Arkadaþlar hisse satýþý konusunda bazý konularý tespit etmekte fayda vardýr. Alkim_Kora Holding arasýndaki iliþkiyi, Koç Holding ve þirketleri arasýndaki iliþki gibi görmek son derece yanlýþtýr. Koç Holding, baðlý þirketlerinde hem ortaklýk hem de yönetim açýsýndan tam bir hakimiyeti söz konusudur. Kora Holding ise Alkim'de sadece sizin ve benim gibi sadece ortaktýr. Ve Kora Holding tek ortaklý bir þirket olup o ortak Arkýn Kora'dýr. Adý KORA Holding olmakla birlikte Arkýn KORA'nýn bir þirketidir. Dolayýsýyla Kora Holding satýþlarý sizlerin ve benim yaptýðýmýz satýþlar gibidir. Eðer Yönetim Kurulu Baþkaný Reha KORA hisselerini satmýþ olsaydý o zaman "Ne oluyoruz?" diye sorgulamamýz gerekirdi.
Anlaþýldýðý kadarýyla 2. nesil ortaklar arasýnda ticari gelecek ve yönetimsel anlayýþ arasýnda farklýlýklar var. Bu nedenle Alkim çizgisi dýþýnda ticari anlayýþý olan ortaklar hisse satýþý ile þirketten çýkmaktadýr. Biraz dargýnlýk da var ki satýþlarý diðer kardeþ veya kuzenlere yapmak yerine borsada yapýyorlar. Hakim ortak ve yönetim farklýlýklarýný netleþtireceðinden bu ortak satýþlarýný þahsen orta vadede olumlu buluyorum.
Mevcut durumda Yönetim Kurulu Baþkaný Reha KORA þirkette söz sahibidir ve þirketi gördüðüm kadarýyla iyi bir þekilde yönetmektedir. Gönül arzu eder ki satýlan hisseleri piyasadan toplasýn ve hisse çoðunluðunu saðlayarak hakim ortak konumuna gelsin.
Ticari açýdan bakacak olursak PS üretimine Temmuz ayýnda baþlanmasý þirket geleceðinde önemli bir dönemeç olacaktýr. Yurt içi ve yurt dýþý satýþ kanallarý kurulmuþ ve gerekli anlaþmalar yapýlmýþ ise 3. çeyrekten itibaren çok güzel þeylerden bahsedeceðiz.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri