Selam Arkadaþlar,
þu an kiracý oturan evime kendim geçmek istiyorum, elimi kuvvetlendirmek adýna yapabileceðim bir þey var mýdýr?
atýyorum noter ihtarnamesi vb..
Peki on yýllardýr ilerleme kaydedemeyen pil teknolojisinin bundan sonra ilerleme kaydedeceðine niye inanýyoruz?
Ben kendimi bildim bileli Lithium ion ve Lithium Polimer piller piyasada. Bir de Ni-Mh vs var... 20-30 senedir bunlarýn üstüne 1 tuðla koyabildiler mi? Benim umudum yok.
Batý köþeye sýkýþtý ama kuyruðu dik tutmaya çalýþýyor bana göre. Petrolcüler canlarýna okuyacaklar.
ytd
elektrikli araç bataryasý bilinçli kullanan biri için yýllýk %1 verim kaybý yaratýr bataryada. Bilnçli kullaným da bataryalarý %10 ve altýna düþmeden önce þarj edip maksimum þarjý da %80-90 aralýðýnda yapmak demek. Bunu zaten araçta ayarlayabiliyorsunuz. Ben kendi aracýma %90 þarj limiti koydum. Sadece þehirler arasý gideceðim zaman %100 þarj ediyorum.
çoðu elektrikli araç üreticisi bataryalara minimum 5 yýl garanti verir. Benim aracýn bataryalarý 8 yýl garantili mesela. 8 yýl sonra %92 lerde olmasý beklenen deðer.
O nedenle batarya deðiþimi hemen kýsa vadede olacak bir durum deðil.
Þuan üzerinde en çok çalýþýlan konulardan biri enerji depolamadýr. Enerjiyi uzun süreli ve daha yüksek miktarda depolamak temel amaç. Batarya teknolojisinin hýzla geliþeceðini düþünüyorum. Birkaç yýl içerisinde 1000 km menzilli elektrikli araç bataryalarý olacaðýný düþünüyorum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Bu arada elektrikli araba teknolojisine karþý çýktýðýmý anlamayýn ben elektrikli araba alýp sürekli masraf çýkartan arabasýný tutmaya karþýyým. Misal 3 yýldýr elektrikli araba teknolojilerine yatýrým yapan yatýrým fonlarým var portföyümde. Hissesine ve fonlarýna yatýrým yaparým ama 10 yýl sonra çöp olma ihtimali çok yüksek olan arabasýný alýp tutmam.
Misal 20 yýl önce ipod alan adamýn 1 yýl sonra ipod'u çöp oldu ama 20 yýl önce ipod u üreten þirkete yatýrým yapýp bekleseydiniz milyoner olabilirdiniz... O misal...
---------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Kendiniz oturacaksanýz bu "ihtiyaç sebebiyle tahliye"dir.
Ýhtiyaç sebebiyle tahliyede ya kontrat bitimine 6 ay kala ihtar çekilir ve kontrat bitince dava açýlýr, ya da tam kontrat bitiminde ihtar çekilirse 6 ay sonrasýnda açýlýr.
Yani bu tahliye çeþidinde kontrat dönemleri 1 yýllýk deðil de 6 aylýk periyotlar halindeymiþ gibi bir uygulama var sanýrým.
Mesela 1 yýl dolarken ihtar, 1.5 yýl dolunca dava.
Ya da 3.5 yýl dolarken ihtar, 4 yýl dolunca dava, gibi. (Yanlýþ bilmiyorsam)
Ayrýca o eve ihtiyacýnýz olduðuna hakimi ikna etmeniz gerek.
Geçerli bir sebebiniz olmalý. "Ben kiradayým, kendim geçeceðim" ya da "çocuðum orada oturacak" gibi konularda inandýrýcý bir tablo çizmelisiniz.
Son düzenleme : djoz; 05-04-2023 saat: 13:19.
Ýhtiyaç sebebiyle tahliyede neden hakimi ikna etmemiz gerekiyor onu da anlamýþ deðilim.
Yav zaten bu tahliyeden sonra evi 3 yýl kiraya veremiyoruz.
Bu zaten ev sahibinin "eve kendi ihtiyaç duyduðunun, yeni kiracý aramadýðýnýn" en saðlam göstergesi deðil mi?
Yer Ýmleri