Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
16,17 10% 1,28 Mn 16,17 / 16,17
23,76 10% 374,60 Mn 21,98 / 23,76
31,46 10% 3,95 Mr 29,58 / 31,46
26,26 9.97% 153,98 Mn 25,48 / 26,26
42,58 9.97% 69,09 Mn 39,50 / 42,58
110,00 -9.98% 3,11 Mn 110,00 / 119,80
519,00 -9.97% 1,47 Mr 519,00 / 613,50
23,74 -7.41% 507,36 Mn 23,08 / 26,18
8,98 -6.56% 686,37 Mn 8,65 / 9,67
30,20 -6.39% 614,04 Mn 29,72 / 32,04
334,50 0.45% 15,81 Mr 329,00 / 337,75
17,24 1.83% 8,77 Mr 16,65 / 17,25
2,63 4.78% 8,48 Mr 2,50 / 2,65
297,00 -0.42% 7,90 Mr 293,25 / 300,00
40,16 1.01% 6,37 Mr 39,08 / 40,20
20,54 1.08% 741,44 Mn 19,99 / 20,56
84,65 1.32% 6,31 Mr 82,65 / 84,75
168,50 2.12% 3,96 Mr 163,20 / 169,00
702,50 0.57% 3,59 Mr 685,00 / 711,00
112,30 -0.44% 683,66 Mn 111,20 / 112,90
122,80 -0.16% 387,57 Mn 121,70 / 124,20
34,96 -0.68% 185,16 Mn 34,18 / 35,14
10,84 0.18% 112,53 Mn 10,70 / 10,87
68,95 -0.72% 200,49 Mn 68,45 / 69,60

%0 Faizle 75.000 TL'ye Kadar Kredi Fırsatı!

Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Tebernüş Kireççi beyi son birkaç yıldır emlak konusunda pek ciddiye almıyorum.
    Sanırım birkaç yıl önceydi Ferda hanım'ın youtube röprtajında evlerimi satıp borsaya gireceğim demişti.
    Sanırım satmış olacak ki 2 yıldır sürekli borsa-hisse kağıtlarına yorum yapıyor, Konut piyasasına ise Balon-Uçan balon vb. şeyler dedi hep. sonucu gördük...

Yılların borsacısı ben 2 yıl önce emlak yatırımcısı oldum o ise gayrimenkulü bırakıp borsacı oldu.

O yüzden emlak yatırımcıları Tebernüş bey'in yorumlarını okurken artık onun daha çok borsa yatırımcısı olduğunu bilerek dikkate almalı bence

Bu arada geçmişte cımbızla seçtiği başarılı olmuş hisse senetlerine yatırım yapmak sayısal lotoda çıkmış sayıları gördükten sonra analiz yapmaya benzer. Borsadaki geçmiş performanslar genellikle gelecekte benzer başarıyı göstermez. Borsada batan bir çok güçlü şirket oldu çukurova kepez vb... O yüzden genel bist100 endeksin ortalama geçmişine(altın-döviz bazlı) baktığımızda çoğu yatırımdan çok daha düşük getirisi olduğu çok açık. Özellikle de borsadaki getiriler 2013 senesine kadar batı sermayesinin ülkeye geldiği zamanlar oldu. Özellkikle 2013 gezi olaylarından sonra biz yönümüzü doğuya çevirdik hal böyle olunca da Bu hükümetle büyük batı sermayesinin borsaya geleceğini ummak...

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Geçmiş performanslar geleceği haber vermezler ama uzun dönemde iyi performans gösteren şirketler iyi yönetilen şirketlerdir. Ancak bu şirketler makul kazanç vaadeder.
    Sonuç olarak twitterda hüstad sayısı çok fazla bu nedenle herkes ucundan kıyısında borsaya giriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Geçmiş performanslar geleceği haber vermezler ama uzun dönemde iyi performans gösteren şirketler iyi yönetilen şirketlerdir. Ancak bu şirketler makul kazanç vaadeder.
    Sonuç olarak twitterda hüstad sayısı çok fazla bu nedenle herkes ucundan kıyısında borsaya giriyor.

1999 yılından beri borsa yatırımcısıyım. Bunun yanında VOB'un ilk traderlarındanım.
    Borsadan başka hiç işim olmadı. Freelance borsacıyım yani. Tüm kazancımı ve geçimimi zamanında borsadan yaptım. Piyasada beni tanımayan aracı kurum yoktur bilinen bir borsacı yatırımcısıyımdır.
    2020 covid döneminde karantinada evde sıkıntıdan borsacı olan çoğunluk gruptan değilim yani..

Neyse efendim gelelim konunuza. Borsada aşırı optimizasyon yanılgısı diye bir yanılgı vardır. Genelde bunun yanılgı olduğunu yatırımcılar yıllar geçtikten sonra acı tecrübeyle öğrenirler. Şöyle ki ben size borsa yazılımlarının olduğu sistem tester'dan en iyi getirili optimizasyonu yaparım ama aşırı optimize ettiğimden dolayı gelecekte bunların başarısı geçmişteki gibi olmaz.

Kendisinin de söylemiş olduğu geçmişte iyi yönetildiği için başarılı olan şirketleri incelediğinizde batı ile uyumlu Atatürkçü-laik şirketler olan koç, oyak ve iş grubu şirketleri olduğunu görebilirsiniz. Gelelim 2013 sonrası batıdan uzaklaşma konusuna... Peki önümüzdeki 20-30 yılda aynı laik batı çizgisinde olacak mıyız? Eğer geçmişteki gibi aynı çizgide olacağına inanıyorsanız o zaman haklı olabilirsiniz..

Hal böyle olunca başarı tabii ki geçmiş ile uyumlu olmalı ama yetmez geleceğe projeksiyon sunmanız gerekir.

Bundan 50 yıl önce ABD de en başarılı 100 şirketin şimdi sadece 5-10 tanesinin hayatta kaldığını geri kalanlarının iflas ettiği konusunda bir bilimsel makale okumuştum, ama şuan kaynağı hatırlayamadım. 50-100 yıl sonra çoğu şirketler hayatta kalamayacak acı ama gerçek...

"1988 yılında borsa daha yeni kurulmuşken X hissesine yatırıma başlasaydın.." demek Etilerde, Ataşehir'de daha tarlayken arazi yatırımı yapsaydın demeye benzer. O zamanlar borsa dutluktu...

Geçmiş önemli evet ama geleceği öngörmek daha önemli...

(Bu arada seçime kadar borsa konusunda özellikle TL bazlı ben de iyimserim orası ayrı bir konu.... Ben uzun vadede bu hükümetle borsada fırsat göremiyorum hele hele evlerini satıp borsaya girmek.. Asla...)

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    1999 yılından beri borsa yatırımcısıyım. Bunun yanında VOB'un ilk traderlarındanım.
    Borsadan başka hiç işim olmadı. Freelance borsacıyım yani. Tüm kazancımı ve geçimimi zamanında borsadan yaptım. Piyasada beni tanımayan aracı kurum yoktur bilinen bir borsacı yatırımcısıyımdır.
    2020 covid döneminde karantinada evde sıkıntıdan borsacı olan çoğunluk gruptan değilim yani..

Neyse efendim gelelim konunuza. Borsada aşırı optimizasyon yanılgısı diye bir yanılgı vardır. Genelde bunun yanılgı olduğunu yatırımcılar yıllar geçtikten sonra acı tecrübeyle öğrenirler. Şöyle ki ben size borsa yazılımlarının olduğu sistem tester'dan en iyi getirili optimizasyonu yaparım ama aşırı optimize ettiğimden dolayı gelecekte bunların başarısı geçmişteki gibi olmaz.

Kendisinin de söylemiş olduğu geçmişte iyi yönetildiği için başarılı olan şirketleri incelediğinizde batı ile uyumlu Atatürkçü-laik şirketler olan koç, oyak ve iş grubu şirketleri olduğunu görebilirsiniz. Gelelim 2013 sonrası batıdan uzaklaşma konusuna... Peki önümüzdeki 20-30 yılda aynı laik batı çizgisinde olacak mıyız? Eğer geçmişteki gibi aynı çizgide olacağına inanıyorsanız o zaman haklı olabilirsiniz..

Hal böyle olunca başarı tabii ki geçmiş ile uyumlu olmalı ama yetmez geleceğe projeksiyon sunmanız gerekir.

Bundan 50 yıl önce ABD de en başarılı 100 şirketin şimdi sadece 5-10 tanesinin hayatta kaldığını geri kalanlarının iflas ettiği konusunda bir bilimsel makale okumuştum, ama şuan kaynağı hatırlayamadım. 50-100 yıl sonra çoğu şirketler hayatta kalamayacak acı ama gerçek...

"1988 yılında borsa daha yeni kurulmuşken X hissesine yatırıma başlasaydın.." demek Etilerde, Ataşehir'de daha tarlayken arazi yatırımı yapsaydın demeye benzer. O zamanlar borsa dutluktu...

Geçmiş önemli evet ama geleceği öngörmek daha önemli...

(Bu arada seçime kadar borsa konusunda özellikle TL bazlı ben de iyimserim orası ayrı bir konu.... Ben uzun vadede bu hükümetle borsada fırsat göremiyorum hele hele evlerini satıp borsaya girmek.. Asla...)

------
    Kendi kalacagi ev dışında evi olan biri nakite dönebilirse, borsada çok iyi fırsat var şuan, bas bağırıyor bazi güçlü hisseler, alın diye ( bana göre tabi).....
    Yatirim tavsiyesi degil tabi yukardaki sözlerim, kimse evini satiliga cikarmasn, boş tutmaya devam....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Kendi kalacagi ev dışında evi olan biri nakite dönebilirse, borsada çok iyi fırsat var şuan, bas bağırıyor bazi güçlü hisseler, alın diye ( bana göre tabi).....
    Yatirim tavsiyesi degil tabi yukardaki sözlerim, kimse evini satiliga cikarmasn, boş tutmaya devam....

Sn bzaferb borsada hayatta kalmamın sırrı sistemden kazandığım parayı sürekli borsa dışına çekerek oldu.
    Borsadan kazanılan parayı konuta çevirmeye evet ama gayrimenkulü satıp borsaya sokmaya kesinlikle hayır.
    Yeni yetmeler geçmişte en sağlam hisselerin bile TL bazlı bile %80 değer kaybettirebileceğinin farkında değiller.
    Seçime kadar böyle bir öngörüm yok ama kara kuğu her an her yerde çıkabilir. O yüzden borsada hayatta kalmanın sırrı sağlamcı olmaktan geçer...
    Konut bu ülkede en sağlam birikim koruma aracıdır.

------
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn bzaferb borsada hayatta kalmamın sırrı sistemden kazandığım parayı sürekli borsa dışına çekerek oldu.
    Borsadan kazanılan parayı konuta çevirmeye evet ama gayrimenkulü satıp borsaya sokmaya kesinlikle hayır.
    Yeni yetmeler geçmişte en sağlam hisselerin bile TL bazlı bile %80 değer kaybettirebileceğinin farkında değiller.
    Seçime kadar böyle bir öngörüm yok ama kara kuğu her an her yerde çıkabilir. O yüzden borsada hayatta kalmanın sırrı sağlamcı olmaktan geçer...

------
    Maaş zamlari ile sisteme para sokuluyor gibi görünsede, dolaşimdaki parayi kıskaca almaya başladilar. Bu kıskacın gücü yavaş yavaş artacak bence, bir sonraki merkez bankasi kararlarinda bunu daha net görecegiz...
    Bu durum aslinda borsayada zararli ancak olayların gelişimini iyi analiz edenler bence 1 yıl icinde %100 e yakin Tl getiri saglayacaktir ki bunun yarisindan fazlasi reel getiri olacaktir diye düşünüyorum.....

Tabi hep dogruyu bulsam, şimdi bu yaziyi miami de drink yudumlarken yazardim, ama tarlada kıcımdan ter akarken yaziyorum ))

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku

------
    Neden dükkan veya arsa değil konut ?

7.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Neden dükkan veya arsa değil konut ?

Geçmişteki resesyon ve kriz dönemlerinde önce araba sonra dükkan sonra arsa-tarla fiyatları düşmüş.
    Krizde önce elden çıkartılan mallar bunlar oluyor ama konutunu kolay kolay pek kimse satmıyor. Yuva önceliklidir bizde...
    Misal Konut kredilerinde dünyada en sorunsuz ödeyen ülkeyiz. Bizde konutun yeri çok ayrı...

---------

8. Yaş kemale erince, ülke insanını tanımışsınız . Daha 2-3 sene önce "konut almak enayiliktir" minvalinde tonla yazı yazıyordunuz.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Geçmişteki resesyon ve kriz dönemlerinde önce araba sonra dükkan sonra arsa-tarla fiyatları düşmüş.
    Krizde önce elden çıkartılan mallar bunlar oluyor ama konutunu kolay kolay pek kimse satmıyor. Yuva önceliklidir bizde...
    Misal Konut kredilerinde dünyada en sorunsuz ödeyen ülkeyiz. Bizde konutun yeri çok ayrı...

---------

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •