Þu an tehlike altýnda deðil mi yani egemenliðimiz? Ha tamam o zaman, oyuna devam![]()
Þu an tehlike altýnda deðil mi yani egemenliðimiz? Ha tamam o zaman, oyuna devam![]()
tehlike altýnda deðildir, tehlike altýnda olsa duramazsýn![]()
Aman hocam kimse duymasýn bu sözlerinizi.
Kriz senaryolarýna karþý bireysel önlemler aldýðýmýz zaman bazý cahiller dalga geçip gülüyorlar.
Herhangi bir olay gerçekleþtiðinde ortada sap gibi kalýp salya sümük aðlayacak vasýfsýz tipler, burada sizin alacaðýnýz önlemleri makaraya sarmaya kalkarlar.
Ben burada aylar önce bir hata edip "her türlü sýra dýþý senaryoya hazýrlýklýyým, evimde telsiz bile var" dedim,
çoluk çocuðun aðzýna sakýz oldu bizim telsiz muhabbeti.
Amerika'yý örnek vermek neyin kafasý? Adamlar yangýn olmadýðý zamanlarda bile ormanlarý üzerinde 30 dakikada bir gözlem uçuþu yapýyorlar. California'da olan yangýnlara modifiye edilmiþ onlarca Boeing 737 uçaklarý ile müdahale ettiler. Kesin sayýyý bulamadým ama ellerindeki yangýn uçaðý filosu 1000 üzerinde sanýrým. Bir de direk asker sahaya inmiþ, bu durumu bir savaþ olarak deðerlendirerek uzun vadeli planlar yapýlmýþ.
https://graphics.reuters.com/CALIFOR...T/bdwpkzmyyvm/
Sizin pasif getiri için düþündüðünüz nedir? Türkiye'de düzenli ve iyi oranlý temettü veren firma mý var ki gidelim ona yatýrým yapalým? Yok. Bana öyle bir yatýrým aracý söyleyin ki bana düzenli pasif gelir saðlasýn ve her bulduðum parayý ona gömebileyim. Eurobond demeyin onun da vergisi þunu bunu var. Uðraþmaya deðmez belli bir meblaðdan sonra.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Bist için:
1 numaralý seçimlerim: eregl, isdmr güzel gibi.
2 numaraya da toaso, froto, arclk koyarým.
Biste büyük paralar baðlamam. (büyükten kastým eve alacak kadar büyük. kendi kendine büyürse ellemem ama)
Yurtdýþýnda da bu minvalde düzenli temettü veren hisseler var. Hem getirisi döviz oluyor hem bir takým baþka risklere karþý koruyor. Asýl büyük parçayý buraya yýðmayý düþünüyorum.
sorduðunuz için söyledim yoksa yatýrým tavsiyesi vermek gibi bir amacým yok.
Kendim aynen böyle yapýyorum.
ytd.
Son düzenleme : Patrick Bateman; 03-08-2021 saat: 15:14.
Yerine göre eurobond da çok iyi bir yatýrým olabiliyor. Takip etmek lazým fiyatlarý sürekli.
Ben bir gözüm orada olmadýðý için piþmaným bu zamana kadar.
Yer Ýmleri