Çok sormuþsunuz, eski yatýrýmcýsý olarak çok biraz karalayayým Sn. Karaoðlan.
Öncelikle, goody benim kafamda petrolü lastiðe çeviren bir fabrika. Dolarla ihracatý var.
Bu iki cümleden zaten, petrol artýþý olumsuz, dolar artýþý olumlu, lastik sattýðýna göre araç sayýsýnýn artmasý olumlu çýkarýmlarýný yapýp cebimize koyabiliriz.
Ben keþfettiðimde 3 lira idi, bana göre tekniði de temeli de çok kolay bir kaðýt, tekniðe hiç bakmadan temelle girdik çünkü satýþlarý zýplamýþ, zarardan kara geçmiþ ve petrol düþüyordu. (2020 baþýnda petrol eksiyken aldým)
Sonrasýnda, satýþlarda artýþ ivmesini göremediðim için 8 lirada çýktým. Yerine ise, bu sefer çok aþýrý dipte bulduðum Tüpraþ'ý aldým. 8 lirada çýkýþ erken oldu, Tüpraþ'ý da çok iyi maliyetle de olsa erken almýþ oldum, bunu 10 öbürünü de tam dip yakalayabilirmiþim, tabi borsa iþi avcý hikayesi gibidir keþkeler bitmez böyle karar aldým ve sonucuna katlandým.
Teknik olarak, borsadaki tüm kaðýtlar gibi bunda da çok yüksek iþlem hacimli eski bir zirve var ki geçmesi kolay deðildir. Dolar artýþý olumlu, petrol artýþý olumsuz, satýþlarýn yatay gitmesi nötr olduðu için, ve yerine aldýðým Tüpraþ yeni yeni hareketine baþladýðý için, þu an düþünmüyorum ama hep ekranýmda olan her an almak isteyebileceðim bir hissedir. Fiyatý da, 10 lirayken de þimdi de bana göre uygundur. Bu uygunluðun yine bana göre sebebi de yatýrýmcýda, þirketin elinden gelse karý ABD üzerinden göstermeye yönelik (geçmiþteki lisans bedeli cezalarýna bakabilirsiniz) istekliliðidir. Yorumlarým bu þekilde ben genel olarak beðeniyorum ancak þu an taþýmýyorum, düþer çýkar bilmek imkansýz, çýkarsa tüpraþ tan daha az çýkmasýný rica edeceðim.

Alýntý yaparak yanýtla
.
Yer Ýmleri