20 Tl. nin üstüne çýkmamaya yemin etmiþ herhalde. Herkese bereketli kazançlar diliyorum.
Geçti 20'yi nihayet, biraz ivmelenmesini beklerdik Alka gibi, ama üstünde kalsýn razýyýz.Sýkýntýlý bir yer çünkü.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Ýlk defa bir genel kurula katýlmak istiyorum. Katýlmak için ne yapmak gerekiyor. Bilgisi olan arkadaþlar aydýnlatýrsa sevinirim.
Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya/Ukrayna/Belarus sýkýntýlarýnýn sirayet ettiði bir sektörde gübre. Rusya-Belarus dünyada %35 paya sahip.
Malumunuz bizim þirket de KAP üzerinden bize bilgi vermiþti. Belarustan gelen potasyum klorür hammaddesi, limandan çýkamamýþtý.
GoldmanSachs' ýn gübre piyasasý ile ilgili fiyat tahminleri aþaðýdaki gibi. Eðer hammaddeye ulaþmada sorun yaþamazsak çok para kazanabiliriz. Ayný çelik sektöründeki hurda/cevher hammaddelerinde yaþandýðý gibi maliyet artýþýmý yoksa son ürün satýþ fiyatýndaki artýþ mý hýzlý olacak?
Alkým' ýn avantajý, bölgesinde çok baskýn olmasý. Demir çelikteki gibi sert bir rekabet ve bol üretici sýkýntýsý yok. Patronumuzun öz güveni çok yüksekti son röportajýnda. Potasyum sülfatý çok rahat 700$/ton' a satarýz demiþti.
Çiftçilerin neye göre gübre tipini belirlediðini bilmiyorum. Mesela potasyum sülfatýn (organik tarým hariç) normal tarýmda kullanýlmasý durumu nedir acaba. Tabloya göre potasyum içeren gübrelerin fiyatý zamanla çok daha rekabetçi bir fiyata geliyor. Amonak içerenin fiyatý uçuyor.
![]()
Deðerli forumdaþlar..
Temettü gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda bana yardýmcý olursanýz sevinirim. Portföyümde Alkim' de dahil olmak üzere; üç þirketin brüt temettü toplamlarýnýn yarýsýný pas ettikten ve kalandan da 53.000'i çýkardýktan sonra. çýkan miktarýn %15'ni mahsup edilecek vergi olarak mý kabul edeceðiz? Þayet bu iþlemler doðru ise; e-devlet üzerinden nasýl iþlem yapýlacaðý hususunda bilginizi paylaþýrsanýz. benim için çok makbule geçecek. Þimdiden teþekkür ederim.
Yer Ýmleri