Borsa Ýstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, istifa edeceði yönündeki iddialarla ilgili açýklama yaptý. Atilla, "Ýzne ayrýldým. Ýddialara cevap vermek anlamlý deðil, o yönde bir karar alýrsam Borsa resmi bilgilendirme yapar elbette" cevabýný verdi.
Ben bilmem reis bilir tadýnda bir açýklama olmuþ sanki.
Fýrtýnanýn kaynaðý yurtdýþý olduðu için sýký tutunma stratejisi devrede, en basiti petrolün aþaðýdaki aa haberine göre 20 dolarlýk deðiþim 12 milyar dolar etkiliyorsa yýl baþýndaki 50 dolardan baþlayan yükseliþ bu fiyat seviyesinde giderse yaklaþýk 12 milyar dolar olumsuz etki yapacak.
Ýþleri gerçekten zor. Beklenti fed’in piyasaya toparlamasý ve bizim iþimize bakmamýz. Ancak herkes þunu iyi biliyor 2008-2013 arasý bol para ve darlýk dönemi bizi saðlam vurdu. 2020’yi baþlangýç dönemi kabul edersek önümüzde piyasadan para çekilmeden önce 4 sene kaldý.
Küresel piyasalarda yaþanan "petrol þoku"nun ardýndan, ham petrolün varil fiyatýnýn yýllýk ortalama 35-45 dolar seviyesinde olmasý beklenirken, fiyatlardaki 20 dolarlýk düþüþün Türkiye'nin enerji ithalatýný yaklaþýk 12 milyar dolar, enflasyonu ise 0,5-1 puan aþaðý çekebileceði öngörülüyor.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/petro...eyecek/1761843
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
1986 senesinde ALSANCAK ALTINKAPI dönercisinde, 1 porsiyon iskender döner = 1 dolar idi...
Þimdi 1 porsiyon iskender kaç para ? Yani mcDonald endeksi..gibi..düþünmek de mümkün..
( tabi gýda fiyatlarýnýn bu kadar artmasý mýdýr, sadece Alsancak' taki dükkanlarýn alayýnýn gýda üzerine esnaf olmasý ? )
Bu guvensizlik tam biraz azaliyor gibi oluyor, adam oyle birini , hulleyle AYM'ye atiyor ki, millet sok'a giriyor.
Simdi embesiller olsaydi, o atamayla ekonominin ne alakasi var derdi.
Is'te yanildiklari nokta bu.
Bi adam ya namusludur, ya namussuz.
Adamin biraz namuslusu olmaz.
Soyuyorsa beni soyuyor, sana ne, soylemi hic olmaz.
Yer Ýmleri