Benim de kirada mülklerim var,enflasyon kadar bile zam yapmadılar.Şu ara halen ekonomimi çok etkilemediğinden uğraşmadım.Ama bu işler böyle giderse mahkeme falan uğraşmam,satar kurtulurum.Bu gidişat zaten mülk sahibi olmayı karlı bir iş olmaktan çıkarıyor.Great reset 2030 da mülkünüz olmayacak ama mutlu olacaksınız falan diyorlar ya ,yavaş yavaş mülksüzlük millete rasyonel gelmeye başlıyacak gibi bir durum oluşmuyor mu.
Sn. hkm, bugün sizin görüşünüzü destekleyen bir proğramı ekotürk veya bloomberght ' de seyrettim. Sözde uzman 2 kişiyi konuşturuyorlardı. Özetle ; batıdaki gibi bir gayrimenkul bankası (ları ) kurulmalıymış. Konutların '' kullanım hakkı satışı '' yapılmalı ama mülkiyet şirketlerde olmalıymış .
Bu model de ; bir arsaya yapılan binadaki dairelerin kullanım hakkı satışı yapılacak, daireyi alanlar aidatı ve her ay arsa kirası adıyla -kira- ödeyeceklermiş. yani kullanım hakkı aldığın halde bir de arsa kirası ödenecek !
Arsa dahil dairenin maliyeti 2 milyon ise kullanım hakkı satışında sadece bina maliyetine ( arsa hariç ) 1 milyona satılabilir diyorlar. Böylece ucuza almış oluyormuşuz.
Mülkiyet hakkına çökme dedikleri bu olsa gerek. fakat çok şahane pazarlıyorlar.
Garip garip işler oluyor,sokakta ulu orta seks yapanlar,ortallıkta çıplak gezenler falan.Ben bu tarz şeyleri bu yaşıma kadar çok nadiren duydum.Bu ara nedense patladı.Garip bir ülke olmaya başladık.Bu iş ev fiyatlarının artışı inişi ,dolar arttı indi falanı artık aşıyor.Bir el bizi değiştiriyor,tv programları,eğitimde kalite düşüşü,barınma ,gıda krizi,ahlak çöküntüsü,uyuşturucu vs.Artık bizim bildiğimiz türkiye yok,belki bir daha hiç olmayacak.
Şu anda ev sahipleri %100 artışı bile yeterli görmeyip kiracıları çıkartırken %25 lik sınır koymak sorunu nasıl çözecek? Bunun bir çözüm olmadığını bilmiyor olamazlar. Evin rayiç değerine göre belirlenecek üst sınır bir çözüm olabilirdi. Böylelikle fahiş artışın önüne geçilirken ne kiracı ne ev sahibi mağdur olurdu. Sanırım bu konuda bir çözüm istenmiyor.
Her halukarda olan kiracıya olacak zaten.Bu işlerde amaç gizli gizli barınma krizi çıkarmak gibime geliyor.Sonuçta millet sokaklara dökülsün isyan etsin falan.Sedat peker in dediği de buydu.
Kira meselesi TBMM genel kurulunda oylandı ve geçti... Ben yasaya uymam diyen uymasın. Sokakta cinayet işleyen, hırsız, haydutda vukuat yaparken '' bana ne yasadan '' diyor. Sonuçta herkesin özgür iradesi var. Suç işlemek te bir özgürlüktür.
Yer İmleri