Yine alka nýn peþinde, anlam veremiyorum.
Yine alka nýn peþinde, anlam veremiyorum.
Geçmiþ yýllar da alka yý satýyordu, satamadý. Alka dan iyi kar yazýyor son yýllarda. Çýkýþ hep satýþ olarak kullanýlýyor. Çýktýðý yerde duramýyor maalesef. Endeks te tedirgin son zamanlarda.
bunun niyeti yukarý gitmek olsa buralardan alým firsatý vermemesi gerekmez mi
Reha baþgan, az tahtacýnýn kulaðýný çekiverin, ellere yaðmur yaðýyor bize damla bile yok.![]()
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Bilançoyu beðenmedim Konsolide ile sürpriz yapmaz ise pek albenisi yok bilançonun.
200 m. Bekliyordum 2020 yýlý net karýný hadi bilemedin 190 m. olsun.Fk oranlarý 190 m kar ile zaten 15 olacak.
Umarým 160 m. gelmez konsolidede.
2020 yýlýnda Firmalarýn diðer yýllara göre muazzam kar yaptýðý (Pandemi ve kuru) bahane ederek.
Örneðin Toaso,Froto,Enjsa,Ttrak vs liste uzar gider ömürlerindeki en iyi bilançolarýný açýkladýlar pandemi þirketlere yaradý.
Neden Alkim bu kadar naif bir bilanço açýkladý ? konsolidede þaþýrtmasý gerekiyor.Yoksa yön pek yukarý olmayacak gibi.
Yýllýk 200 m. Altý olumsuz 200 ve üzeri Stabil ve olumludur benim için.
7-10 arasý Fk larda gezen bir þirketti þu an 200 M. kar etse bile Fk oraný 14 olacak bu piyasa deðerinde.
Yani Sanýrým spek 2021 senesini satýn almýþ þimdiden umarým almamýþtýr bunu konsolidede göreceðiz.
Hareketlerinden belli oluyor zaten. 200 milyon çok iyi kar. Borsamýz da her þey kar deðil ki. Ne zarar da hisseler var uçuyor. Sasa da kar mý var, kordsa da kar mý var, hektaþ ta karmý var. Bunlarda borsanýn iyi hisseleri. Her zaman mantýk iþlemiyor. Etkin grup gelir hisseyi istediði noktaya getirir.
Biz etkin gruba yatýrým yapmýyoruz dikkatinizi çekerim beklentiye yapýyoruz Sasa daki beklenti az mýdýr sizce ?
Bir grup gelip kaldýracak diye beklersek iþimiz var.. 200 M çok iyiden ziyade beklentimiz dahilinde bir kar.
200 deðil 200 üzeri bence iyi kar denebilir. Her þey kar deðil demiþsiniz yanlýþýnýz var Hayatta ticarette her þey kar üzerine kuruludur. Alkim neden Yatýrým yapýyor daha fazla (Kar) Ýçin bu yüzden Kar herþeydir Kar büyümedir Kar temettüdür.
Biz Speküle hisseleri konuþmuyoruz bu ihtimali düþünerek yatýrým yapmýyoruz.
Gözle görülecek Temel analizi yapýlacak o þekilde girilecek paramýz var malesef.
Yoksa Hektaþ uçmuþ Kordsa uçmuþ illaki buda uçar diyerek bu kaðýda girer isek sonumuz eninde sonunda her kaðýtta hüsran olur.
Ben piyasa deðerine ,yatýrýmýna, gelecek yýl fabrikanýn ne kadar üretim yapýp satacaðýna ,Fosfat yatýrýmýndan ne kar gelebilir hesaplayarak yatýrým yaparým. Yoksa Sasa, Hektaþ, gitmiþ bu kaðýdý baðlamaz.
Yer Ýmleri