https://eksisozluk.com/temeli-olmayan-6-katli-bina--7579155?a=popular&p=1[/url]
Zemin bina ilişkisine güzel örnek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://eksisozluk.com/temeli-olmayan-6-katli-bina--7579155?a=popular&p=1[/url]
Zemin bina ilişkisine güzel örnek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kimdi burada biri vardı her duruma hazırlıklıyım falan diyordu. telsizini çok övmüştü..
istanbulda yaşıyorsa eğer baksın bi pilleri yeni mi. 1 3 sene içinde lazım olabilir.
Anlam, hergün bizim kendi çabamızla kurduğumuz bir[I][U] hayattır.
Yeni yeni, merak etme.
Her duruma hazırlıklıyım.
Yalnız çok kibirli ve alaycı konuşuyorsun, birkaç sene içinde kime neyin lazım olacağı belli olmaz.
Yıllardır istanbul depremi olacak deniyor, ama nedense istanbul hariç her yer depremden nasibini aldı.
Tabi bunu buradaki istanbul düşmanları asla kabul etmez.
Sizlere göre hep istanbul batacak, bitecek, boşalacak, terk edilecek falan filan zart zurt. Fantezi dünyanız çok değişik.
Velev ki istanbulda gerçekten deprem olsun. Eee sonra?
Deprem değil bina öldürür. Sağlam ve düşük katlı binalara hiç bir şey olmaz.
Baksana, evini çok seven Sugosu bile rezidanstan inip 2 katlı eve geçmeyi düşünüyor.
Ben ne diyordum taa en başta?
Depreme dayanıklı "az katlı" ev en iyisi.
Sen de eninde sonunda "adam haklıymış" diyeceksin. Sadece biraz zaman gerek.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrası olacak şekilde CEZALI TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ imzalatın.
İlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
yani şu bold yaptığım kısımda akli dengenizin yerinde olmadığını rahatlıkla anladım.
uzmanlar maraş antakya bölgesini daha geçtiğimiz aylarda uyardı.
6 gün öncede deprem oldu. son 4 günlük aynı deprem uzmanları istabuldaki marmaya hattında da hareket var diye uyardı güncel videodan haberiniz yok demekki..
telsize gelince katın önemi yok.. sonuçta telsiz varken bu kadar gevşek sözler sarfetmende haklısın telsiz depremde en lüzümlu şey sonuçta.!!) o nedenle boşver sen kat sayısını 25 milyon istanbul sayısını falan bunlar gereksiz bilgiler.
lakin sana tavsiyem bu kadar bir dar alanda 25 milyon nufusta böylesine bir deprem olursa bırak parayı kolundaki altın bileziği vb. bir pet şişe su için insana neler yaparlar hayal bile edemezsin.
su afet bircok kiside travma yaratti.basina gelenede gelmeyenede.
daha depremin ilk dakikalarinda attigim mesaji belki gormussunuzdur.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...79#post6304779
daha 3-4 ay once yazmistim deprem korkumu..
boyle bir depremde herkesin kendi basinin caresine bakacagi artik asikar.yikilmis evinizi ne 300 daire sahibi hep beraber toplasip geri yaptirabilirsiniz,ne de 3-5 katina cikan insaat malzeme fiyatlarini karsilayabilirsiniz.b,yle bir depremden sonra evsizsiniz kabul etmek lazim.
simdi dusundugum asil husus su.
140 bin dolara alinmis bir evin su an ki degeri 260 bin dolar.borcu sifir.
hep deniyorya dolar baskilaniyor vs.yarin dolar artsa artik ev fiyatlari direkt dolar bazinda degerlenmeyecek ve evim misal su an ki 260 bin dolar degerinden 200 bin dolara dusecek belkide.
cunku son 1 yilda ozellikle dolar bazinda ciddi deger kazanmasina sebep oldu enflasyon ve dovizin ayni oranda artmamasi.
bu fiyata bir evi satip 20 bin tl civari vererek kiraya 2 katli bir eve gecmek cok cazip gelmeye basladi.ne diyorsunuz?
bankalar 5 milyon tl ye 125 bin tl faiz verdigini goruyorum bu ciddi bir olay.gercekten bu rakami ay sonu verebiliyorlar mi ?
Son düzenleme : Sugosu82; 11-02-2023 saat: 01:52.
istanbulluların bir lafı var..
istabulda deprem olursa ölen kişi daha şanslıdır
diye.
ben bilmiyorum istanbullular diyor bunu
Pederin evleri var Kadıköy Kozyatağı ve Fatih Akşemsettin tarafında. Seçimlerden sonra ev fiyatlarının artık artmayayacağı beklentisiyle satması yönünde fikir vermiştim daha 1 ay önce. O zaman ev satılır mı diyordu. Şimdi fikri değişti.
Olay sadece kar kazanç vs işi değil. Allah korusun ama depremde nereye ne olacağını bilemiyoruz. Ev sahibi olup içinde kiracıların öldüğü bir binaya daireye sahip olmak kim ister.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri