Ppk toplantýsý 6 mayýsta... artýk faiz indirimi bir baþlasa da enflasyon nasýl düþüyor.. görelim
Ppk toplantýsý 6 mayýsta... artýk faiz indirimi bir baþlasa da enflasyon nasýl düþüyor.. görelim
Koca ülkeye tahtasý kapanan hisse muamelesi yapmak fazla karamsar. Moraroryum ilanýyla borçlar dondurulur yapýlandýrýlýr. Tam nakitin kral olduðu dönemde para orda kilitli kalýr. Muhtemelen en az iki üç yýl. Bu konuda borsada, emlakta ciddi bir fýrsat kaçýrma sorunu yaþar eurobond yatýrýmcýsý. Vadesinden önce 2. el piyasada satmaya kalkýþýrsa ya bu mümkün olmaz ya da bedava fiyata gider. Elbette ülke komple yok olmadýysa piyasalara geri döner ve eski borçlarý da mecburen öder. Yoksa yeni borç bulamaz. Kýsaca eurobonddaki para komple sýfýrlanmaz ama ecel terleri döktürebilir 3-5 yýl boyunca. Ulan o dolar elimde nakit olsa simdi oturduðum apartmaný komple alabilirdim hayýflanmalarý duyulabilir.Ýþte kimisi bu nedenle bankadaki nakit dolarýný bile çekip kasaya koyuyor. Ben o kadar karamsar deðilim bankada tutuyorum. Eurobondlar da çöp fiyatýna inerse 2. elde ben alýr beklerim.
Gözler ABD 10 yýllýklarda, fonda Requiem for a Dream soundtrack...her an her þeyh olabilir, ayý da çýkabülür, daþ da düþebülür...YTD
Þu ons altýn bir kere impulse çizse diþimi kýracam, çiz þunu..
![]()
Borsa dolar bazýnda 50EMA 100EMA'yý aþaðý doðru kesti. Tarihsel olarak bu kesiþme genellikle felaket habercisidir. bkz. 2019 Mart, 2020 Mart, 2020 Aðustos
ytd
Bu arada benim crash'ten anladýðým moratoryum deðil. V þeklinde bir hareket.
Moratoryum demek zortingen demek. Onu yerli yabancý kimse istemez.
Kiþiler aldýðý pozisyona göre yorum yapýyor.!!
Kendilerini tatmin etmek için.!!
Gelecek tehlikenin ne kadar ciddi olduðunun farkýnda deðiller.!!!
Tarihe not düþelim.!!!
Büyük Resimde.!!!
Malasef.!!!
Moratoryum gözüküyor.!!!
Devletler içine düþtükleri yoðun döviz darboðazý dolayýsýyla dýþ borçlarýnýn ana para ve faizlerini ödeyemeyeceklerini ilan ettiklerinde, borçlularla alacaklýlar arasýnda bir anlaþma yapýlarak borçlarýn vadesinin uzatýlmasý iþlemi de moratoryum olarak adlandýrýlýr.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Biladerrr sen de kendi aldýðýn pozisyona göre yorum yapýyorsun. Almanya'dan sallamak kolay. Tabii ki aldýðým pozisyona göre yorum yapacaðým iþim gücüm Türkiye'de.
Ýktidar deðiþir batý ile daha ýlýmlý birisi gelir sorunlar bir nebze hallolur. Olmasa da ötelenir daha önce onlarca kez olduðu gibi.
Yer Ýmleri