Bence açýklanan kar iyiydi. Çoðunlukla beklentiler karþýlanmaz. Niye yazan çizen yok belli. Adamlar tavandan vedalaþmýþ alkimle. Bekara karý boþamak kolaydýr.
Bence açýklanan kar iyiydi. Çoðunlukla beklentiler karþýlanmaz. Niye yazan çizen yok belli. Adamlar tavandan vedalaþmýþ alkimle. Bekara karý boþamak kolaydýr.
Yukarýda yazdýklarým sesiz düþüncemin klavyeye dökülmüþ halidir. Kesinlikle, al sat tut tavsiyesi niteliðinde deðildir. Kelin ilacý olsa kendi baþýna sürer.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alýmlarla baþlamasý bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açýlýþ fark deðerine iliþkin medyan
tahmin +3,77, ortalama tahmin ise +2,31 puan oldu.
Foreks'in 28 aracý kurum analisti ile yaptýðý ankette, en yüksek
beklenti +7,60 puan olurken, en düþük beklenti ise -8,11 puan olarak
gerçekleþti.
Ankete katýlan 28 analistin 20'si pozitif, 8'i ise negatif açýlýþ
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 5,82 puan artýþla 1546,41 puandan
tamamlamýþtý.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafýndan günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açýlýþ anketine katýlmak isteyen yatýrým uzmanlarý
neslihan.koroglu@foreks.com adresine baþvuru maili gönderebilir.
Medyan : +3,77
Ortalama : +2,31
Maksimum : +7,60
Minimum : -8,11
Katýlýmcý: 28[(+)20(-)8]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(19/02/2021 - 09:18:11)
Fikirlerinize katýlýyorum, temel analizin çok önemli olduðunu biliyorum. Bist100 de her þey mantýk dahilinde olmuyor. Enerjisa hissesi bende de vardý bu konjüktürde yabancý payý yüksek olan güçlü þirketlere ky yatýrým yapmýyor. Yabancý yatýrýmcýda devamlý Bist100 den çýkýþ yapýyor. Artýk ky lerde sosyal medyada oluþturulan gruplarla birlikte hareket ediyor. Realite her zaman geçerli olmalý, yatýrým yaparken her þeyi düþünmek gerekiyor. Bu arada 30 yýldýr bu piyasanýn içindeyim, emekli olmam dolayýsýyla borsaya bir hayli zaman ayýrabiliyorum. Tabi ki þirketlerin pozitif hikayeleri olmalý evet, güçlü ky dostu yatýrýmcý olmadan da þirketler gerçek deðerlerine ulaþamazlar. Bu þirkete güvendiðim için buradayým zaten. Benim fikrim bu yöndedir. Saygýlar.
Dediklerinize bende katýlýyorum.
Uzun vadede zaten sýkýntý olmaz diye düþünüyorum. Al unut yapanlar için problem yok.
Kýsa vade girer çýkarým diye düþünen var ise dikkatli olmalarýný tavsiye ederim.
Kýsa vadeden kastým 3-6 Ay.
Yoksa Alkim pýrlanta gibi bir þirket ama son çeyrek mali tablosu beni tatmin etmedi.
Konsolidede bu oynayabilir %80 bile üzerine koyabilir o zaman bir yerinden tutunuruz tabiki.
Bence de bilançoda saçma bir durum yoktu,170-180 zaten beklenen bilanço idi, gereksiz bir baský oluþtu,diðer taraftan alka ya odaklý alýnýp satýlmasý da keza sýkýntý oluyor bugünlerde
Sodsn ve Hekts tavan.
Reha baþgan Alkim'den iyisi yok dedi ama Sodsn'a parayý gömdü galiba.![]()
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Yer Ýmleri