Doktor Hulki Cevizoðlu ( ne doktoru olduðunu bilmiyorum ) kanal Ýstanbul cu olmuþ ,
ekmek parasý mi desek , pasta parasý mi desek bilemedim
Doktor Hulki Cevizoðlu ( ne doktoru olduðunu bilmiyorum ) kanal Ýstanbul cu olmuþ ,
ekmek parasý mi desek , pasta parasý mi desek bilemedim
Adalet var mý, hukuk var mý!!! Umut yok artikSM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Muharrem Ýnce nin dediði gibi hasarý onarmak için birkaç yýl daha baþkanlýk sistemi devam etmeli mi diyorsunuz
O zaman bu birkaç yýl hiç bitmeyebilir , buna ne diyorsunuz
Örnek mi ,bu ülkede bir kereligine alýnan vergiler hep kalýcý olmuþ bir kereligine delinen anayasa hep delinmiþ , lackalik milletin DNA sýnda var
Erdoðan'ýn iþi bitti artýk. Eko baþkan fitili ateþlemiþti zaten.
Hikaye buraya kadarmýþ. Naci aðbal ve 128 milyar dolar olayý iþi bitirdi. Daha ne olsun gerci. Yýllardýr hisse.net'te konuþulan konunun habertürk gibi kanalizasyon medyaya yansýmasý yýllar aldý.
Yani yine bizim milletin aklý baþýna gelene kadar her þey bitmiþti. Bu son borsa hareketleri, garan, akbnk çift tabaný çok þey anlatýyor. Piyasalar artýk bu tayfayý istemiyor. Her þeyin tadý cidden kaçtý.
Bütün sistemlerin artýlarý var eksileri var. Ýyi düzenlendiði taktirde biri diðerine tercih edilebilir.
Belli prensipler üzerinden gidilmeli, önce kurucu meclis veya Cumhuriyetin temel deðerlerine anayasaya tam baðlýlýk, biri kuvvetler ayrýlýðý, biri yetki sorumluluk baþabaþlýðý. Sorgulanabilirlik, denetlenebilirlik, kontrol mekanizmalarý..Arttýrýlabilir, detaylandýrýlabilir. Merkeziyetçilik veya ademi merkeziyetçilik içinde bulunulan durumla alakalý, bunun dozu ayarlanabilir, bir tehlike yoksa mümkün olduðunca çoðulculuk iyidir.
Yetki ve sorumluluk mesela; yetki var sorumluluk hesap verme yok keyfiyet doðar, sorumluluk var yetki yok hiç bir iþ yürümez, bununla ilgili ama daha farklý mesela iç siyaset yapýyor CB, ama ayný zamanda seçilmiþ CB adam sadece parti baþkaný deðil, cevap verince ki iç siyaset dili gerçeði belli bizde standartý, hop CB ye hakaret oluyor, bu yanlýþ.
KHK kullanma meselesi, çok sýkýntýlý, mesela en son güncel, UA sözleþmelerden CB kararý ile çekilebilme yetkisi, bu yanlýþ, fazla bir yetki bu, çok çok sýnýrlý olmalý, savaþ durumu v.s.
Þu an bu sistem uygulamalarýyla beraber o kadar kötü ki, eskiyi arýyoruz. Ama eskisinde de çok ciddi sýkýntýlar vardý, yok deðil. Bunlar basit iþler, sistem tasarlanýr, uygulanýr, mesele kimse gücü eline geçirdiðinde paylaþmýyor, ondan vazgeçmiyor. Muhalefet ederken baþka, iktidara gelince baþka. Doðu kültürü, þark kurnazlýðý, ekleyin ekleyebildiðiniz kadar...
T24 de haberlere bakýyorumda;taþlar baðlý itler serbest sözü ne kadar doðruymuþ...
https://t24.com.tr/haber/camliyayla-...igindan,947304
Yer Ýmleri