-
ben MB verilerine bakıyorum...matriksteki anlamsız...yerliler kıytırık hisselerin fiyatını 30-50 kat yukarı çekmiş buna istinaden yabancı takası düşüşte görünüyor...ÇÖP bence matriksteki bu veri...
MB verilerinin kötü tarafı çok geç açıklanması...bir hafta önce olan biteni 1 hafta sonra öğreniyoruz...

Originally Posted by
KaraKemal
ortada bi çelişki yok.. merkez bnkası verilerinde hafif yabancı girişleri gözüktü, doğrusu odur.. yabancı takas oranının düşmesi, yabancının ağırlıklı mal taşıdığı kağıtların gitmemesi, yabancının elinde olmayan (xtum) hisselerinin yükselmiş olduğu.. fazlaca bi net giriş yada çıkışı olmadığı dönemde yabancının takas oranı toplam içinde azalmış olur
ÜYELİK : KASIM 2006
-
borsada yabanci falan yok hepsi yatmis hisselerin ustune her ne denildiyse satis falan yapmiyorlar..bunu nerden cikardin derseniz gun ici aksama kadar alani satani izliyorum belli bi grup disinda borsada fink atan yok once yan hisseleri 1 5 1 e 10 katladilar simdi elde x30 lar her gun 2 veya 3 tanesinegirip biraz ileri firlatip birakiyorlar boylece gidiyorbu is borsada denge yok tamamen bu grubun insiyatifinde dusurmek gibi niyetlerininoldugunu sanmiyorum x30 hisselerdeki istedikleri seviye olusmadi tsk eregli kardemirde vs olanlar digerlerindede olacaktir...hepinize bi soru 8 once aldiginiz garanti halk vs bazi hisseler ayni fiyatta enflasyona gore baksan dusuk dolara gore baksan dusuk tahminim buyuk hissedekilere satmayin bekleyin ellesmeyin istediginiz fiyat olusacak denilmis gibi dusunmeden kendimi alamiyorum..dusecek diyoruzendeks dusuyoryan tahtalarda gram cozulme yok onlar ne zaman devrekesmeye baslar o zaman dusebilir diye dusunmekten yanayim.
agir hisseleriizliyorum meri satiyois garan aliyogaran is aliyo meri satiyo fiyat olusuyo baskada alanda yok satanda yok
-

Originally Posted by
TÜRKOĞLU
ben MB verilerine bakıyorum...matriksteki anlamsız...yerliler kıytırık hisselerin fiyatını 30-50 kat yukarı çekmiş buna istinaden yabancı takası düşüşte görünüyor...ÇÖP bence matriksteki bu veri...
MB verilerinin kötü tarafı çok geç açıklanması...bir hafta önce olan biteni 1 hafta sonra öğreniyoruz...
doğru diyosun
yapılabilecek tek şey takasları izlemek, 2 gün geriden de olsa bi fikir verir
mesela akbank takası ilk 11 ocak'a kadar 100 milyondan fazla alım var yabancı takasına
sonraki on günde 40-50 milyon satış yapılmış yabancı takasından
-
şu haberi de belki haberi olmayanlar için atayım, yine fitiller ateşleniyor. bakalım ABD muhalif lider için nasıl tepki verecek.
Rusya genelinde binlerce kişi, muhalif lider Alexei Navalny’nin tutuklanmasına tepki göstererek sokağa çıktı. Başkent Moskova olmak üzere birçok kentte polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Ülke genelindeki gösterilerde aralarında Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya'nın da bulunduğu iki binden fazla kişi gözaltına alındı.
Bazı göstericilerin, polise kar topu ve yumurta attığı görülürken emniyet güçleri de büyük şehirlerde merkeze giden metro ve otobüs gibi ulaşım yollarını kapattı. Ayrıca gösterilerin gerçekleştirildiği bölgelerde internet erişimi sınırlandırıldı.
-

Originally Posted by
KaraKemal
doğru diyosun
yapılabilecek tek şey takasları izlemek, 2 gün geriden de olsa bi fikir verir
mesela akbank takası ilk 11 ocak'a kadar 100 milyondan fazla alım var yabancı takasına
sonraki on günde 40-50 milyon satış yapılmış yabancı takasından

bu takasın fiyat grafiğine yansıması aşağıdaki gibi
alım varken yukarı, satım varken aşağı
son 2 gün takasta gözükmüyor henüz ama satış olduğu muhakkak gibi
-
Ne yani BİST 100 10 yıldır aynı yerde mi kalacaktı. Enflasyon reelde olmuş %40 döviz bazında diplerde gezen bir borsa /:
Sabit giderken veya aşağı kırarken “evet tamam ok böyle güvenli “
Yıllar sonra doğru düzgün ralli yapınca çok tehlikeli olabilir , öyle ki olacakları bile düşünemezsin.
Bir de testere yazmışsın yahu biz eskiler olarak kaç testere gördük kaç şelale gördük
Az yükselince felaket tellallığı...
Testereli kendisi 8 Kasımda istifa ederek gitti..

Originally Posted by
kadirz_m
dünyada yaşanan ralli sonrası borsaların geldiği bu durumdan çoğu kişi şikayetçi, kişi derken küçük yatırımcı bazında olanları söylemiyorum, büyük para babaları, kuruluşlar vs. onları kastediyorum.
ülkemizdeki aracı kurumlarda bundan aşırı rahatsız durumdalar, nedeni de belli, bist30 hisse senetleri yaşanan ralliden payını alamaz iken diğer yan hisseler uçuk kaçık rakamlara ulaştılar, adamlar ekranlarda bunu az çok söyleyebiliyor ama neden kaynaklandığını bildikleri halde açıklayamıyorlar.
bu aşamada olaylara objektif olarak bakarsak, aracı kurumlar bu rahatsızlığı bir şekilde yukarıya iletiyorlardır, her ne kadar spk, bist yönetimine bizde kızsak da onlarda belki şirketlere para bulabilmeleri adına belki de yeni yatırımcı çekmeye çalışırken doğru yönlendirememeden kaynaklanan sorun nedeniyle gelinen bu durum sonrası şimdi işin içinden nasıl çıkacaklarını düşünüyorlardır.
yeni yatırımcılar bilgisiz ve hiç testere görmediler, normal borsa düzenine girmek için açığa satış açılırsa bu adamların büyük bir bölümü aşırı risk altında kalacaklar, çıkacak olayları inanın düşünmek istemiyorum.. eşinden boşanmalar, psikolojik bunalımlar, intiharlar, çeşitli eylemler vs. vs. uzayıp gider bu işler..
borsayı bilmiyorsa girmeseydi demek kolay ama bu işlerin tek taraflı yansıması olmayacağı da aşikardır.
ister bana pozisyonuna aşık adam, ister bilgisiz cahil diyin, ama rallide gelinen bu noktadan sonra hala bazı şeyleri görmezden gelip ralliye devam eder düşüncesinde olan varsa biraz daha düşünmesini tavsiye ederim. hepinize iyi geceler dilerim.
-

Originally Posted by
ConSenSus SenSor
Diloy diloy.. Bye put-İn )
O diet ödenecek 💉
putin'e hiç bi şey olmaz, koskoca istihbarat devleti bi kaç sokak gösterisiyle yıkılır mı ??
sembolik olan şey abd başkan değişimiyle taktiklerin değişecek olduğu, önceki biden-obama dönemi gibi turuncu devrim/ arap baharı gibi işler, terör eylemleri bombalar işid, sizin ülkenize illa da demokrasi ve özgürlük getiricez yoksa işgal edicez, algı operasyonları vs
trump bu işlere girmedi, hiç savaş çıkarmayan abd başkanı olarak tarihe geçti, parama bakarım dedi, sanction- gümrük duvarı- ticari kota tehditleriyle hareket etti.. sarı kafanın sevdiğim tarafı açık sözlü olmasıydı- suriye'ye niye girdik, petrolü almak için girdik dedi, öbürleri olsa demokrasi getirmek için girdik derlerdi.. trump çöktüğü petrol kuyularının başına fedai yaptığı ypg için - paralarını ödedik şikayet etmesinler dedi, öbürleri olsa otonomi- feminizm falan filan diyeceklerdi..
-
Forumda diplerde short tepelerde long algısı sürekli yapılıyor. Açıklaması mutlaka vardır insan psikolojisi o bu vb...
İşlem yaparken %100 adil ve iki tarafı da aynı keskinlikte bir bıçak gibi tarafsız olmak lazım. Bizim işimiz tahmin etmek değil doğru tahmin etmek hiç değil. Harekete eşlik etmeye çalışıyoruz. Tahmin ve beklentileri okuyup anlamak faydalı ama etkilenmek çok tehlikeli.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri