Originally Posted by
yasemin5566
iki kişi yazdı spek maiyeti diye. spek maiyeti diye bir şey yoktur. bir kuyumcuya gidin sermayen ne kadar deyin 20 kilo altın diyecek ve bir yıl sonra gram olarak yukseltmişsen kardayım demektir. spek asla fiyata bakmaz lot sayısına bakar. bugün 1lira yarın 10 lira diğer gün 7 lira bunun anlamı yoktur spek için. anlamlı olan 2milyon 400 bin lotu yukselttimi
bence yanlış. Bence var olan yada elde edilen kar önemli.. Eleştiriyoruz ama Bu yılki seriler Bist tarihinde olmamıştır bence. Eskiden çok nadir hisse katlama yapardı. Genelde % 120 yapar ve çok sistematik günlük trade ile aynı şekilde geri başlangıç fiyatına gelirdi.
Bu seneki katlama yapan kağıtlar epey fazla ki çok şükür birinde de ben olmayı başardım. Ha bakın dediğim olayada kendim düştüm bu kadar şanslı olmama rağmen. Karın % 40 ını dip arayışında panikleyip geri verdim.
Şimdi olayı bilseniz , o kadarda aç gözlü olma elinde kalanla yetin işte diyebilirsiniz. Ama inanın öyle olmuyor bir kez alıştığınızda kar göreli hale geliyor aklınızda zirvedeki portföy değeri kalıyor.
Yalnız uzun vadede ama sistematik sürekli yukarı trend yapmışsa.. o zaman haklısınız. Ama böyle kağıtlarda çok nadir oluyor..
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri