Originally Posted by
finans_mt
baþkasýnýn evine çökenler hemen üzerine alýnmýþ.
kanunmuþ, yasa imiþ.
bak þimdi belki anlarsýnýz diye yazýyorum; 2018 yýlýnda kira sözleþmesi yaptýðýnda yasal üst sýnýr ortalama 12 aylýk üfe idi. (güncel %89, yýl sonu en az %120) daha sonra bir gecede bu üst sýnýr 12 aylýk tüfe ortalamasý yapýldý( güncel %45, yýl sonu en az %70)
buraya dikkat; hala ayný sözleþme devam ederken bitkisel bakanýn enflasyonu düþürmek için zihni sinir fikri ile akp hükümeti bir gecede %25 sabit tavan koydu artýþlara.
e þimdi aralýk ayýnda sözleþmesi yenilenecek evin ilk durumda %120 iken þimdi %25 oldu, nasýl olacak bu? hangi sözleþme kanun nizam, hatta ahlak böyle bir þeye izin veriyor. kusura bakmayýn yýllarca yasal üst sýnýr üfe iken piyasaya bakýp ev sahipleri o oranda zam yapmadýlar düzgün ödeyen kiracýlarýný idare ettiler ama þimdi iki kanun okuyan avukat arkadaþýndan akýl alan bazý kiracýlar ev sahiplerinin evine bildiðin çökmeye çalýþýyorlar, hem baþkasýnýn evinde oturuyurlar hem de o kiþiye artislik yapýyorlar.
ayný meclis bir gece yasayý deðiþtirse ve artýk kiralar bedava oldu herkes 0 tl ödeyecek dese, ya da tam tersi kiracýlar her ay kira yanýnda bir de öpücük(buraya farklý þeyler gelebilir) verecek diye yazsa alýp uygulayacak mýyýz aynen?
yav hükümetin baþý ben anayasaya uymam diyor, aihm kararlarýný yerel mahkemeler þeyine takmýyor, kendi koyduklarý kanunlara kendileri uymuyorlar. ben bu adamlarýn bir gecede hiç bir istiþare araþtýrma v.s. yapmadan çýkardýðý yasa ile milletin evine çökenlerin dikkatli olmasýný öneriyorum o kadar.
Yer Ýmleri