bu gidiþle millete mal yedirmiyecekler yakýnda bürüt takas gelir gibime geliyor
2020 halka arzlara baktým 1 tanesi hariç hepsi arz fiyatýnýn x3 ila x.3,5 katý arasýnda tavaný bozulmuþ. Açýkçasý ben 30 civarý tavan bozulur diye tahmin ediyorum (ardýndan major düzeltme hareketi gelen)
Tabi tavanda bekleyen emir miktarý ile tavan bozulmasý arasýnda da bir iliþki var. Genelde arz günü tavanýnda bekleyen talebin %10'un altýna düþtüðünde tavanýn bozulmasýna hazýrlýklý olmak lazým.
Al-sat tavsiyesi verecek durumum yok ama tavana yakýn olduðunuzu düþündüðünüz anlarda tavana mal alýþ emri vermek oldukça riskli. Almayý bilmek gibi satmayý da bilmek gerekir.
Tabi ki tavaný bozulacak ver her saðlýklý hisse gibi düzeltmesini yapacak. Öyle uzaya falan gitmez hiç bir þey. Alýnýp satýlamayan bir hissenin borsada iþi ne.
Son düzenleme : aselsus; 15-03-2021 saat: 13:59.
Biraz mantýklý yorum yapmakta fayda var. Halka arzýn 2. ve 3. gününde toplasan 50-60.000 lot iþlem oldu. Bugün bile tavandan satýþ milyon lotu bulmayacak gibi.
Kaç gündür mal daðýtýlmaya baþlandý gibi yorumlar okuyorum. Mal tavanýn bozulduðu gün daðýtýlýrsa daðýtýlýr. Zaten tavanýn bozulduðu gün alýcý varsa tahta yapýcý oluþmaya baþlar. Tavan bozulduktan sonra testere yapacaktýr ancak benim görüþüm olumlu.
Hepsi ilk tavaný bozmamýþ, bozanlar ise çok sýnýrlý görünüyor. Benim kastettiðim þey tavaný bozulup major bir düzeltmeye girmesi idi. Biz hiç bir zaman tavaný bozulanýn düzeltip düzeltmediðini bilemeyeceðimiz için ortalama 1 hafta ile 8 hafta arasýnda süren düzeltme hareketine bakýyoruz.
Gerçekleþen lot sayýlarý:
1.gün:5.371
2.gün:512.494 (özel emir vardý)
3.gün:512.147 (özel emir vardý)
4.gün:29.849
5.gün:87.209
6.gün:575.039
Deniz Yatýrým 2 - 3. gün ve diðer günler aldýklarýný 170 bin lot olarak bugün satmýþ, bunun adý aldýðý malý daðýtma deðil de nedir? cuma ve bugün yeni aracý kurumlar malý alarak yeni maliyetler oluþturmuþlar, bunlarýn hedef fiyatlarýný bilemeyiz tabi ki!
TRÝLC genel takasa bakarsak: birilerinin elinde halka arzdan gelen milyon lotlar var bugün itibariyle % 70 primi ceplerine indirmek isteyebilirler, bu satýþlar karþýlanýr mý onu da bilemeyiz!
![]()
Yer Ýmleri