Aile de yýllardýr sata sata bitiremedi, ayýptýr günahtýr...
Aile de yýllardýr sata sata bitiremedi, ayýptýr günahtýr...
Aileden Ferit Kora'nýn 2,9 Milyon lotu borsaya kote etmesi tabi ki ben bunlarý satarým mesajý veriyor.
Hatýrlanýrsa daha önce bir aile ferdi mevcut yönetimide kötüleyerek ciddi miktarda satýþ yapmýþ ve Alkim'in ileri gidiþini durdurmuþ ve bugüne kadar o satýþ hisseyi baský altýna aldý.
Ben son durumu FMIZP de ALKA da yaþanmýþ hisseler üzerinde yapýlan baskýlara baðlýyorum.
Ýki belkide üç sene önce bir spek FMIZP de hisse toplamýþ ve hisseyi yukarý doðru hareketlendirmiþ hisse 250 üstüne doðru çýkmýþtý. Dereli ailesi borsaya kote olmayan hisselerinden sanýrým yaklaþýk 700.000 lotu borsada dolaþýma sokarak o speki darmadaðýn etti senet 100 tl altýna indi ve halen senet 300 tl seviyesinde dolanýyor. Yani hissede tekrar hakimiyet kurdu.
ALKA'da ise bildiðiniz gibi bölünmeden önce hisse ALKÝM' solladý ve 130 tl lere kadar çýktý. Dolaþýmda olan senet sayýsý düþük olduðundan ve aile bir önlem almadýðýndan senet halen ALKÝM'e göre bir tarfta tpoplanmýþ ve yüksek görünüyor.
ALKÝM'de ise son çýkýþ 15 Kasýmda oldu ve akþamýnda KAP'a 2,9 milyon lot'un dolaþýma sokulacaðý haberi düþmesiyle birlikte denet tekrar 35 tl altýna indirilmiþ oldu.
Bu iþlem ban göre;
Daha önce satýþ yapan aile bireyinin yüksek deðerden satýþýný engellemek
Veya senet üzerinde aþýrý volatileri engelleyerek bu senede yatýrým yapanlarý uzun vadede temettü vs vererek ve senedi endeks seviyesi üzerinde tutmak.
Ben ALKA'da ciddi kar yaparak ALKÝM'e yatýrým yapmýþ biri olarak beklemediðim bir tablo ile karþýlaþtým. Normalde ALKA ile karþýlþtýrýlýnca ALKÝM'in bölünmüþ deðerinin en az 30 tl nin üstünde olmasý gerekir (bence)
Bir baþka alternatif Ferit Kora'nýn da hisse satýþý yapmak gayesiyle bu iþlemi yapmasý ihtimali ki bu pek olasý deðil senedin çýkmasýný bekler ve daha küçük oaranlarla hisselerini borsaya kote ettirirdi. (FMÝZP de olduðu gibi)
Þu anda kararsýz kaldým ALKM'de uzun vadeli yatýrýmcý mý olayým yoksa en azýndan yarýsýndan vazgeçeyim.
Bu yazdýklarým þirketin çok deðerli bir þirket olduðunu deðiþtirmez ve herhangibir tavsiye taþýmaz.
eðer potasyum tam kapasiteye ulaþýp yüksek favök üretecek ise , hisse fonlarý tahtaya dadanýr herkesin malýný elinden alýrlar 9 milyon lot fonlar için komik rakam yeterki favök cossun
Haklýsýn. Hafýzam beni yanýlttý 8.9 u 2.9 diye hatirlamýþým.. Tüm hisselerini borsada iþlem gören tipe dönüþüm baþvurusu yapmýþ.
Satýþ yapacaðý fiyatýn bu seviyelerde olmayacaðýný düþünüyorum. Basit bir hesapla, Alka nýn 80% sine sahip her iki þirketin sermaye artýþlarý öncesi hisse fiyatlarýnýn birbirine yakýn oluþu ile karþýlaþtýrma yapýnca Alka nýn bugünkü deðerinin 5-7 katý olmasý gerektiði kanýsýna varýyorum. tabi burasý borsa bu tip karþýlaþtýrmalar çok net doðru sonuç vermeyebilir. Genede halen ucuz gibi. Beklemeye devam . Bu sadece benim yorumum.
alka ve alkim bir gün +7
ertesi gün -4
iki ileri bir geri
bir haller var bunlarda ama anlamadým
Dudu abi çok eski bir borsa yatýrýmcýsýdýr.
Hisseyi elinden çýkardýðýný burada kanýtlar ile beyan etmelisiniz.
Ýthamlarýnýz en hafif tabirle ayýptýr.
Gelelim hisseye:
Patronun diðer tarafta alýp burada satýcý olmasý çok anlamsýz bir durum.
Ben elimi rahatlatmak için riski ikiye böldüm ve her ikisini de taþýyorum.
Piyasa son çeyrekte Potasyum sülfat satýþýný görmeden pozisyon almayacaktýr. Yatýrým fonlarýnda hafif bir kýpýrtý var ama kayda deðer bir durum yok
Ekran görüntüsü 2025-01-12 210947.jpg
Kaynak fintables
Iki gundur ayni seyi deniyorlar.
Gedikte biri var hisseyi mahvetti.
5 dakikalik barlarda farkettiyseniz inanilmaz sert hareketler var. 70-80 kurus 5 dakikada oynatilir mi insafsizlar
Yer Ýmleri