Karlar geçmiþ yýllara göre kýyaslanarak deðerlendirilir. Bazen konu sadece rakam deðildir. Karlýlýktaki ve üretimdeki düþüþ, þirketin yönetim baþarýsýna ve kurumsallýðýna dair çok þey anlatýr. Geçen yýldan bu yýla hem üretimde ons bazýnda düþüþ, hem de karlýlýkt tl bazýnda neredeyse ayný seviyede kalma durumu hiç hoþ deðil. Bunda belli oranda gram altýn fiyatlarýnýn etkili olduðunu düþünüyorum. Zaman zaman gram altýnýn fiyatýndaki geri çekilmelerden etkileniyor olmalý. Beni asýl rahatsýz eden durumsa, ons bazýndaki üretim düþüþü. Geçen yýldan bu yana ciddi fark var. Bunun yanýnda, mevcut rezervlere gerçek bir katký saðlayabilecek yeni rezervler eklenmedi. Þirket her yanda ciddi çalýþmalar yapýyor, astronomik derecede masraflar söz konusu, bunlar maliyetlere de yansýyor. Ama ortada yeni rezerv yok, üretimde azalma var... Karlýlýktaki azalma, tüm bu unsurlarla birlikte deðerlendirildiðinde rahatsýz edici.
Normal þartlarda devletin elindeki þirketlere bulaþmam. Bir an önce ne yapmalarý gerekiyorsa yapmalýlar.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri