tahmin ediyorum. Bu durumda durumu kabullenebilir, veya kendimiz programa mudahale edebiliriz. O arada bir seyler ogrenmis olurum.

Burada benim icin en bilinmezi 3. nokta. Henuz teknik analiz hakkinda yeterince bilgiye sahip degilim. Gecen gun EMA, MACD ve RSI algoritmalarini arastirdim. Bir veri setinde bu degerleri hesaplayip grafigini cizdirdim. Tabii algoritmalarin kendisi yetmiyor, nasil yorumlayacagim konusundaki nuanslari da ogrenmem gerekecek.

Bir de 3. durumda satisi gerceklestirip alis yapamamak da var. TL'de kalmak veya hisseyi istedigimiz degerden degil de daha yukaridan almak 4. kurali cignemek anlamina gelecek. Bunun icin de bir strateji belirlenmeli.
    Ýdeal kullanýyorum , 4 saydýgýn stratejide kullanýlabilir. 3 madde sistem mantýgýna ters alýþ -satýþ fýrsatýný bulsak zati algo iþine girmezdim. Manueli beceremedigim için alo ile uðraþýyorum. 4- maddeyide sisteme tanýmlar bilirsin fakat sonuçlarýný görmen lazým, karþýlaþtýrman lazým. Sistem iþine girdinmi sürekli iyiyi arýyorsun, boðulup gidiyorsun. O yüzden hemen iþe giriþsen bile sonuçlar tatmin etmeyip baþka arayýþlara gireceksin.

Sayfa 132/147 ÝlkÝlk ... 3282122130131132133134142 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •