Ayhan beye katýlýyorum. Mutlaka iyi bir emlakçý edinmelisiniz.
-Siz insanlara "benim kriterlerime uymuyorsun" diyemezsiniz, ama emlakçý sizin kriterlerinize uymayan kiþiyle sizi zaten görüþtürmez.
-Ýyi bir emlakçý, tahliye taahhütnamesi gibi önemli detaylarý kusursuz hazýrlar.
-Evi emlakçýdan arayan, yani komisyon ödemeyi umursamayan kiþinin bütçesi iyidir. Zam zamaný geldiðinde bütçesi iyi olanlar da pazarlýk yapar, ama bir dairemizi emlakçýdan deðil de sahibinden tutan kiracýmýz "indirim" istiyordu.

Emlakçýdan ve sahibinden tutan arasýndaki fark böyle bir þey yani.
Ha tabi kimsenin alnýnda "bu iyi emlakçý" yazmaz.
Kötü bir emlakçý sizin kriterlerinize uymayan kiþiye önceden sufle vererek sanki kriterlere uyuyormuþ gibi rol yaptýrabilir. Ya da istemediðiniz kiþilerle sizi görüþtürüp, sizi ikna etmeye çalýþabilir. Genelev iþletecek tipleri size "iki bekar mühendis bayan" diye kakalamaya çalýþabilir. Tahliye taahhütnamesi gibi detaylarý hiç bilmeyebilir veya karýþmayabilir.
Yani iyi emlakçýyý bulmak da, iyi kiracýyý bulmak kadar zor bir süreç.
Yine de insanlarýn yüzüne karþý "benim kriterlerime uymuyorsunuz" demek kadar zor olamaz.
Özellikle þu ortamda kiralýk ev ilanýnýza atlayacak ývýr zývýr çer çöp tipler çok fazla olacaktýr. Düzgün ve kaliteli birini bulana kadar çer çöp tiplerin hepsini tek tek reddetmeye býkacaksýnýz.
Ha bu arada 1 yýllýk peþin istemeyi unutmayýn.
Çevreden duyuyoruz, evi tutarken kirada zerre indirim istemeyip (bonkör görünüp) , sonra daha ikinci ayda ödemeyi kesen, ve ev sahibinin yüzüne karþý
"zaten fahiþ kira istiyorsun, ödemiyorum, git istediðin yere þikayet et" diyen tipler varmýþ.
Medyada sürekli fahiþ kira fahiþ kira denmesi, bu eþkiya tiplerin de
yaptýklarý "GASP"ta kendilerini haklý görmelerine sebep oldu.
1 yýllýk peþin alýn, sonrasý Allah kerim.
Yer Ýmleri