Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 191/435 ÝlkÝlk ... 91141181189190191192193201241291 ... SonSon
Arama sonucu : 3479 madde; 1,521 - 1,528 arasý.

Konu: ALKIM - Alkim Alkali Kimya A.Þ.

1. Seni üstümüze yaptýlar,temmuz ortasi oldu yatýrýmdan da ses yok geri kalan bayram tatili temmuzu da yedik

2. Alka bilanço hareketine mi baþladý ne, bir de bizimkine bakýn, daha Aðustos ayýndaki PS üretimini satýn alacak, sonra da bilançoyu, tavaný bile 16 ancak, hey yavrum Alkim, beklentileri bildim bileli harcýyorlar, hisse senenin en düþðünde galiba.
    Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,087
    Kurbanlik Alkim olmus
    Kurban bayraminiz mübarek olsun,
    Bayram dönüsü güzel kap haberleri yollarlar belki..

iyi tatiller herkese...
    Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
    Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

4.  Alýntý Originally Posted by Yazýk Yazýyý Oku
    Arkadaþlar bu yazdýklarýmý not edin lütfen;

2021 yýlýnýn tamamýnda toplamda;

525.000 TON Sodyum Sülfat
    50.000 TON Potasyum SÜLFAT
    85.000 ton Kaðýt

Satýþý bekliyorum. Bunlar cironun parçalanmýþ hali, tuz falan filan yok yazmadým onlarý.

Mevcut uluslararasý sodyum sülfat fiyatlarý ve beklentiler ile sodyum sülfattan senelik: 493 MÝLYON TL;
    Mevcut uluslararasý potasyum sülfat fiyatlarý ile PS tarafýndan senelik; 220 MÝLYON TL;
    Mevcut ortalama ALKA Kaðýt fiyatlarý ile kaðýt tarafýndan senelik; 453 MÝLYON TL

Toplamda yan ürünler hariç 1 MÝLYAR 166 MÝLYON TL civarýnda ciromuz olacaktýr. Marjlarýn PS ile beraber 0,5-1,5 baz puan arasý artmasý olasý.

Yaklaþýk NET KAR rakamýmýz 335. MÝLYON TL civarýndan olacaktýr. HBK 2.23'ü bulacaktýr. PS ile beraber çarpanlarýn iyileþmesi gerekir uluslararasý örneklerine yakýnsadýðý varsayýmý olmadan 24 TL gibi bir hedef fiyat çýkar, uluslararasý örneklerine yakýnsar ise 28 TL hedef fiyat ile beklemeye devam ederiz.

2022 yýlýnda Sodyum sülfatýn 2.faz kapasite artýþý da iþleme girecek. Ancak tamamý sodyum sülfat satýþý olarak yansýmayacaktýr. PS üretimi için kullanýlacak kýsmý da hesaplamalara dahil etmek lazým. Bu nedenle 2022'de satýlabilir sodyum sülfat tonajýnýn 580.000/TON olacaðýný öngörmeliyiz. 2022 yýlýnda da ciro artýþýnýn devam edeceði aþikar.

Çayýrhan tesisi için geliþmeler yakýndan izlenmeli. Þirket ruhsat uzatma çalýþmalarý hakkýnda gerekli bilgilendirmeleri yapmalý. Kur tarafýnda yukarý yönlü hareketler PS VE SS tarafýndaki ciro tahminlerini yukarý yönlü revize ettirir. Mevcut enflasyonist ortam sebebiyle fiyat ayarlamalarý þirket lehine olacaktýr. 2022 sonu itibarýyla PS tarafýnda 150.000/TON'a kadar kapasite artýþý beklenebilir. Lityum karbonat tarafýnda fiyat artýþlarý devam ediyor. 2023-2024 itibarýyla o taraftan yeni geliþmeler duyabiliriz. Nakit yaratma kapasitemiz muazzam. Kaliteli ve nadide bir yapýya ortaklýk ediyoruz. Þirkete odaklanarak yola devam.

Çayýrhan ruhsat geliþmeleri hakkýnda þirket gereken açýklamalarý yaparsa memnun oluruz.

YTD
    Yukarýdaki tahminlerimi Potasyum Sülfat tarafýndaki yüksek fiyat artýþlarý nedeniyle revize ediyorum. Bildiðiniz gibi proje baþlangýç tarihinde potasyum sülfat ton baþý fiyatý 500-510 USD dolaylarýndaydý. Geçtiðimiz hafta kapanýþý itibarýyla uluslararasý piyasalarda Potasyum Sülfat ton baþý fiyatý 650-670 USD bandýndan alýnýp satýlmaya baþladý. Sizde fiyatlarý uluslararasý kimya siteleri üzerinden takip edebilirsiniz.

Dolayýsýyla sene sonu PS tarafýndan beklediðim 220 Milyon TL'lik ciro tahmini, 280 milyon TL'ye çýkarýyorum. Fiyatlarýn yükselmesi çok olumlu, bileþenlerden biri zaten bizim elimizde, maliyet artýþýmýz kýsýtlýyken fiyat artýþý yüksek. 2022 sonu itibarýyla toplam kapasitenin önce 150.000 Ton olmak üzere, 2025 yýlýna kadar parça parça 300.000 Ton'a kadar artmasýný bekliyorum.

Bu sene sonu için ciro beklentimi de 1 MÝLYAR 200 Milyon TL-1 Milyar 300 milyon TL arasýna, Net kar beklentimi de 340 milyon TL ile 380 Milyon TL arasýna yükseltiyorum.

AL-SAT-TUT Tavsiyesi deðildir. Herkes kendince araþtýrmasýný gerçekleþtirsin.

5. Yukarýda yazdýklarýma ek olarak ise;

Daha önce bahsini geçirdiðim, lityum karbonat tarafýnda güçlü talep sýnýrlý arz dolayýsýyla fiyat artýþlarý devam ediyor. Geçtiðimiz 3 ay önce Mart ayý itibarýyla pil sýnýfý lityum karbonat ton fiyatý 12.000 usd iken fiyatlar geçtiðimiz hafta kapanýþý itibarýyla 17.000 USD'ye kadar çýkmýþ durumda. Yeni enerji araçlara olan talep giderek artmakta, özellikle 2025 sonrasý elektrikli araç noktasýnda ciddi bir dönüþümün baþlayacaðý aþikar. Her ne kadar þu anda olmasa da özellikle 2-3 sene sonra artan talep ile birlikte lityum karbonat tarafýnda ton fiyatýnýn 100.000 USD'lere kadar ulaþmasý mümkün. Bu da PS, SS ve Kaðýt tarafýnda yerini saðlamlaþtýrmýþ firma için ileriki dönemde yeni bir katalizör olabilir.

Araþtýrma ve analizleriniz için teþekkürler Sn. Yazýk.

7. YAZIK ortak forumdaki ismini görünce çocukluðumdaki bir aným aklýma geldi ben bursalýyým dedemin dursunbeyli ahbabý varidi zamanzaman bizde yatýlý kalýrlardý yengehaným beni sever nasýlsýn der bende iyiyim derdim oda ah YAZIK derdi sonra okula gidiyormusun diye sorar ben evet deyince yine ah YAZIK derdi bende anama gider hep ne desem ah yazýk diyor diye þikayet ederdim sayenizde 35 sene geriye gittim

8. TÝCARET BAKANLIÐI TARAFINDAN YAYIMLANAN "YEÞÝL MUTABAKAT EYLEM PLANI: TARIMDA PESTÝSÝT VE KÝMYASAL GÜBRE KULLANIMI AZALTILACAK

Mutabakat Eylem Planý"na göre, Türkiye tarýmda pestisit ve kimyasal gübre kullanýmýný azaltacak. Pestisitler yerine biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin kullanýmý yaygýnlaþtýrýlacak. Ar-Ge çalýþmalarýyla kimyasal gübreler yerine gübreleme programýna organik gübreler dahil edilecek.

DÜNYA Haber Merkezi
    20 Temmuz 2021 12:42

Türkiye, tarýmda sürdürülebilirliðin saðlanmasý ve ihracatýn sekteye uðramamasý için pestisit (zararlý organizmalarý engellemek, kontrol altýna almak ya da zararlarýný azaltmak için kullanýlan madde ya da maddelerden oluþan karýþýmlar) ve anti-mikrobiyaller ile kimyasal gübre kullanýmýný azaltacak.

Ticaret Bakanlýðý tarafýndan, Türkiye'nin, iklim deðiþikliðiyle mücadele politikalarýna adaptasyonunu saðlamayý hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliði güçlendirecek bir yol haritasý niteliðinde olan "Yeþil Mutabakat Eylem Planý" yayýmlandý.

Yeþil Mutabakat Eylem Planý'ndan yapýlan derlemeye göre, Avrupa Birliði'nin (AB) Avrupa Yeþil Mutabakatý kapsamýnda alacaðý önlemlerin Türkiye'nin AB ile tarým ticaretini sekteye uðratmamasý açýsýndan ülkede sürdürülebilir tarýma yönelik eylemler gerçekleþtirilmesi önem taþýyor.

Bu kapsamda, AB hedefleriyle uyumlu þekilde Türkiye'de pestisit ve anti-mikrobiyallerin kullanýmýnýn azaltýlmasý saðlanacak. Bu süreçte, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin kullanýmý yaygýnlaþtýrýlacak.

Türkiye'de organik tarým üretim alanlarý ve üretim miktarlarý artýrýlacak. AB'nin organik tarým mevzuatýnýn uyumlaþtýrma çalýþmalarý tamamlanacak. Türkiye ile AB arasýnda organik tarým ticaretini desteklemek amacýyla AB ile organik tarým alanýnda karþýlýklý tanýma saðlanabilmesi için AB nezdinde giriþimler yürütülecek.

Kimyasal gübre kullanýmý azaltýlacak ve AB'nin bu alandaki hedef ve politikalarý doðrultusunda çalýþma yapýlacak.
    Ar-Ge çalýþmalarý sonucunda ham madde bakýmýndan dýþa baðýmlý üretilebilen kimyasal gübrelerin kullaným miktarý azaltýlacak, yeni nesil ve yavaþ salýnýmlý gübrelerin kullaným miktarlarý belirlenecek.

Gübreleme programýna organik gübreler dahil edilerek sürdürülebilir toprak verimliliði saðlanacak.
    Arazi toplulaþtýrma faaliyetleri yürütülecek ve 2023 yýlý sonuna kadar 8,5 milyon hektar alanda toplulaþtýrma tescil faaliyetleri bitirilecek.

Yenilenebilir enerji tarýmda da kullanýlacak

Tarýmda yenilenebilir enerji kullanýmý artýrýlacak. Aydýn, Denizli, Ýzmir ve Aðrý'da kurulan tarýma dayalý ihtisas organize sanayi bölgelerinde jeotermal kaynaklardan faydalanýlarak bitkisel üretim yapýlacak.

Yenilenebilir enerji kullanan seralar ve üretim tesisleri desteklenecek.

Tarýmsal üretimde atýk ve artýklarýn tekrar deðerlendirilmesi konusunda Ar-Ge çalýþmalarý yürütülecek.

Desteklenen Ar-Ge projeleriyle tarýmsal atýklarýn enerji olarak deðerlendirilmesi amacýyla atýk ve artýk yönetiminin geliþtirilmesine katký saðlayacak araþtýrmalar yapýlacak.

Gýda atýk ve artýklarýnýn geri dönüþümünün saðlanmasýna yönelik farkýndalýk yaratma ve tüketicinin bilinçlendirilmesi çalýþmalarý gerçekleþtirilecek.

Satýþ ve toplu tüketim hizmetleri saðlayan yerlerde iþletmecilere yönelik gýda israfýyla mücadele amacýyla kontrol listeleri hazýrlanacak.

Avrupa Komisyonunca açýklanan "Tarladan Sofraya ve Biyoçeþitlilik Stratejileri"ne iliþkin bilgilendirme faaliyetleri yapýlacak.

bu baðlamda Alkimin üreteceði PS çok kýymete binecektir.

Sayfa 191/435 ÝlkÝlk ... 91141181189190191192193201241291 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •