Þirkette, üretim ve satýþlar devam etmektedir. Þirketler için kýsýtlamalar yok zaten. Bugün mail attým. Verilen cevap aþaðýdadýr.
Yaþar Aydýn Kuleli
15:22 (3 saat önce)
Sayýn Çaðla haným; Bugün itibariyle kamuya açýklanan ortak satýþlarý ne kadardýr ve ne kadarý kalmýþtýr. Sodyum sülfat ve potasyum sülfat yatýrýmlarý ne zaman b
Çaðla Koçel
18:55 (9 dakika önce)
Alýcý: ben
Sayýn Yaþar Kuleli, öncelikle þirketimize göstermiþ olduðunuz ilgi için teþekkür ederiz.
Potasyum sülfat yatýrýmýmýzýn Temmuz 2021’de bitmesi hedefleniyor.
Sodyum sülfat kapasite artýþý yatýrýmýz ile ilgili ayrýntýlý KAP açýklamasý linki aþaðýda bulunmaktadýr.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/913339
Sermaye Piyasasý Kurulu Özel Durumlar Tebliði Madde 12 kapsamýnda Sermaye yapýsý ve yönetim kontrolüne iliþkin deðiþiklikler kapsamýnda idari sorumluluðu olan kiþilerin bildirim yapmalarý zorunludur. Bu kapsamda ortaðýmýz 5 Mayýs 2021 tarihinde hisse satýþý gerçekleþtirmiþ ve bildirimini yapmýþtýr. Yönetim Kurulu üyemizin hisse satýþý tamamen kendisinin tasarrufudur. Þirketimizin faaliyetleri ile ilgisi kesinlikle yoktur.
Saðlýklý günler dileriz.
Çayýrhan'daki mevcut üretim kapasitemiz 210.000 ton/yýl idi. Burada yapýlacak 180.000 tonluk artýþ ile 390.000 ton/yýl sodyum sülfat üretimi planlanmýþtýr. Pandemi ortamýnda öncelik Tesis'in çalýþmasýna verilmiþtir ve bu konuda üretim faaliyetlerimiz baþarýyla sürmektedir.
Yatýrým çalýþmalarýmýz da baþlamýþ olup iki basamaklý olarak yürütülmesi planlanmaktadýr.
Ýlk basamakta mevcut ünitelere yapýlacak ekler, ilaveler ve revizyonlarla 180.000 tonluk kapasaite artýþýnýn yarýsý saðlanacaktýr. Tesis 2021 yýlý ortalarýnda 300.000 ton/yýl kapasiteye ulaþacaktýr. Bunu takiben devam edecek yatýrýmla da 90.000 ton daha artýrýlarak Alkim Çayýrhan Tesislerinin toplam kapasitesi 390.000 ton/yýl'a ulaþacaktýr.
Ýçinde bulunduðumuz pandemi koþullarýnda söz konusu kapasite artýþ yatýrýmýmýz aksatýlamadan sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygý ile duyurulur.
Yer Ýmleri