Originally Posted by
Tasarrufcu
Parasý olmayan için diyecek hiç bir þey yok. Allah herkese nasip etsin. Ama parasý olupta kirada oturan her zaman risk altýndadýr.
Konut dokunulmazlýðý diye bir konu var.
Bunu sadece kanuni olarak demiyorum.
Para bankada duran sanal bir þey. Burada evi olanlarýn bir çoðunun, hisse senedi dolar altýn gibi yatýrýmlarý zaten var. Ama bu ailenizle yaþanýdýðýnýz ve dokunulmasýný istemediðiniz ortamý, ev sahibinin bir telefonu ile her an berbat edebilirsiniz. Bu ihtimal düþüktür ama vardýr. Örnekleri de çoktur.
Ben sadece genç arkadaþlara þunu öneririm, ilk iþ, ilk fýrsatta evlerini almalarý. Farklý yatýrým yapmak için zaten 60 yaþýna kadar uzun seneleri var. 6-7 yýlýný buna ayýrsýnlar. (Ýlk evi zaten yatýrým olarak görmem. Bu bir ihtiyaçtýr.)
Burada bir evi olup da dünyalarýn sahibi geçinen kiþilere de ayný þeyi yazdým. Abartmayýn. Yani ev sahipliðini yüceltiyor deðilim. Herkes için uygun seçenek farklý olabilir.
Ýmkanýn yoksa yapacak bir þey yok, hatta %50 peþin ödeyebileceðin evde oturmaya çalýþ. Alabiliyorsan al. Ýþler iyi giderse elindekini satýp, daha iyisini alýrsýn. Ama, kiralar uygun diye çok üst düzey evde kiracý olarak kalmaya çalýþma, gün gelir o tatlý düzen bozulur, o kiralar çok artar ve attan inip eþeðe binmek zorunda kalýrsýn.
Paraný iyi kullanýp, 2-3 ev alacak paran varsa, yine evini al derim. Zaten yatýrým iþlerini iyi biliyorsan kalan paraný yine büyütürsün. Bankadaki parana çok güvenme, dünyanýn bin türlü hali var, bankasý batar, devlet bile default edebilir. Tapu her zaman iyi bir varlýk alternatifidir.
Son düzenleme : Cautionary; 05-12-2021 saat: 19:11.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri