Alkim Kimya olarak 2021 yýlýn son çeyreðinde devreye aldýðýmýz Potasyum Sülfat Üretim Tesisimiz de bu anlamda enflasyon muhasebesi uygulamasýnýn etkilerine maruz kalmýþtýr. Tesisimiz 2024 yýlýnda bir önceki yýlýn yaklaþýk 2,5 katý oranýnda bir üretim gerçekleþtirdi. Elbette nihai hedeflerimize henüz ulamýþ deðiliz. Tesisin Üretimi geçiþi sonrasýndaki 2 yýllýk dönemde, potasyum klorür tedariki noktasýnda yaþadýðýmýz sorunlarý aþmýþ durumdayýz. Bu süreçlerde eþ zamanlý olarak satýþ kanallarýmýzý mevcut-potansiyel müþterilerle yapýlan bire bir görüþmelerle, sýklýkla yapýlan ziyaretlerle, ürün tanýtýmý ve fuar organizasyonlarýna yaptýðýmýz katýlýmlarla geniþletiyor, bu konudaki kabiliyetlerimizi günden güne artýrýyoruz. Ürünümüz organik yapýsý, zengin potasyum
3
içeriði ve %100 suda çözünebilme özellikleriyle dünya çapýnda müstesna bir gübre ürünüdür, kullanýmý gerek yurt içinde gerek yurt dýþýnda günden güne artmaktadýr. Üretim kabiliyetlerimizi 2025 yýlýnda daha da yukarý taþýdýðýmýzda, potasyum sülfatýn hem finansal hem de sürdürülebilirlik anlamýnda Þirketimize çok önemli katkýlar saðlayacaðýný görüyoruz. Sodyum sülfat ve tuz operasyonlarýmýzda süreçlerimiz geçtiðimiz yýllarda olduðu þekilde devam etmektedir. Bu ürünlerimizdeki potansiyelimizi de azami þekilde kullanma noktasýnda Yönetim Kurulumuz ve çalýþanlarýmýz gerekli çalýþmalarý titizlikle sürdürmektedirler.
Yazýnýn baþýnda bahsettiðim hususlarla birlikte 2024 yýlý finansal sonuçlarý ile ilgili bazý bilgileri de paylaþmak istiyorum. Alkim Kimya olarak konsolide bazda 4,69 Milyar TL gelir ve 164,6 Milyon TL net zarar ile 2024 yýlýný tamamladýk. Alkim Kimya özelinde finansal borcumuzun olmayýþý ve net nakit pozisyonumuz, Alkim Kaðýt’ýn da yatýrým sürecinin son aþamasýnda olmasýnýn grubumuz adýna 2025 yýlý ve sonrasý için bir avantaj teþkil ettiðini düþünüyorum. 2025 yýlý ve sonrasýnýn Alkim Kimya adýna daha önce yapýlan yatýrýmlarýn ve çalýþmalarýn meyvelerinin toplanmaya baþlayacaðý dönemler olacaðýný öngörüyorum. Bunu baþarabilmek adýna Yönetim Kurulumuz ve çalýþanlarýmýz var güçleriyle çalýþmaya devam edecektir. Bu baþarýlara ulaþmayý hedeflerken gücümüzü siz deðerli hissedar ve paydaþlarýmýzdan almaya devam edeceðiz.
2025 yýlýnda da tüm paydaþlarýmýz için deðer yaratma, yurt içi ve yurt dýþý operasyonlarýmýzý büyütme, kalite odaklý üretim ve hizmet anlayýþý ile sektörümüzde küresel bir oyuncu olma hedefimizi gerçekleþtirme gayreti içinde olacaðýz. Þirketimiz ayný zamanda yüksek ihracat performansý, istihdama katkýsý, çevreye duyarlýlýðý ve sosyal duyarlýlýk anlayýþýyla ülke ekonomisine önemli katkýlarda bulunmaya devam edecektir.
Deðerli paydaþlarýmýza, kýymetli müþterilerimize ve kararlýlýkla yürüdüðümüz bu yolda bize her zaman destek olan hissedarlarýmýza Yönetim Kurulumuz adýna þükranlarýmý sunuyor, saðlýk ve esenlikler diliyorum.
M. Reha
Ýþi ehline ,samaný eþeðe,bilgiyi arife verin.Bilgiyi eþeðe verirseniz ,bilgi zayi olur.BY BEN
Yer Ýmleri