Sayýsal loto kuponu yapar gibi daðýtýyorlar parayý.
Diyorum ya bazýlarýnda öyle uçuk kaçýk paralar var ki alabilecekleri bir þey kalmadý artýk. Bunlara atýyorlar parayý.
Altcoin borsasý diye bir olay var. Herkes kendi coinini çýkarabiliyor mesela. 2000 küsür kripto var piyasada. (yoksa 8000 miydi unuttum walla) Her önüne gelen kafasýna göre basýyor bir tane. Binance gibi bir borsa da aralarýndan gözüne kestirdiklerini bir sepet yapýp sitede listeliyor.
Sonra bu borsaya para ile gelen yatýrýmcýlar (kumarbazlar desek daha doðru olur) binance listelediyse bunlar iyidir diyip hepsine bin'er dolar (sayýyý atýyorum) at yarýþý kuponu yapar gibi basýyorlar.
NFT'deki olay da ayný.
NFT'yi adam sadece bir sonraki kerize daha yukarýdan paslayabilmek için alýyor.
Þu an görüntü tam 2001 dotcom krizi öncesi.
Ben o zamanlarý yaþým gereði kendim tecrübe etmedim ama tarih diye bir olay var insanlar bunlarý okuyup geçmiþte yaþananlardan ders çýkarsýnlar diye.
O dönemin en ünlü ponzisi de pets.com denen domainmiþ. Bilmeyenler google'a hikayesini sorup öðrensinler.
Ekleme: Bu, bu piyasalardan para kazanýlmaz anlamýna gelmiyor bu arada. Benim de kendi çapýmda kuponlarým var o piyasada ama yatýrým olarak görmüyorum kesinlikle. Arada çok büyük fark var.

) Her önüne gelen kafasýna göre basýyor bir tane. Binance gibi bir borsa da aralarýndan gözüne kestirdiklerini bir sepet yapýp sitede listeliyor.

Yer Ýmleri