Originally Posted by
ressam
Daha geçen haftaya kadar, devletin tüm yasalarına , insan haklarına , hayvan haklarına vs. tam uymaktaydım. Hayatım hep kamusal düzene bağlı geçti. Ancak artık gözüm açıldı. Benim gibiler '' enayinin önde gideniymiş '' . En azından öyle muamele görmüşüz.
Yıllardır Türk filmlerine konu olan yolsuzluklar ve şark kurnazlıkları adeta mükafat gördü. Misal ; Hacıosman ile istinye arsındaki muazzam manzaralı FERAHEVLER hazine araziyken insanlar işgal ederek 60 yıldır yaşıyorlar. Maslak kavşağından Ayazağa köyüne dönünce bir fabrika vardı ( galiba kale kilit ) , fabrika ile kolordu kışlası arasındaki hazine arazisine de 20-40 civarı karadenizli yerleşmiş ve hayvancılık yapıyorlardı. Devlet bunlara yüklü ödeme yaparak kendi arazisinden adeta rüşvetle çıkardı.
Biz ne yaptık ? Yıllarca bir daire alabilmek için kredi ödedik. Kredi bittiğinde daire eskidi, biz yaşlandık. Yani enayi olduk. Şimdi 4-5 yakın akrabaya da söyledim. Çok güzel hazine arazisi keşfettik. Önce basit birer barınakla yerleşeceğiz. 1-2 yıl dokunan olmadı mı , başlarız düzgün inşaata. Zaten yol- su- elektrik şirketten........Artık tonla para vererek kuş kafesine girmek yok. Göçmeni, sığınmacısına bile devlet arazi veriyorken ben evin öz çocuğu olarak mirastan mahrum ediliyorsam bir sorun var demektir.
Yer İmleri