Originally Posted by
Cautionary
aman aman...ağrısız, dertsiz başına dert alma..kiracıyla uğraşmak, hele büyük şehirler büyük sıkıntı..h,ç tavsiye etmem.
bu arada, hisse alırken ucuz almaya çalış...ama ev alırken fazla ölücü olmaya gerek yok...ya kriterlerini gözden geçir, yok benim kriterlerim kesin, taviz vermem diyorsan..o zaman paşa paşa istenen parayı ödeyeceksin.
iki ev alacak durumu olan adamın bir ev bile almadan, kirada oturması bana mantıklı gelmiyor...menkuller yanında, gayri menkul yatırımı da olmalı ayrıca...portföy çeşitliliği adına.
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın...kiradaki evimde toplam 2 kiracı oturdu 15 yılda...toplamda 1-2 ay boş kalmıştır..kiram hep zamanında ödendi...belki ev anadolunun bir şehrinde olduğu için böyle, büyükşehirde olsa daha çok sorun yaşayabilirdim.
beni esas rahatsız eden şey, ev sahibinin zengin, varlıklı, kiracının ise gariban olduğu algısı..ayrıca yasalar da her zaman kiracının yanında...yıllık artışı resmi enflasyon kadar bile yapamazsın, yok kriz, yok vs...ki hayatımız resmi enflasyondan çok daha fazla pahalılaşıyor...bunların hepsi sıkıntı...fedekarlığı hep ev sahibi yapmak zorunda kalıyor.
yani, oturmak için ev almayı ne kadar destekliyorsam, fazla sorun yaşanmasa bile, kirası için ev alınmasına bir o kadar karşıyım.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri