Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,84 10% 237,42 Mn 4,66 / 4,84
188,10 10% 95,58 Mn 184,00 / 188,10
726,50 9.99% 167,90 Mn 726,50 / 726,50
95,20 9.99% 181,47 Mn 93,60 / 95,20
257,25 9.94% 31,19 Mn 257,25 / 257,25
34,28 -9.98% 93,11 Mn 34,28 / 35,40
149,30 -9.79% 350,89 Mn 149,00 / 157,50
547,50 -8.21% 758,55 Mn 546,50 / 566,00
20,64 -7.86% 8,38 Mn 20,64 / 21,72
135,10 -7.78% 56,04 Mn 134,20 / 139,00
326,00 -3.98% 993,39 Mn 322,00 / 333,00
803,50 3.74% 944,50 Mn 800,00 / 811,50
547,50 -8.21% 758,55 Mn 546,50 / 566,00
3,55 0.28% 714,17 Mn 3,54 / 3,59
75,50 -0.46% 433,05 Mn 75,25 / 76,00
21,16 -0.19% 45,51 Mn 21,04 / 21,22
429,75 -0.46% 391,04 Mn 429,50 / 433,25
326,00 -3.98% 993,39 Mn 322,00 / 333,00
803,50 3.74% 944,50 Mn 800,00 / 811,50
104,20 3.27% 77,45 Mn 103,10 / 104,80
116,70 0.26% 32,98 Mn 116,60 / 117,20
429,75 -0.46% 391,04 Mn 429,50 / 433,25
35,86 -0.39% 5,09 Mn 35,86 / 36,40
11,24 0.54% 17,86 Mn 11,17 / 11,27
85,05 -3.57% 90,88 Mn 84,25 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 743/1312 ÝlkÝlk ... 2436436937337417427437447457537938431243 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,937 - 5,944 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

1. Ben de dogma büyüme Ýzmir'den biri olarak ve her yaz kuþadasýnda geçiren biri olarak fikrimi yazmak istedim. Kuþadasýna Ýzmirden ulaþým aþýrý kolay araban varsa. Kuþadasýnda villalar bedava fiyattý 3 yýl öncesine kadar. Çok niyetlendim nasip olmadý. Birisi mafya mevzusunu yazmýþ, evet o da haklý ama normal hayat yaþayanlarý ilgilendiren mevzu yok. Orda mekan iþletenlerin geneli kürt, mekanlar asla tam elit olamýyor ama bu da benim iþime geliyordu. Denize sýfýr mekanda raký balýk yapýp normal rakamlar ödenebilecek yer Kuþadasý. Ýzmir Bostanlýya göre çok ucuz kalýyor. Pandemiden sonra çok mekanýn ayarý bozuldu aþcýsý garsonu deðiþti bu nedenle sorunlar yaþadým ben de. Gelen turist kalitesi geneli Bulgarlar ve gurbetçiler. Zengin turist o kadar da yaygýn deðil. Tabi bulgarlar bizim gurbetçiler göre çok elit kalýyor. Kaldýðým oteli boþ zannederken yemekhanede yüzden fazla kiþiyi görünce þok olmuþtum. Bir sürü çoluk çocuk ama ne otelde ne havuzda hiç gürültü yoktu. Bir sabah gürültüyle uyandim o da yan villayi kiralayan gurbetçi aile bahceye havuza doluþmuþ yabaniler gibi baðýrarak takýlýyordu. Sözün özü, Kuþadasý orta sýnýf için mükemmel yer. Fiyatlar yükseldi, az daha yükselirse listemden düþer. Hala tabi emekliliði yakýn insanlara tavsiyem Güzelçamlýda doða içinde çok güzel evler villalar var. Alýp yaþamak için çok uygun.Dolar bazýnda kar mý zarar mý bilmem ama keyifli bir emeklilik olur.

2. þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

Davutlarda 45 sene önce evet doðru yazdým babamýn kooperatiften aldýðý yazlýk var. Çocukluðum yazýn oralarda geçti. 80 lerde 7-8 kilometrelik sahil þeridinde parmaklarýnýn sayýsýný geçmeyecek kadar site vardý.
    90 larda sahill dolmaya baþladý 2000 lerde daðlara dýþarlarda doðru yapýlaþma oldu. Çok yeri gezdim gördüm ancak davutlar soðucak kadar 7-8 km plajý geniþ bir yer çok azdýr. Denizde plajda kalabalýk genele yayýlýr insanlar bazý lüks koylarda olduðu gibi üstüste denize girmez parasýyla rezil olmaz. Ege Akdeniz’den her zaman güzeldir özellikle aþýrý sýcaðý ve nemi sevmeyenler için. Güneþin akþamlarý denize batýþýný da seyretmek ayrý bir keyiftir. Sözün özü bir yere çok talep var ise paranla rezil olnak içten deðil. Yatýrýmlýk yazlýk bana göre çok mantýklý deðil zaten. Ha içine sinerse o baþka.

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

3.  Alýntý Originally Posted by trust06 Yazýyý Oku
    Davutlarda 45 sene önce evet doðru yazdým babamýn kooperatiften aldýðý yazlýk var. Çocukluðum yazýn oralarda geçti. 80 lerde 7-8 kilometrelik sahil þeridinde parmaklarýnýn sayýsýný geçmeyecek kadar site vardý.
    90 larda sahill dolmaya baþladý 2000 lerde daðlara dýþarlarda doðru yapýlaþma oldu. Çok yeri gezdim gördüm ancak davutlar soðucak kadar 7-8 km plajý geniþ bir yer çok azdýr. Denizde plajda kalabalýk genele yayýlýr insanlar bazý lüks koylarda olduðu gibi üstüste denize girmez parasýyla rezil olmaz. Ege Akdeniz’den her zaman güzeldir özellikle aþýrý sýcaðý ve nemi sevmeyenler için. Güneþin akþamlarý denize batýþýný da seyretmek ayrý bir keyiftir. Sözün özü bir yere çok talep var ise paranla rezil olnak içten deðil. Yatýrýmlýk yazlýk bana göre çok mantýklý deðil zaten. Ha içine sinerse o baþka.

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Guzelcamlidan yazlik almak icin cok dusunup tasindik zamaninda ancak onumuze cikan yazliklar ozellikle sahil kesimine yakin olanlarda temelden sorunlar vardi. Izolasyon adam gibi yapilmadigi icin evler nemi cekiyor ve evin sivasi boyasi her sene yenilenmek zorunda kaliyor

Yeni yapilmis evlerde sahilden cok uzak. Kendin yapmaya kalksan sahile yakin arsa yok. Bir turlu almaya kafam yatmadi. O kadar cok masraf cikariyorlarki senede 2 ay max kalacagim diye o kafa agrisini cekmek istemedim

Birde mevsimler degisti mevsimler ileri kaydi artik Temmuz sonuna kadar deniz dalgali ve serin oluyor suyu. Bu yuzden Agustos haricinde giremiyoruz orada denize. Agustos 15 te ise isim geregi ayrilmam gerekiyor.

Bazen dusunuyorum Antalya Bodrum gibi yerlerde yazlik fiyatlarinin daha yuksek olmasi cok daha mantikli. Yaz daha uzun surdugu icin daha fazla ay kiraya verebiliyorsun. Suyu daha sicak ve yabanci turist guneyi seviyor Izmir civarina pek gelmiyor. Zaten guneyde fiyatlarin patlamasinin en buyuk sebebi yabanci turistin oraya gitmesi. Guzelcamlida yabanci turist gormuyorsunuz. Eger onlar bi kesfederlerse o zaman fiyatlar uzaya cikar ama gelmezler onlara hitab etmiyor. Insanlar hep ortadirek memur yada emekli kesimi.

Butun bu faktorler yuzunden ne kadar guney o kadar iyi. Sicaktan nefret eden ufak bir zumre haricinde cok insana hitap ediyor.

4. þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

Alýntý Originally Posted by bisikletci Yazýyý Oku
    Guzelcamlidan yazlik almak icin cok dusunup tasindik zamaninda ancak onumuze cikan yazliklar ozellikle sahil kesimine yakin olanlarda temelden sorunlar vardi. Izolasyon adam gibi yapilmadigi icin evler nemi cekiyor ve evin sivasi boyasi her sene yenilenmek zorunda kaliyor

Yeni yapilmis evlerde sahilden cok uzak. Kendin yapmaya kalksan sahile yakin arsa yok. Bir turlu almaya kafam yatmadi. O kadar cok masraf cikariyorlarki senede 2 ay max kalacagim diye o kafa agrisini cekmek istemedim

Birde mevsimler degisti mevsimler ileri kaydi artik Temmuz sonuna kadar deniz dalgali ve serin oluyor suyu. Bu yuzden Agustos haricinde giremiyoruz orada denize. Agustos 15 te ise isim geregi ayrilmam gerekiyor.

Bazen dusunuyorum Antalya Bodrum gibi yerlerde yazlik fiyatlarinin daha yuksek olmasi cok daha mantikli. Yaz daha uzun surdugu icin daha fazla ay kiraya verebiliyorsun. Suyu daha sicak ve yabanci turist guneyi seviyor Izmir civarina pek gelmiyor. Zaten guneyde fiyatlarin patlamasinin en buyuk sebebi yabanci turistin oraya gitmesi. Guzelcamlida yabanci turist gormuyorsunuz. Eger onlar bi kesfederlerse o zaman fiyatlar uzaya cikar ama gelmezler onlara hitab etmiyor. Insanlar hep ortadirek memur yada emekli kesimi.

Butun bu faktorler yuzunden ne kadar guney o kadar iyi. Sicaktan nefret eden ufak bir zumre haricinde cok insana hitap ediyor.
    Haklýsýnýz yeni evler genelde sahile çok uzak güzelçamlý da çok eski bir yerleþim o yüzden evler eski ama milli parkýn dibi. Oradan Kuþadasý tarafýna doðru sahilden yürüme yolundan gittiðinizde sahil üzerinde onlarca nispeten yeni 15-20 yýllýk evler bulursunuz hatta eþimle sevgi yolunda sabah yürüyüþü yaparken daha yeni yapýlmýþ bir site bulduk. Melissa Royal ismi denize sýfýr. Ama satýlýk denize sýfýr ev satýþý çok az. Denize sýfýr yazýyorlar kuþuçuþu en az 500 metre.!

Güzelçamlý - Kuþadasý sahilden yürüme hattý boyunca denize sýfýr 3 -4 adet otel vardýr. Turistler buraya gelir genelde. Bizim sitede de Alman vatandaþlarýnýn evleri var. Asýl turist kuþadasýna gelir ama orasýnýn eski tadý yoðunluðu yok a baþka konu.

Belki yazýn çocukluðum orada geçti diye önyargýlý yorum yapýyorum ama ben fazla kalabalýðý sýcaðý nemi seven biri deðilim o yüzden bana ideal.

Bu arada dolar topiðinde size mesaj yazmýþým.

5. Otelde ya da plajda Polonya, Sýrbistan, balkan vb turist görünce turist yüzdesinin hepsinin öyle olduðunu zannetmeniz çok normaldir. Neyi görüyorsanýz onun olduðunu zannedersiniz. Ama ben sadece gördüklerimle deðil data ile analiz yapýyorum. Kuþadasý merkezine gelen yabancý turistlerin çok büyük çoðunluðu Kurvaziyer turistidir. Ve Bunlarýn çoðunun uyruklarý Kanada ABD, Ýngiltere Hollanda vb ülke vatandaþlarýndan oluþan kesimdir. Bu rakamlarý bizzat TURSAB vb. kaynaklarýndan alýp araþtýrýp analiz ettim. Zahmet ederseniz siz de araþtýrabilirsiniz. Ýnternet açýk kaynaktýr. Siz de bu datalarý yani gelen turistlerin nasýl geldiði, hangi ülkelerden geldiði, hangi araçla geldiði günü birlik mi yoksa otel için mi geldikleri vb datalarý alabilirsiniz. Lütfen bilgi sahibi olmadan bu tarz analizler konusunda genelleme yapmayýnýz. (https://geka.gov.tr/uploads/pages_v/...plani-2014.pdf )

Kruvaziyer turizminde Limanlara gelen gemi ve turist sayýsýnda Kuþadasý en yakýn rakibinin bile 2 katýndan daha fazla. Yýlda 1 milyon hedefleniyor. (https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/kus...hedefi/2651367 )

Kurvaziyer turistleri gelip otelde kalmazlar. Limandan indikten sonra carþýda hediyelik eþyalar süs eþyalarý vb. alýrlar, Yöresel yemeklerin yendiði özel restaurantlara giderler, çok fazla bara gitmezler, Plajda diðer otel turistleri gibi çok yüzmezler. Kültür turlarýna çýkarlar. Bunlar da Meryem ana kilisesi, Efes Antik kenti, Pamukkale ve Afrodit antik kenti vb… Kurvaziyer turistlerini daha çok Limanýn etrafýnda, çarþýda ve merkez sahilde görürsünüz ama Davutlarda Güzelçamlý plajlarýnda pek göremezsiniz yani bu turistleri.

Zaten Otel turizminde en çok Antalya ön plandadýr. Ege’de Antalya gibi her þey dahil dev otel bulamazsýnýz zaten. Otelleri Antalya’ya nazaran görece eskidir haliyle de çok kaliteli hizmetin verildiði söylenemez. Ýlk Turizm þehri Kuþadasý olduðu için dev oteller var ama Daha sonra otel turizminde daha çok Antalya desteklendikten sonra Kuþadasý otel turizminde geride kalmýþtýr. Misal ben sadece otel turisti olsam ve sadece deniz için kýsa süreliðine tatil yapsam ben de Antalya’yý tercih ederdim. Ama eðer denizin yanýnda tarihi müze ve ören yerlerini ve hatta yerel yemek kültürlerini ve Maffy Jazz vb. festivallerini tercih edecek olsam Kuþadasýný tercih ederdim. Ama denizin yanýnda eller havaya tarzýnda gece barlarýný tercih edecek olsam bodrumu tercih ederdim.

Deniz umurumda deðil dalgalardan ve rüzgarlardan dolayý yüzemesem de beach lerde “Aman makyajým akmasýn” kaygýsýný taþýyan bir eþe sahipsem ya da sýcak bile olsa uzun kollu gömlekle etrafa piyasa yapmak istiyorum diyen biri olsaydým (ki bunlarý sadece bizim türk beyaz yakalýlar tercih ediyor) o zaman da Çeþme’yi tercih ederdim. Yani burada elma-armut karþýlaþtýrmasý yapýlýyor. Herkes kendi bakýþ açýsýyla analiz yapýyor. Misal Ben asla Antalya’da yaz-kýþ yaþamam. Yukarýda bir önceki paylaþýmýmda nedenlerini saydým. Ha keza bodrum ve çeþmede de. Ben yaz kýþ yaþayacaðým yerlerin Issýz olmasýný da istemem. Foça Urla vb yerleri o yüzden tercih etmem daha o kadar yaþlanmadým. Kuþadasý’nda kayýt dýþý olarak kýþýn yaþayan nüfus sayýsý 250 bin civarýnda. Yazýn nüfusu 2 milyonun üzerine çýkýyor. Bu da çoðu Ýlin nüfusunun üzerinde. Bu arada yakýnda il olacaðý dedikodular da var aslýnda.

Kuþadasý kozmopolit bir þehirdir orta kesime hitap eden yerler de var lüks kesime hitap eden yerler de o yüzden Küçük Ýstanbul deniyor. Sonuç olarak kýþýnda sýkýlmayacaðým yer olarak ailemle birlikte Kuþadasý’ný tercih ettik. Neyse Kuþadasý konusunda kulaktan dolma bilgilerle ya da yazýn gelip sadece yerli ya da yabancý turistleri görüp ona göre analizle hareket etmedim.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6.  Alýntý Originally Posted by vivatrader Yazýyý Oku
    Otelde ya da plajda Polonya, Sırbistan, balkan vb turist görünce turist yüzdesinin hepsinin öyle olduğunu zannetmeniz çok normaldir. Neyi görüyorsanız onun olduğunu zannedersiniz. Ama ben sadece gördüklerimle değil data ile analiz yapıyorum. Kuşadası merkezine gelen yabancı turistlerin çok büyük çoğunluğu Kurvaziyer turistidir. Ve Bunların çoğunun uyrukları Kanada ABD, İngiltere Hollanda vb ülke vatandaşlarından oluşan kesimdir. Bu rakamları bizzat TURSAB vb. kaynaklarından alıp araştırıp analiz ettim. Zahmet ederseniz siz de araştırabilirsiniz. İnternet açık kaynaktır. Siz de bu dataları yani gelen turistlerin nasıl geldiği, hangi ülkelerden geldiği, hangi araçla geldiği günü birlik mi yoksa otel için mi geldikleri vb dataları alabilirsiniz. Lütfen bilgi sahibi olmadan bu tarz analizler konusunda genelleme yapmayınız. (https://geka.gov.tr/uploads/pages_v/...plani-2014.pdf )

Kruvaziyer turizminde Limanlara gelen gemi ve turist sayısında Kuşadası en yakın rakibinin bile 2 katından daha fazla. Yılda 1 milyon hedefleniyor. (https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/kus...hedefi/2651367 )

Kurvaziyer turistleri gelip otelde kalmazlar. Limandan indikten sonra carşıda hediyelik eÅŸyalar süs eÅŸyaları vb. alırlar, Yöresel yemeklerin yendiÄŸi özel restaurantlara giderler, çok fazla bara gitmezler, Plajda diÄŸer otel turistleri gibi çok yüzmezler. Kültür turlarına çıkarlar. Bunlar da Meryem ana kilisesi, Efes Antik kenti, Pamukkale ve Afrodit antik kenti vb… Kurvaziyer turistlerini daha çok Limanın etrafında, çarşıda ve merkez sahilde görürsünüz ama Davutlarda Güzelçamlı plajlarında pek göremezsiniz yani bu turistleri.

Zaten Otel turizminde en çok Antalya ön plandadır. Ege’de Antalya gibi her ÅŸey dahil dev otel bulamazsınız zaten. Otelleri Antalya’ya nazaran görece eskidir haliyle de çok kaliteli hizmetin verildiÄŸi söylenemez. İlk Turizm ÅŸehri KuÅŸadası olduÄŸu için dev oteller var ama Daha sonra otel turizminde daha çok Antalya desteklendikten sonra KuÅŸadası otel turizminde geride kalmıştır. Misal ben sadece otel turisti olsam ve sadece deniz için kısa süreliÄŸine tatil yapsam ben de Antalya’yı tercih ederdim. Ama eÄŸer denizin yanında tarihi müze ve ören yerlerini ve hatta yerel yemek kültürlerini ve Maffy Jazz vb. festivallerini tercih edecek olsam KuÅŸadasını tercih ederdim. Ama denizin yanında eller havaya tarzında gece barlarını tercih edecek olsam bodrumu tercih ederdim.

Deniz umurumda deÄŸil dalgalardan ve rüzgarlardan dolayı yüzemesem de beach lerde “Aman makyajım akmasın” kaygısını taşıyan bir eÅŸe sahipsem ya da sıcak bile olsa uzun kollu gömlekle etrafa piyasa yapmak istiyorum diyen biri olsaydım (ki bunları sadece bizim türk beyaz yakalılar tercih ediyor) o zaman da ÇeÅŸme’yi tercih ederdim. Yani burada elma-armut karşılaÅŸtırması yapılıyor. Herkes kendi bakış açısıyla analiz yapıyor. Misal Ben asla Antalya’da yaz-kış yaÅŸamam. Yukarıda bir önceki paylaşımımda nedenlerini saydım. Ha keza bodrum ve çeÅŸmede de. Ben yaz kış yaÅŸayacağım yerlerin Issız olmasını da istemem. Foça Urla vb yerleri o yüzden tercih etmem daha o kadar yaÅŸlanmadım. KuÅŸadası’nda kayıt dışı olarak kışın yaÅŸayan nüfus sayısı 250 bin civarında. Yazın nüfusu 2 milyonun üzerine çıkıyor. Bu da çoÄŸu İlin nüfusunun üzerinde. Bu arada yakında il olacağı dedikodular da var aslında.

KuÅŸadası kozmopolit bir ÅŸehirdir orta kesime hitap eden yerler de var lüks kesime hitap eden yerler de o yüzden Küçük İstanbul deniyor. Sonuç olarak kışında sıkılmayacağım yer olarak ailemle birlikte KuÅŸadası’nı tercih ettik. Neyse KuÅŸadası konusunda kulaktan dolma bilgilerle ya da yazın gelip sadece yerli ya da yabancı turistleri görüp ona göre analizle hareket etmedim.
    Üstat Ege candýr gerisi heyecandýr.

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alýntý Originally Posted by trust06 Yazýyý Oku
    Üstat Ege candýr gerisi heyecandýr.

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bence de.

Maceraya hiç gerek yok.. Selamlar...
    Son düzenleme : vivatrader; 10-09-2022 saat: 17:44.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,966
    Ýnanýlmaz hýrsýzlýk: Komþulara ‘nakliyeciyiz’ deyip 3 katlý evi 6 günde soydular

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...gozdenkacmasin
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 743/1312 ÝlkÝlk ... 2436436937337417427437447457537938431243 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •