-

Originally Posted by
kral2330
kardeş zarar yazan şirkerler 5 kat arttı niye isyan etmeyelim uv diye sırtımızda yük oldu ama ben bu kağıttan vaz geçmem satmam alamazlar isterse 3-5 olsun ben zaten tarla aldım ekmedim diye düşünüyorum.
ama patron salakları ortam bu kadar müsaitken hisseyi yukarı sürmüyorlar neden onu anlamak istiyorum cevabı yok
şirkete olan güven her geçen gün azalıyorrrrrrrrrrrrrr ytd.
Bu kağıdın dengi kağılar bile 10-15 tl fark attılar endeks çıkarken milim milim düşerken metre metre hehehehehehe
borsa sabır ve gönül işidir. siz belli ki kısadan köşe dönme hayali kurdunuz.yemezler. bekleyeceksin seneye bu zaman 40 lı fiyatları göreceksin.noktaaa
-

Originally Posted by
2020
borsa sabır ve gönül işidir. siz belli ki kısadan köşe dönme hayali kurdunuz.yemezler. bekleyeceksin seneye bu zaman 40 lı fiyatları göreceksin.noktaaa
aynen dostum, ağzına sağlık, hem uzun vadecisin hemde fiyat neden artmıyor ikileminde, bir uzun vadeciyim diyenin hedefi, piyasadaki tüm lotlar olmalı. madem ucuz bulunuyorsun, almaya devam et. neyi sorun ediyor anlamak mümkün değil.
saygılar, YTD
-

Originally Posted by
Mr.No.Name

aynen dostum, ağzına sağlık, hem uzun vadecisin hemde fiyat neden artmıyor ikileminde, bir uzun vadeciyim diyenin hedefi, piyasadaki tüm lotlar olmalı. madem ucuz bulunuyorsun, almaya devam et. neyi sorun ediyor anlamak mümkün değil.
saygılar, YTD
uzunu kısayı bilmem kardeş ortamda dolar tavan tavan giderken yatan şirketten ne bekliyoruz anlamadım şimdi onu başka bir kağıda koysam adı bende kalsın 200-300 bin lira para kazanmıştım.patronlar şirkete nasıl bir zülüm yapıyorlar anlamıyorum hisse yükselince onların cebinde gitmiyor ki ytd.
ayıp arkadaş yapılmaz bu insalara yazıklar olsun alkim
-

Originally Posted by
kral2330
uzunu kısayı bilmem kardeş ortamda dolar tavan tavan giderken yatan şirketten ne bekliyoruz anlamadım şimdi onu başka bir kağıda koysam adı bende kalsın 200-300 bin lira para kazanmıştım.patronlar şirkete nasıl bir zülüm yapıyorlar anlamıyorum hisse yükselince onların cebinde gitmiyor ki ytd.
2022 yılı birinci üç aylık dönemi için BIST Pay Endeksleri kapsamında yer alacak paylarda değişiklik yapılmıştır
Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü tarafından BIST 100, BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10 ve BIST Sürdürülebilirlik Endekslerinde 2022 yılı birinci üç aylık dönemi (01/01/2022 - 31/03/2022) için aşağıda yer alan değişikliklerin yapılmasına karar verilmiştir.
BIST PAY ENDEKSLERİ 01/01/2022-31/03/2022 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
BIST 100 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
ADESE
ADESE GAYRIMENKUL
1
AKCNS
AKCANSA
1
GSDHO
GSD HOLDING
2
BASGZ
BASKENT DOGALGAZ GMYO
2
ALBRK
ALBARAKA TURK
2
KONTR
KONTROLMATIK TEKNOLOJI
3
BRYAT
BORUSAN YAT. PAZ.
3
AYGAZ
AYGAZ
3
PENTA
PENTA TEKNOLOJI URUNLERI DAGITIM
4
CEMAS
CEMAS DOKUM
4
CEMTS
CEMTAS
5
GENIL
GEN ILAC
5
HLGYO
HALK GMYO
6
GESAN
GIRISIM ELEKTRIK SANAYI
6
MPARK
MLP SAGLIK
7
IPEKE
IPEK DOGAL ENERJI
7
NETAS
NETAS TELEKOM.
8
NTHOL
NET HOLDING
8
TMSN
TUMOSAN MOTOR VE TRAKTOR
9
RTALB
RTA LABORATUVARLARI
9
TRILC
TURK ILAC SERUM
BIST 50 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
BASGZ
BASKENT DOGALGAZ GMYO
1
ALKIM
ALKIM KIMYA
1
ERBOS
ERBOSAN
2
BRYAT
BORUSAN YAT. PAZ.
2
ENKAI
ENKA INSAAT
2
IZMDC
IZMIR DEMIR CELIK
3
IPEKE
IPEK DOGAL ENERJI
3
LOGO
LOGO YAZILIM
3
CIMSA
CIMSA
BIST 30 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
TOASO
TOFAS OTO. FAB.
1
VAKBN
VAKIFLAR BANKASI
1
HEKTS
HEKTAS
2
BERA
BERA HOLDING
3
OTKAR
OTOKAR
BIST PAY ENDEKSLERİ 01/01/2022-31/03/2022 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
BIST LİKİT BANKA ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
1
TSKB
T.S.K.B.
--
-----
-----
BIST BANKA DIŞI LİKİT 10 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
ASELS
ASELSAN
1
FROTO
FORD OTOSAN
1
KCHOL
KOC HOLDING
2
FROTO
FORD OTOSAN
3
BIMAS
BIM MAGAZALAR
BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
1
AKSGY
AKIS GMYO
--
-----
-----
2
BIMAS
BIM MAGAZALAR
3
MAVI
MAVI GIYIM
bu ne demek birileri açıklayabilir mi teşekkürler borsa gündem haberi 39 şirkette endeks değişikliği diyor.
-

Originally Posted by
kral2330
sevgili dostum,
hisse hem bölündü(%506 ciddi bir rakam), hemde ciddi bir yatırım gerçekleştirdi, biraz sürünmesi bence normal, eleştirilerinizde haklılık yönleriniz yok değil ama yatırım çıktılarınıda görmek gerekir.
Yatırım çıktıları en erken 2021 son çeyrek bilanço, biraz fikir verecek ama 2022 ilk çeyrek belli eder. o zamana kadar bekler, hala süründürmeye devam ediyorsa, tüm bu eleştirilerinizi haklı bulurum, hisse ile inatlaşacak değiliz neticede.
Şu an için eleştiriniz bence erken, ben bu hissenin en yeni yatırımcılarından olmakla birlikte, dünyada bu enflasyon oranları devam ederken, alkime yatırım değilde, sodyum ve potasyum rezervlerine yatırım yapıyorum.
muhakkakki hissenin eski müdavimleri daha iyi bilir benden, haddim olmayarak eskiden beri taşıyanlarada saygılar sunarım.
saygılar, YTD
-

Originally Posted by
Mr.No.Name
sevgili dostum,
hisse hem bölündü(%506 ciddi bir rakam), hemde ciddi bir yatırım gerçekleştirdi, biraz sürünmesi bence normal, eleştirilerinizde haklılık yönleriniz yok değil ama yatırım çıktılarınıda görmek gerekir.
Yatırım çıktıları en erken 2021 son çeyrek bilanço, biraz fikir verecek ama 2022 ilk çeyrek belli eder. o zamana kadar bekler, hala süründürmeye devam ediyorsa, tüm bu eleştirilerinizi haklı bulurum, hisse ile inatlaşacak değiliz neticede.
Şu an için eleştiriniz bence erken, ben bu hissenin en yeni yatırımcılarından olmakla birlikte, dünyada bu enflasyon oranları devam ederken, alkime yatırım değilde, sodyum ve potasyum rezervlerine yatırım yapıyorum.
muhakkakki hissenin eski müdavimleri daha iyi bilir benden, haddim olmayarak eskiden beri taşıyanlarada saygılar sunarım.
saygılar, YTD
Hocam iyi diyorsunuz da bu hal nedir.
Ps. Yatırımı bitti. Tarım bakanlıgından ruhsat alındı. Krom üretim tesisi ve maden yatakları satıldı. Zaten bir yıl fiyatın pek artmamış. Ne oluyorda Viop da cuma ve bugün taban oluyor. İflahımızı kesti. Yarın da taban olsun bakalım ne olacak.
ALKIM/USD
https://www.tradingview.com/x/54KLYRZ0/
-

Originally Posted by
mehmetisik_66
Hocam iyi diyorsunuz da bu hal nedir.
Ps. Yatırımı bitti. Tarım bakanlıgından ruhsat alındı. Krom üretim tesisi ve maden yatakları satıldı. Zaten bir yıl fiyatın pek artmamış. Ne oluyorda Viop da cuma ve bugün taban oluyor. İflahımızı kesti. Yarın da taban olsun bakalım ne olacak.
ALKIM/USD
https://www.tradingview.com/x/54KLYRZ0/
Sevgili dostum,
Şu an hiç bir fiyatlama normal değilki, alkim fiyatına normal veya anormal diyelim(son 1 senedir yatış sebebi bölünme ve yatırım diyelim), son 2-3 ayda olanlar ise, artış %121 bir döviz fırtınası ve sonra %40'lık bir döviz çöküşü, rallide senetler dolar bazlı ucuz kaldı hikayesine, bir fiyatlama oluşmaya başlamıştı, döviz artıyor, senet fiyatı artıyor gibi.
Şimdi döviz çöküyor, senet çöküyor mu diyeceğiz, senet pahalıydıda düzeltmemi yapıyoruz.
şu an yaşananalar bir dengelenme arayışı, alkim özelinde demiyorum, genel anlamda tüm fiyatlama sistemi yolu şaşırdı, önce bir dengelenme ve temel kriterler ortaya çıkması gerekiyor. çıpalanacak doğru bir nokta malesef yok.
beklemekten başka çare yok. rasyonelite ile açıklanacak bir durumda yok, millet tüketici kredisi çekip dolar aldı, karmaşık bir durum.
saygılar, YTD
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri